vrijdag 27 augustus 2010

Dansen in de living

Een ex-collega vertelde me ooit het geheim van 25 jaar huwelijksgeluk (and counting): hij en zijn vrouw dansen nog regelmatig in de living, zomaar, als ze daar zin in hebben.

Toen ik onlangs aan een buurvrouw vertelde dat hier ten huize ook regelmatig rechtgesprongen en volop gejived, geslowd, gesprongen of gehiphopt wordt bij een goeie plaat, keek ze me met grote ogen aan.

Nu dacht ik dat iederéén wel eens danste in de living? Niet dus!
Nochtans is dat zo plezant! Ik geef alvast een voorzet, 't is toch bijna weekend. En mijn zussen verjaren vandaag. En ge kunt toch niet naar buiten want het regent. En het is sporten zonder dat ge u ervoor in en onnozel pakske moet hijsen.

Redenen genoeg dus! Als u daar al een reden voor nodig heeft.
Kies maar een plaatje uit: waar wacht u nog op eigenlijk?12 opmerkingen:

elisse zei

reet petite is echt ZO'N zalig nummer! speciaal voor u zal ik het eens een keertje uitproberen met het lief dit weekend ;-)

Nele zei

:-) ik hzb vanmorgen al gedanst in de eetkamer, met mijn zoon (1,5), op the Cure
maar met lief in living, nu ge 't zegt, dat is al lang geleden

anks zei

Ha, toch nóg mensen die dat doen: mijn man en ik (8 jaar samen, waarvan 4 getrouwd) doen ook geregeld een dansje samen! Wel in de keuken, niet in de living. En hoe onnozeler, hoe beter! Want eigenlijk kunnen we geen van beide echt dansen ;-)

igor zei

crème fraîche in het weekend, showing out :)

vermiljoen zei

dansen in de living mét wederhelft zit er hier zo nietin, hij heeft zo geen dansbeen. Met de meisjes daarentegen, die doen graag mee, of als ik aan 't naaien ben, in mijn eentje. Machtig die men en kim video, er zit daar rechtsvanvoor een heel enthousaist mee te dansen... al zittend! en die kapsels, aaaah!!

sarah zei

Elisse, laat weten hoe het was he :-)

Nele, dat moét niet met uw lief, he, dansen is dansen!

Anks, precies wat ik bedoel :-)

Igor, danske placeren?

Vermiljoen, Anks en ik kunnen dat ook niet hoor, dat is geen excuus ;-) En die zittende is inderdaad heel grappig!
Trouwens, heel dat publiek-concept, wat is dat?! De voorsten mogen een choreografietje doen, maar links en achteraan staan ze maar wat te wiebelen. En die lelijke kleren en kapsels zijn nu helemaal terug he, hoe zot kunde zijn!

Miss K zei

oh, nostalgie, ik heb mijn ouders meermaals in de keuken zien dansen, om het afwassen gezelliger te maken, met de afdroog-handdoek over de schouder geslagen :)

of met de woorden van Pieter Embrechts:
Het is tijd om te
Shakenindeliving – stoelen aan de kant
Shakenindeliving – weg diej plaaaant
Shakenindeliving – tafels opzij
Shakenindeliving – komt er bij
Shakenindeliving – en mor plotjes draaien
Shakenindeliving – koekkebakkenvlaaien
Shakenindeliving – geeft de luster maar nen zwaai
Shakenindeliving – en geeft de stereo maar nen draai!

Janina Modaal zei

Aaaahahahaaha, die die clip van showing out is toch veel te grappig!
Merci om mij zo te doen lachen!

sanneke zei

Er gaat hier bijna geen dag voorbij zonder samen dansen. Tegenwoordig met 3 kindjes er bij, nog leuker! Vanmorgen dansten we samen op Yeasayer, fijn fijn!

quirk zei

Ja vooral onder het afwassen en koken is dat een goede bezigheid. Wordt het toch nog leuk. :) Liefst met luid zingen erbij.

Sid Frisjes zei

Ik ben ook ne salondanser blijkt... af en toe wordt er zomaar geslowd in onze living (soms zelfs op de tonen van een geneuried nummer)

De luchtgitaar wordt ook wel eens van het rek genomen, en hiphoppen doen we als de besten.

Maar wat te zeggen van onze jeugdjaren toen .s en ik bij hem op zolder niet anders deden dan stagediven over de zetel (er lag een matras achter).

sueper zei

hier van t zelfde - hoe gekker hoe better - als ik helemaal in de mood heb, kom ik soms totaal verkleed naar beneden een danske doen voor mijn mannetje; terwijl hij van tijd tot tijd een 'riverdanceke' voor mij doet!

ps let me know als ge schoenen echt eens wil passen