maandag 17 augustus 2009

Zelfde stad, andere ogen

"So..." zei Ollie -een van onze twee Londense logées- "when you ring the bell on your bike, everybody actually reacts?!"

"So..." zei Sam - de tweede logée- tijdens het kopen van een belegd broodje "you can put anything you like on it, and it only costs 2,50 euro?!"

"So..." zeiden ze in koor "the bike rack in the back and the lights always come with the bike?!"

Buitenlandse vrienden werpen, zonder dat ze het zelf beseffen, een fris licht over de straten waar je elke dag in rondloopt. Zelf zijn ze een stad van + 15 miljoen inwoners gewoon. Niet onbegrijpelijk dus dat ze Antwerpen enorm rustig en gezellig vinden.

'Smoskes' kennen ze ook niet in London. Daar hebben ze enkel voorverpakt sponsbrood met een lap zweterige kaas erop. Als je echt een vers belegd broodje wilt, tel je daar makkelijk 8 euro of meer voor neer. Geen wonder dat niemand daar een broodje eet als lunch.

En terwijl ik hier meestal zucht en klaag dat het verschrikkelijk gesteld is met onze fietspaden en fietsvriendelijkheid, vinden Sam en Ollie het hier bike heaven. Maar dat is ook niet moeilijk als je het gewoon bent dat fietslichten en een rekje opties zijn bij een fiets.

Eigenlijk zouden alle zagende klagers eens een paar dagen buitenlands bezoek moeten krijgen. Al was het maar om iemand anders de spaghetti eens te laten koken.

Tally ho!

7 opmerkingen:

Sid Frisjes zei

Ja, maar van feesten kennen ze de ballen :-)

Nicoleke zei

Wat ontzettend leuk en gezellig moet het zijn met de Londense logées.
En inderdaad.
Wij zeiken wat af over onze steden, maar goed. Het is ook wel terecht.

*grinnik*

veerle zei

We hebben het hier zo slecht nog niet.

Pieter zei

als buitenlandse vrienden op bezoek komen dan besef ik dat wij wél vaak moeten betalen om naar een openbare toilet te gaan... of moeten betalen voor een water bij de koffie. 't is hier wel slecht! ;-)

sarah zei

Sid: huh??
Nicoleke: het wàs heel gezellig!
Veerle: 't is dat he. trouwens, ik heb al een paar keer geprobeerd je te mailen om te bedanken voor de stofjes, maar kreeg altijd een foutmelding?
Pieter: tss! ik doe trouwens niet aan openbare toiletten ;)

Cyriel zei

Met andere ogen leer je pas naar jezelf kijken, toch?
Handig dus om af en toe een paar te kunnen lenen! :-)

Griet zei

Kom gerust eens op bezoek, he Sarah! Denk dat jij ook 10x per dag zo'n leuke opmerking zou geven! x