zondag 22 maart 2009

Tsjilp!


Er wordt wat afgemaild in blogland tegenwoordig! En dan bedoel ik niet de elektronische supersonische mails, nee, gewoon de ouderwetse post-post.
Zo lag er vrijdagavond een werkelijk prachtig handbeschilderd bordje van Knofje op mij te wachten. Een bordje dat ik zomaar gewonnen had! Er zat ook een heel lief briefje bij. Ik heb het bordje vanochtend meteen ingewijd op onze ontbijttafel. Koffiekoeken en spek met eieren ter voorbereiding van een flinke wandeling/uitwaaisessie/zonnekuur in Zeeland.


Had ik eigenlijk al gezegd dat ik gek ben op Zeeland? Ik ben gek op Zeeland! (Eigenlijk ben ik gek op Nederland in het algemeen, maar daar valt zoveel over te vertellen dat het binnenkort nog wel eens in een apart stukje komt, watch it!)

Waarom gaat iedereen trouwens toch altijd maar weer in de file staan naar de Belgische Kust, terwijl er zo'n prachtige uitgestrekte stranden op amper een klein uur van Antwerpen liggen? Welke snodaard bedacht ooit om al die lelijke gebouwen op de dijk te placeren?

Maar ik heb niks gezegd: laat iedereen maar in de waan dat onze kust zoveel mooier is. Dan hebben wij het strand volgende keer weer lekker voor ons alleen. En voor onze hofnar D en zijn first lady A natuurlijk!

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat wij akelig veel gemeen hebben...;-)
Hoop dat het leuk uitwaaien was, maar aan de foto's te zien zat dat wel goed!

x

Anoniem zei

Dat is toch echt wel een eervolle inwijding, koffiekoeken en spek &eieren! :P

sanneke zei

Oh, jij bofkont! Wat een mooi bordje!

NoeKs blogt... zei

ik had ook meegeloot, maar ik gun het je!

overigens...ik kom op 4 april naar uw stad. Dus mocht je nog leuke tips hebben, dan hoor ik het graag!
Ik ken Antwerpen wel al een beetje, maar duik eigenlijk altijd dezelfde hoek in: bij Fred&Ginger, Vegas, die hoek! Leuke winkeltjes, leuke lunchgelegenheden....ik hoor het graag!

Anoniem zei

Oh tjilp, da's een leuk bordjeee!!
En wat dóe je toch op die foto
Swingen?

Sarah zei

SaartjeStaartje: ben jij ook zo gek op Zeeland dan? het was in elk geval héél leuk uitwaaien!

Knofje: en terecht!

Sanneke: I know :))

Noeks: je staat in mijn agenda!

Susy: ik was net mijn haar uit mijn gezicht aan het gooien. om daarna fatsoenlijk op de foto te kunnen staan. maar dat is dus niet gelukt ;)

NoeKs blogt... zei

Leuk!
En als je nog ff bij je reactie achter laat, kun je nog wat winnen ook ;)
En er gaat echt niets boven het Nederlandse duinlandschap. Was je in het Zwin? Ik ben daar al een paar keer op vakantie geweest, zooo mooi daar ;)
Alleen zijn we deze zomer daar echt weggespoeld, van de camping.

Anoniem zei

hee Sarah, wist je dat wij dan weer gek zijn op Belgie? Misschien niet op jullie kust, maar wel op jullie steden: Antwerpen, Gent, Brussel, Brugge... en op de leuke Belgische wirwar bouwstijl natuurlijk ;).

Sarah zei

Noeks, nee het Zwin was het niet, we waren op Schouwen-Duiveland.

Nina, serieus?? De wirwar bouwstijl?? Spaanse villa's naast nieuwbouwhuizen naast pastorijwoningen naast weekendhuisjes?? Jakkie! :)
Maar ja, ik ben ook gek op onze steden hoor!

Anoniem zei

@ Sarah: ja, het is zo lelijk dat het weer iets charmants krijgt... Als ik dat zo mag zeggen. En dan die huizen met die soort van tegeltjes tegen de zijkanten geplakt... Als wij vroeger gingen wandelen in het grensgebied met Belgie, dan wist ik altijd dat we in Belgie waren door die huizen met de tegeltjes (heet geloof ik leistenen ofzo?) tegen de zijkanten. Weet je wat ik bedoel, of sla ik nu wartaal uit?

Anoniem zei

Zeeland is mooi ja:D

Ilse zei

Hoor ik daar Zeeland? En kan jij misschien ook een paar leuke zeeland-verblijven te voorschijn toveren? Wij zijn nog altijd op zoek naar het ideale vakantieverblijf daar.
Mercikes!