donderdag 26 augustus 2010

Brief met Richtlijnen tot Verbetering der Concerten in het Vlaamsche Muzieklandschap

Beste dames & heren concertorganisatoren van het Vlaamsche land

Ik hou van muziek! Ik hou van concerten! Ik ga ervan uit dat u uw stelligste best wilt doen om al uw concertgangers tevreden te stellen. Daarom geef ik u graag een paar tips, volledig gratis en voor niks. Deze richtlijnen zullen er zeker voor zorgen dat u mij in de toekomst nog beter van heerlijke concerten kan dienen. Waarvoor bij voorbaat dank.

Gelieve vooreerst geen vreemd geurende mensen meer binnen te laten op een door u georganiseerd evenement. Om alle misverstanden te vermijden herhaal ik voor u nog even de Definitie der Vreemd Geurende Mensen:
  • mensen die voor het optreden snelsnel een kebab of overdreven veel scampi's met look naar binnen hebben gestoken (ademwalm)
  • naar verschaald zweet ruikende mensen (uit oksels en/of andere lichaamsholten)
  • overdreven geparfumeerde mensen
Voorts vraag ik u ook vriendelijk doch dwingend een minimumafstand van een halve meter rond mij te willen vrijwaren. Dit om te voorkomen dat ik voortdurend opbots tegen:
  • de oksels van hierboven reeds genoemde naar verschaald zweet ruikende mensen
  • ellebogen en handen van overdreven enthousiaste dansers
  • plateaus vol bier
Vervolgens zou ik het enorm appreciëren als u geen mensen groter dan 1m60 binnenlaat op uw evenement. Aangezien ik zelf ongeveer 1m65 meet, wil dat zeggen dat ik ook effectief eens iets zou kunnen zién van wat er zich op het hoofdpodium afspeelt. Achterkanten van mensen en af en toe de bovenkant van het getoupeerde kapsel van een backing vocal zijn best interessant, maar gaan op de duur toch ook vervelen.

Ik begrijp dat dit een moeilijk te realiseren richtlijn is, maar ik vrees dat het de enige oplossing is, daar het dragen der hakken mij tot nu toe helaas enkel pijnlijke voeten (en dus geen beter uitzicht) heeft opgeleverd.

Ook krijgt u van mij eeuwige dank als u bij het binnengaan der concertzaal aan uw tickethouders zou willen vragen of zij al dan niet gekomen zijn om naar het concert te kijken, dan wel om resp. de perikelen van hun jongste kind / de mails van die vervelende collega / liefdes- en/of seksleven uitgebreid te komen bespreken. Gaat het om het laatste geval, gelieve hen dan vriendelijk doch dwingend de weg naar het dichtstbijzijnde café te willen verwijzen.

Bovendien stel ik het ook ten zeerste op prijs als u volgende mensen zou weigeren aan de ingang:
  • mensen die de ellebogen schrap zetten om mij zo de toegang naar de voorste regionen te ontzeggen - ook al stond ik daar op voorhand al en ging ik gewoon even naar het toilet
  • mensen die zich op het laatste nippertje hardhandig een weg banen naar de voorste regionen
  • mensen die groter zijn dan mij (1m65 dus) en van plan zijn om vlak voor het begin van het optreden pal voor mij neus te komen staan
  • mensen die heel de tijd aan hun lief plakken
Als u er dan ook nog eens voor zou kunnen zorgen dat de temperatuur binnenskamers aangenaam is en de rookwalm buitenblijft, dan bedank ik u alvast voor uw bereidwillige medewerking.

Getekend, met de meeste hoogachting, 

Sarah

6 opmerkingen:

Cyriel zei

Heel raar, maar bij 1.80 meter ken ik toch dezelfde ergernissen...
Schappelijk lijstje verder. Zou me verbazen als men zich hier niet aan zou houden.

Janina Modaal zei

Ik dacht, ik onderteken dat hier even, maar he, dan mag ik op geen enkel concert meer binnen :).

Voor de 1m85 he, niet voor schraal zweet of azo.

San zei

Ik wil ook wel een straal van 50cm rondom mij, maar dan wel om te swingen! Super idee! En omdat ik ruim boven de 165cm uitsteek, ga ik altijd wel een paar pasjes naar achteren, hoor! Eigenlijk helemaal akkoord met je lijstje, maar dan wel van ander 'point of view' :-)

sarah zei

Joepie, jullie mogen nog binnen. Wel achter mij gaan staan dan. Dank u!

Madrina zei

Als kleine ukkepuk van een meter 63ben ik volledig akkoord!

quirk zei

Jamaar als er alleen nog mensen van onder de 1m60 binnen mogen dan mag je dus zelf ook niet meer naar binnen..
Zijn wel meteen al je problemen opgelost. ;)

Verder overal mee eens, vooral de controle bij de ingang of men komt om te luisteren!!