zondag 6 september 2009

Onder het motto: een mens kan maar proberen

Juist als ik het zo druk heb dat ik niet weet wat ik eerst moet doen, valt mijn oog op een oude rol behangpapier. Vuilroze papier met een Victoriaans motiefje, o zo mooi. Ooit eens gekocht bij die legendarische Priem-zussen uit Gent, nu al een paar jaar stofverzamelaar bovenop de kast. Ziet u het liggen? Daar links vanboven?

Totaal onnuttig om nu met die rol behangpapier bezig te zijn, natuurlijk, maar in een flits zie ik het voor mij: onze wc, die al twee jaar onafgewerkt in gebruik is, moet een paar vellen van dat behangpapier tegen de muren krijgen. Gecombineerd met strak wit de ideale achtergrond voor een onvergetelijk toiletbezoek. Gelukkig kan ik niet behangen, anders stond ik zeker en vast al met de papborstel in de aanslag.

Als ik binnenkort een slachtoffer gevonden heb om dat behang netjes recht te plakken, dan wil ik het uiteraard niet gewoon maar zo laten. Ah nee? Ah nee: er moeten een paar grote, oude fotokaders tegenkomen! Met een magneetverf-wandje erachter. Zodat ik die woordmagneetjes -die ook al twee jaar werkloos in de kast liggen- daarop kan plakken. En de toiletbezoekers leuke boodschappen naar elkaar kunnen schrijven. Ja! Dat moet het worden!

Zo. Dat wou ik maar even kwijt. O ja. Mochten de stofverzamelaars in uw huis toevallig geen rollen behangpapier, maar 'grote, oude fotokaders' zijn: één adres. Ik!

Ik, die het laatste halfuur weer zeer nuttig heeft doorgebracht. Hm.

12 opmerkingen:

Cyriel zei

Als je behang op je wc doet, kun je maar beter geen spetteraars onder je bezoekers hebben!

vermiljoen zei

Op de rommelmarkt pop 't St-Jacobs in Gent vind je bij Etienne kweeniehoeveel van die kaderkes

Sarah zei

Of net wel, Cyriel? Een effen geverfde oppervlakte lijkt me dan pas helemààl niet aangeraden ;)

Ah? En wanneer is die rommelmarkt precies? Dan kom ik zeker eens af. Man, Gent is geweldig!!

kwan zei

Het toilet is tenslotte de belangrijkste plek in huis. Daar moet je toch vaker de tijd voor nemen om die zo huiselijk mogelijk te maken ;-)

Helemaal niet zonde van je tijd!

Sid Frisjes zei

Ik heb nog van die kadertjes maar die krijgen zelf al een bestemming in het kleinste kamertje...

Anoniem zei

great minds think alike... M. x

Eefje zei

zal ik mij kandidaat stellen om dat rolletje te komen plakken.
we zullen eens afspreken

Eefje zei

zal ik mij kandidaat stellen om dat rolletje te komen plakken.
we zullen eens afspreken

madelief zei

ben verliefd op uw boekenkast.

Astrid zei

Maak dan nu meteen even een voor-foto. Dan kun je straks een toilet voor-en-na logje plaatsen. jeuj. Ik zie een stokje...

Octavie zei

Ik heb nog nooit behangen. Het lijkt me vreselijk. Maar succes hè! Ik ben wel benieuwd naar het resultaat:-)

Anoniem zei

Ik zal eens snuisteren op mijn zolder. Ik krijg al hartkloppingen op een stoel. Laat staan op een uitschuifladder die op een twijfelachtige manier door twee linkerhanden is gemonteerd (niet door mijn lief)
Ik meen daar een pak oude behangrollen te hebben zien liggen. Heb je een foto van je behang in détail, kan ik kijken wat er bij kan passen.
Als je dan een pro bent in behangen, mag je mijn toilet ook komen designen. Hoewel een deur plaatsen momenteel prioriteit is ;-)