maandag 10 augustus 2009

Sarah vraagt zich af of er een meubelmaker in de zaal is

Serieus. Zijn er echt mensen die maar zés paar schoenen hebben? Zouden de gemiddelde kastenbouwer en zijn vrouw per persoon echt maar 1 paar zondagse schoenen, 1 paar werkschoenen en 1 paar sloefkes hebben? En het is dan nog niet voor niks, hoor, ah nee. Eén schoenenrek of -kast kost algauw 50 à 100 euro. En dan kunnen er dus gemiddeld zes paar schoenen in. Zes! Zes. Paar. Schoenen. In één stomme kast.

Dat wilt -ruw geschat- dus zeggen dat ik eigenlijk vijf van die dingen moet gaan kopen. Dat wilt -optimistisch geschat- dan weer zeggen dat ik minimum 250 euro aan schoenenrekken zou kwijt zijn. Tweehonderdvijftig euro aan f****g schoenenrekken. Nog niet eens aan schoénen, he, gewoon aan het rék om ze in te zetten! Of is dat nu zoveel om te hebben: dertig paar schoenen, met twee mensen? Daar zijn wel gummilaarzen, wandelschoenen, sportschoenen en sandalen bijgerekend. En schoenen van 12 euro van bij de Shoe Discount. En 'slechte' schoenen. En slippers. Maar die moet je toch ook ergens kwijt? Aja. Pff.

Misschien eens nagaan hoe Octavie dat aanpakt.

17 opmerkingen:

Nele zei

Ah! Dat heb ik me nu ook al dikwijls afgevraagd! Ik wacht met je mee op de oplossing van het schoenenstokeerprobleem.
Al heb ik wel een goed idee, maar omdat ik er zelf niet handig genoeg voor ben, vrees ik dat dit idee ook niet voor minder dan 250 euro kan gerealiseerd worden

Riet (Leven met Liv) zei

Hahaha! Een nagel op de kop! (Maar ik moet gniffelen om je frustratie.)

Een idee: verzamel schoendozen. Zet die allemaal op hun zijkant en stapel ze op- en naast elkaar tot je een wandje hebt gevuld. Koop een houten plaat zo groot als dat wandje, verf die in een leuk kleurtje, neem nagels met een platte kop en nagel de dozen op de plank. Behang de achterkant van de dozen met leuk behangpapier. In elke doos past 1 schoen. Ok. Het klinkt wat studentenkotachtig.
Maar het kost geen 250 euro en het werkt (misschien)!

En als je het echt netjes wil houden beplak je ook de deksels en zet je die weer op de doos. Wel onthouden welke schoen waar zit. Tenzij je van memory houdt.

Knofje zei

Nou. Ik heb een kastje van de aaikieja: een knalrode aluminium op wieltjes en daar kun je ze gewoon allemaal ingooien. Of netjes op elkaar stapelen, wat je wilt en dan past het prima!

Cyriel zei

Zelfs als man is dit een herkenbaar probleem. Alleen heb ik nog geen oplossing gevonden...

Anoniem zei

Ha die zus,
Heel herkenbaar, en wat als je met 6 bent? Kan je nagaan... Ik vind eigenlijk dat wij het hier nog zo slecht niet hebben gedaan door gewoon een houten rek met 6 legplanken te gebruiken, want daar kunnen héél wat schoenen op. Als je je schoenen niet graag ziet staan kan je ook een kastje met legplanken gebruiken. Veel plezier met het bedenken van de juiste oplossing.
Lies.

Sarah zei

Bedankt zus, maar ik wil inderdaad iets dat dicht kan, want het moet op de overloop naar de slaapkamer komen en wij hebben nu eenmaal een oud huis met veel stof.. en dat is ook gewoon een netter zicht als je 's ochtends opstaat he ;)

Riet, jouw idee is ook niet slecht, maar ik doe schoendozen bijna altijd direct bij het oud papier..

Knofje, ik wil inderdaad dat ze netjes naast elkaar kunnen staan :)

Al de rest: hopelijk komt er iemand op de proppen voor ons -blijkbaar- collectieve probleem! :)

Anoniem zei

Wel, ik zou mijn mooiste paren als decoratiestukjes gebruiken.. in de inkomhal zou ik mooie pumps zetten waar de sleutels inliggen, mijn donkere laarsjes zet ik dan naast de boekenkast omdat die mooi bij het hout passen, én aan de achterdeur zouden dan mijn rubberen laarzen staan... Voor de rest van de schoenen zou ik een simpel kastje met planken gebruiken, en er een mooie doek of een mooi gordijn voorhangen.. De kast zelf kan je nog altijd een ander kleurtje of motiefje geven..

Nicoleke zei

Wij hebben een schoenenrek waar maarliefst 25 paar schoenen op passen.
Dit rek koste nog geen 20 euro.
Ik zeg; ga jij eens gauw naar de Blokker (hebben ze dat in Belgie?) en schaf er een of meerdere aan!

Sarah zei

Anoniem, dat is ook een optie natuurlijk ;)

Nicoleke, blokker is hier wel, maar die schoenenkast heb ik daar toch nog nooit gezien hoor! Misschien toch maar eens over de grens gaan kijken dan.

Sid Frisjes zei

Bij ons in de garage staat er ook een waar er maak 25 paar inpassen.

Ann heeft een handig dingske (open torentje op wielen) waar je dan weer +/- 10 paar ik kwijt kunt... maar er zelf een mooi jasje voor en ze zijn stofvrij opgeborgen zonder dat het plaats in neemt.

NoeKs blogt... zei

Bij de Ikea hebben ze ook van die harmonika achtige hang rekken (snap je het nog) die je in de kast kan hangen aan een roede. Ook handig misschien?

Roezemoezen zei

Gewoon je schoenen in een hoek gooien. Doe ik altijd en werkt perfect.

Anoniem zei

ik heb in de aaikeeea een ladenkastje gekocht en daar liggen die van mij in. de meeste toch... ik heb er dan ook veels te veel. M.

xtof zei

Dertig - ik herhaal - dertig (30!) paar schoenen?! Mag ik dat belachelijk veel vinden?
En blijkbaar vindt iedereen dat heel gewoon. "The church of stop shopping" heeft nog niet veel leden me dunkt?! :-)

Sarah zei

Vijftien per persoon he, xtof..
inclusief:
slippers
wandelschoenen
regenbotten
gewone laarsjes
iets sjiekere laarsjes
nette schoenen
slechte 'verfschoenen'
sloefen
enzoverder..

Boudewijn zei

Of gewoon een mooie schoenenkast op maat gemaakt....

Sarah zei

Ja, maar daarvoor is ons huis momenteel nog niet goed genoeg afgewerkt... de schoenenkast zal nog even moeten wachten :-)