vrijdag 4 september 2009

Evenwichtsoefening

Drie maanden als werkloze - excuseer, werkzoekende: tijd voor een tussentijdse balans.

Ook al hebben we het de voorbije drie maanden met één loon moeten doen, ik heb nog altijd geen seconde spijt van mijn beslissing - en dat meen ik. Geen loon binnen brengen geeft me tegenover mijn lief wel een minder leuk gevoel. Vandaar dat ik 's ochtends netjes mee opsta met hem, zorg dat het huis aan de kant is, enne.. Ehm, nee, wacht eventjes, hm, huisvrouwtje spelen, da's niks voor mij! Is nu gebleken. Ik haat kuisen! (Maar ik doe het wel, hoor, schoonmamaatje ;-) Ik hou me wel bezig met andere dingen. En er staat elke avond een verse maaltijd op tafel. En mijn lief heeft de laatste drie maanden geen enkele keer meer moeten afwassen. Of strijken. Da's toch ook al iets, nietwaar?

Gelukkig zijn er ook een heleboel leuke projecten die zomaar in mijn schoot vallen. Mocht ik echt niéts dan de was en de plas om mijn hoofd hebben, dan zou ik het thuis niet lang uithouden, denk ik.

Wat ik dan weer niet evident vind, is mijn eigen dagindeling regelen. Je krijgt ook een heel ander tijdsbesef als je thuis zit. Wat ik wel flink vind van mezelf, is dat ik -miss powernap- de middagdutjes van de laatste drie maanden op één hand kan tellen. Lanterfanten zat er amper bij, zelfs niet met zo'n fantastische zomer. Maar dat zal ook wel te maken hebben met het feit dat ik van 'geen centen binnenleveren' + 'heel de dag niets doen' helemààl gek zou worden..

Maar er staan leuke dingen op stapel, ik bijt mezelf er met veel goesting in vast en ook de avondschool is terug begonnen. I'm ready for take-off!

Bovendien komt mijn favoriete seizoen eraan, dus ik leef helemaal op. Misschien komt het doordat ik in november verjaar, maar die kleuren, die noten, die herfstwandelingen, ... Ik (hartje) de herfst! Terwijl ik in de zomer vooral niéts wil doen, laat de herfst me verlangen naar buitenlucht, naar taarten bakken, naar een boek lezen onder een dekentje, naar dikke jassen en regenbotten, naar risotto met champignons, naar lekkere soep, alles vers van de zaterdagmarkt.

Over zaterdag gesproken: hier nog een heerlijk old skooltje om het weekend alvast goed in te zetten. Let u vooral op de bijzondere klederdracht!

1 opmerking:

Nicoleke zei

Ik ben ook gek op de herfst.
Vooral hoe jij het omschrijft, zalig!

Mijn lief is een beetje jou.
Zonder werk thuis.
Alleen heeft hij er niet voor gekozen.
Maar hij poetst en kookt en ik doe... NIKS!
(behalve strijken)