woensdag 2 maart 2011

Voor de baby komt

Slik. Nog maar een kleine vier maanden en mijn man en ik kunnen nooit vanzeleven nog iets samen met twee doen en onze agenda gaat zo leeg zijn als een uitgeblazen Paasei en ons sociaal leven gaat zo dood zijn als een pier en dan gaat niemand nog met ons willen afspreken omdat wij altijd 'nee' moeten zeggen en dan gaan ze ons vergeten en dan worden wij wakker op een goeie dag in 2016 en dan beseffen we plots dat we geen vrienden meer hebben. Of een leven, whatsoever.

Dus, snel! Waarmee moeten wij onze agenda's in allerijl nog vullen vooraleer ik die baby eruit pers? Wat vindt u dat wij zéker niet mogen vergeten? Wat bent u misschien wel vergeten en waar heeft u eeuwig spijt van?

Staan al zeker op het programma: die rommelmarkt in de Galéries Leopold in Spa (bedankt voor de tip, Octavie! - zouden we ook naar de thermen gaan?), een weekendje Ardennen (en wel hier), een dagje Brussel, een dagje Amsterdam, een weekendje zee (voor mij) en een weekje Kopenhagen (voor de man), een nieuwe badkamer en héél veel naaien en frutselen.

O ja, en uitslapen. Héél belangrijk.
En ontbijtjes, lunchdates, dinertjes en alles daar tussenin. Ook onontbeerlijk.

Wat denkt u, lieve lezertjes, ben ik nog iets vergeten?

20 opmerkingen:

Het stofnest van Bianca zei

genieten van de baby in je buik! Ook heel belangrijk, voor je het weet is het voorbij....

Linda zei

Baby inkopen doen! Kleine sokjes, kleine rompertjes, kleine babypakjes, kleine alles. En die dan wassen. Ophangen. Zwijmelen over het feit dat er allemaal kleine lieve kleedjes aan de lijn hangen te drogen. Opvouwen, zo schoon en zacht en klein, en in de kast leggen, opnieuw en opnieuw en opnieuw....
Zucht...
Ik mis de nesteldrang soms zo erg! Niets fijner dan er helemaal aan toegeven.

En verder; thee drinken, boeken en tijdschriften lezen, met lekkere chocola erbij, films kijken, overdag dutjes doen. Gewoon alles.

Fijne tijd gewenst.

Cyriel zei

Een toer langs de belangrijkste plekken van je jeugd?

Nele zei

wat ik soms mis, is de zorgeloosheid. niet dat ik nu zorgen heb natuurlijk. onbezonnenheid is misschien beter. zo van je moet alleen voor jezelf zorgen enzo. hoewel dat niet meer helemaal klopt in jouw toestand, dat is meer iets pre-zwangerschap.

en verder: je jas pakken en de deur uitstappen. niet moeten denken aan luiers en reservekleren enzo. of niet moeten schipperen tussen jezelf optutten en uitleg geven aan de babysitter.

geniet er nog maar van, van baby gezellig en veilig daarbinnen!

Miss Stik zei

Ongepland op café of restaurant gaan. Een ganse avond strips lezen. Naar de sauna gaan. Lekker lang opblijven want morgen kan je toch uitslapen. Pintjes drinken. Ik hou het hierbij want ik weet zeker dat ik hier binnen twee minuten een ganse pagina vol heb.

Miss Stik zei

Oeps, schrap pintjes drinken maar van de lijst. 't Is al te laat ;-)

Anoniem zei

Ja....de pil. Maar daar is het nu te laat voor.....

oma Chris zei

Er zijn altijd nog oma 's en tantes die het leuk vinden om de baby op te passen zodat jullie sociaal leven verder kan gaan met die kleine ukkepuk.

Kim zei

Op zaterdag opstaan wanneer je wil. Naar de markt gaan omdat je toch heel de dag tijd hebt om iets lekkers klaar te maken. Dan beseffen dat je vandaag liever niet alleen voor jullie beide kookt maar ook voor de goede vrienden, en die dan ook opbelt wanneer je van een lekkere warme chocomelk geniet.
Thuis geweldig goede schijven opzetten, rustig beginnen koken, een schoon kleedje aandoen en als de vrienden dan aankomen schandelijk genieten van je avond en het gezelschap...

Octavie zei

Met een baby'tje kun je ook nog heel veel doen. Schaf een mooie draagdoek aan en je wandelt zo op een mooie dag door Spa. Heerlijk! Het is wel anders, dat geef ik toe, want je draagt niet alleen je kindje mee maar ineens ook een heleboel zorgen en je bent nooit meer de geruste ziel die je nu nog bent. Maar het moederschap verrijkt je leven, echt.

Riet zei

Inderdaad: nu al aan mensen beloven dat ze eens mogen oppassen. Zodat je daar later effectief gebruik van maakt, en niet denkt 'ik durf het niet vragen want dat kind houdt mensen wakker' of 'hij/zij is ochottekes nog veel te klein om te gaan logeren'.

En verder, doe snel alles wat verder dan een uur rijden-met-de-auto is, en niet bereikbaar met de trein. Autorijden met grut is grmbl. Tenzij je goeie luisterCD's hebt en kinderen die daar al oud genoeg voor zijn.

Vitalski zei

seks in openlucht!

Sarah zei

Ja hoor, natuurlijk weet ik wel dat er ook nog een leven is na de baby, lieve mensen, en ik heb er ab-so-luut géén spijt van! En natuurlijk ben ik ook van plan om die kleine baby veel mee op sjok te nemen, maar dat is onmiskenbaar ànders dan het onbezorgde leventje van nu, toch?

Dus, bedankt voor alle tips, ze gaan nog goed van pas komen :-)

Sid Frisjes zei

Zeg tegen vriend dat Noma in Copenhagen zeer de moeite zou zijn, mocht ie daar nog binnengeraken.

En in Brussel zijn er kweetniehoeveel plaatsen om lekker te eten.

Soit, 19/3 Komen Eten Friends editie "the disappointment, ne zondag zelf op de rommelmarkt staan,...

Janina Modaal zei

Met Janina zo een bomdingske (hoe heette dat nu weer?) gaan drinken in het café bij u om de hoek!

Sid Frisjes zei

Hehe, Sarah, de ambassadrice van de 'Trekbom'

Ruth zei

Een weekendje Parijs! Ville de l'amour! Altijd zo mooi en altijd iets te doen!

evalou zei

Wij hebben een tas klaarstaan aan de voordeur die vertrekkensklaar gevuld is, dus als we van die impulsieve buien krijgen hoeven we enkel baby (nu 4 maand) en jassen meenemen! Heerlijk praktisch en weinig of geen zorgen. En wij gaan gelijk nog altijd overal naartoe -meestal met baby- en hebben niet moeten inboeten wat ons sociaal leven betreft.
Oh ja en als je gaat soldenjagen neem je best een draagzak mee, zo'n buggy is dan uiterst vervelend!

sueper zei

ge kunt uwe baby toch overal mee naartoe nemen - all dat zou ik toch doen!

Sarah zei

Ja hoor, dat ga ik ook wel doen, maar het zal toch niet meer zo impulsief zijn he...

Hoewel ik de tip van Evalou wel super vind, die ga ik zeker onthouden :-)