dinsdag 24 augustus 2010

Radiostilte

Ja, euh, stil hier, he? Het lijkt wel of heel blogland in een semi-comateuze toestand is geraakt. Maar ik vind het eigen wel leuk zo, een lekker traag tempo. Dan kan ik tenminste ook eens wat andere blogs lezen en er zelfs nog een reactie op plaatsen ook. 

Het is een beetje zoals het platteland, maar dan op het internet. Geen technostress. Geen achterstallige blogstukjes die je in één ruk moet bijlezen. Geen wanhoop omdat er weer zoveel moois genaaid wordt en jij dat nooit allemaal zelf kan omdat je jezelf heel de tijd zit te vergapen aan al die prachtige dingen op je scherm. Gewoon rielèkst meedeinen op de vlaagjes zomer die af en toe komen aangespoeld.

Hoewel: zomer... Met dit weer begin ik me alvast te verheugen op de herfst. En op Sinterklaas. En op Kerstmis. Ja, ik ben een ongelofelijke sucker voor thema's. De kleuterjuf in mij wordt er spontaan nostalgisch van!

En ik begin intussen ook al gezellig af te tellen naar mijn verjaardag, als u het niet erg vindt. Al van kindsbeen af betekende een nieuw schooljaar immers ook dat mijn verjaardag(sfeestje) er bijna aan zat te komen. Blààdjes heb ik geteld op de Druivelaar-kalender, elk wc-bezoekje opnieuw. En alvast het mopje van 18 november vanbuiten geleerd. Alsook mijn patroonheilige, maanstand en het uur van de zonsop- en -ondergang. En berekend hoe lang ik nog moest slapen.

Ik ben er nog altijd niet helemaal vanaf. En ook al zei ik vorig jaar dat ik geen cadeautjes wou, ik heb er nu toch twee bedacht, voor de hardnekkige cadeautjesgevers:

1) Een pastamachine.
2) Een koekoeksklok. Zo'n echte. Uit het Zwarte woud. Schwarzwald, jawohl. Zo eentje met voor elk uur een ander vogeltje - wie vertelde me dat onlangs toch ook alweer? Of eentje met eekhoorntjes en kabouters. Maar anders is een gewone ook goed, hoor. Ich bedanke Ihnen.

Tschuss!

O ja nu heb ik nog niet verteld hoe het bij de Kleine Reuzin en de Duiker was. Druk! En en... euh ja, gewoon druk. Véél te druk. We zijn er niet lang gebleven. Jammer, dat iets waar je vier jaar geleden spontaan kippenvel van kreeg nu gewoon het tegengestelde daarvan was. Jammer, jammer. Ik denk dat mijn nichtjes het gekkebekkentrekken en de speeltuin achter de hoek eigenlijk leuker vonden. Niet moeilijk, ze hadden dan ook wel de Magische Sleutel gevonden. Die moet ik misschien toch ook maar eens uitproberen.

PS: als u een niet onknappe, ongeveer 35-jarige, betrouwbare man zonder zweetvoeten bent en u ziet dat linkse nichtje wel als stiefdochter zitten: mijn zus zoekt nog een lief! :-)

5 opmerkingen:

pumps & luiers zei

oei, en ik zit dan net in een blogwoede met continu nieuwe posts!
éél schoon nichtjes - ge herkent de mama's meteen!

Dorien zei

Oh, ik zou bijna willen dat ik een knappe, betrouwbare 35-jarige man was.

Els zei

"Geen wanhoop omdat er weer zoveel moois genaaid wordt en jij dat nooit allemaal zelf kan omdat je jezelf heel de tijd zit te vergapen aan al die prachtige dingen op je scherm" - exact wat ik ook de ganse tijd doe: veel te lang aan de computer zitten, denken ik wil dat ook allemaal kunnen, maar mijn tijd dus verdoen met te computeren!

ZEg, hoe zit het eigenlijk met het lijstje van 30 dingen voor je 30 wordt?

Sid Frisjes zei

Verkocht :-)

Ge moogt, net als mijn broodmachine, mijn pastamachine in de tussentijd wel eens effe lenen hoor. No prob.

Sarah zei

Ja euh, De Lijst.. tja, ik ga 'm niet halen vrees ik, maar ik denk wel dat er nog een paar dingetjes uit gerealiseerd gaan worden. To be continued!

En merci Sid!