donderdag 21 mei 2009

Swing it!

Wat vriendinnen en ik trokken ons mooiste rokje aan en gingen dansen bij Radio Modern in de heerlijke Roma. Wat een zicht! Aan de grote hal stonden mannen met vetkuiven en bretellen en meisjes in hakjes en polkadots. En dat allemaal al voor negen uur 's avonds!

De dansinitiatie was al begonnen en aangezien wij geen man bij hadden, ontpopten we ons algauw tot professionele muurbloempjes. Gelukkig was er toen cava en als de cava is in de man, kan je ehm.. swingen uit de pan? In elk geval, de dj's Batman en Robin (echt!) draaiden zalige muziek: van bloesweidsjoes over maaiboilollipop tot lalalala.. tequila! Wij stonden met de meisjes nogal lacherig tegenover elkaar te dansen. Je kent dat wel, de duiker enzo.

Plots tikte een onopvallende man op mijn schouder en vroeg "Wilt ge swingen?"
Voordat ik kon gillen "Ja, maar ik kan dat helemaal n...!!" zwierde ik al door de zaal.
Hallelujah, die man kon dànsen!

Na de uitputtingslag -waar die man overigens blijkbaar totaal geen last van had- zag ik eruit als Baby uit de film Dirty Dancing. Toen ze voor het eerst met Johnny gedanst had. Onnozel dus. Idioot. Of zoals met dat reclamespotje vroeger, van 'you know when you've been tango'd'. Of eigenlijk gewoon zoals een uitgetreden nonnetje dat eindelijk eens van de grond is gegaan!

Omdat ik nogal altruïstisch ben van aard, zei ik tegen de man dat mijn vriendinnen ook wel eens met hem wilden swingen. En ze kwamen net hetzelfde terug als ik. Flabbergasted. Graag gedaan, hoor meisjes ;)

Mannen, als je indruk wilt maken op een vrouw: LEER DANSEN.
Ik wil meer van dat. Ik wil dat zelf ook kunnen en niet heel de tijd 'oei, sorry!' hoeven te gillen. Dus. Welke toffe gast wilt nu met mij leren swingen? Mijn wederhelft zie ik dat nog niet direct doen, tenzij misschien na het lezen van dit stukje.
Let wel: homo's krijgen toch een tikkeltje voorsprong in deze kwestie.

Ik lag trouwens al om 1 uur netjes in mijn bed. Misschien was alles vroeger dan toch écht beter?

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ben het helemaal met u eens! Als we nu eens allebéi zeuren en sleuren aan ons ventje kunnen we er mss een duo-swing-date van maken ;-)
Katleen

E. Stilker zei

Een man zou: "Schat, ik zou graag gaan swingen" wel eens volledig verkeerd kunnen interpreteren ...

Sid Frisjes zei

GDVRDMM... Dan lees je ergens dat mannen moeten kunnen koken, spendeer je daar ettelijke jaren aan en net als je dat onder de knie hebt besluiten de dames dat mannen moeten kunnen dansen. Miljaar nu dat weer.

Knofje zei

YEAH! Die foto doet het m helemaal!
Fijn weekend!

Anoniem zei

hé, ik kan swingen!
maar ik ben geen homo, nu dat weer:-(!!

Anoniem zei

Echt Sarah: Dankdankdank!
Als ik aan die ene swing terug denk, komt de gezonden blos me spontaan terug op de wangen staan: hoe bangelijk was da!! Zeker voor herhaling vatbaar!!
Evy

sarah zei

Katleen: deal!
E. Stilker: you dirty mind
Sid: koken scoort ook zéér hoog op de ranglijst van Dingen Die Vrouwen Willen van een Man hoor!
Knofje: het was heel leuk, hopelijk bij jou ook?
Anoniem: ik zei dus wel een TIKKELTJE voorsprong he. U maakt nog steeds een kans! Maak u dus maar als de wiedeweerga bekend ;)
Evy: you're welcome girl ;)

kd zei

ik wil ook wel eens radiomodernen; en voldoe volgens mij aan een aantal van de (verkozen) vereisten ;-)

kd