maandag 16 februari 2009

Twee potten of anders tuk-tuk op uw bakkes!


Na Don Kong -met de guesthouse`mama` die koeien wegjaagde met een katapult!- kwam het zalige nietsdoen in Don Det. Ik zette mijn gruwel voor kriebelbeestjes opzij en we kozen een bungalow aan de oever van de Mekong uit. Het uitzicht rechtstreeks vanuit onze hangmat:

Don Det is ook ideaal voor fietstochtjes en daarna een heerlijke plons (en een heel klein beetje pipi - oeps) in de Mekong.

Van Don Det ging het terug twee uur noordwaarts naar Pakse, met een dolgedraaide chauffeur-met-maar-een-oog, die ook nog eens een hond overreed onderweg (het beestje was gelukkig ongedeerd).
Pakse was het stadje van twee tapijtjes, twee kussentjes en twee potten. Tapijten en kussens zijn souvenirs die ik mezelf heb cadeau gedaan (en waar ik nu dus nog de hele verdere reis mee mag zeulen ;). De potten, dat is een ander verhaal.

De tweede nacht in Pakse hadden we echt nood aan een goeie nachtrust, want die werd in Laos nogal eens verstoord door hanen (die niet kukelekuu maar kukele-EEEK zeggen), jankende honden, draaiende motoren en giechelende Laotianen. Bovendien hadden we die dag een supertoffe dagtocht gedaan met Green Discovery, van koffie-en theeplantages op het Bolavenplateau over een stevige wandeling langs prachtige bergen en watervallen naar een enorme markt (foto) in Paksong en een rare `minorities village` die helaas meer op een zoo voor mensen leek.


Maar goed, ik had dus echt gehoopt eens lekker door te slapen. Maar om 4 uur `s nachts vond ik de zingende monniken plots wel hèèl verdacht modern en daarna enthousiast zingen.
Bleek dat hun gezangen overstemd werden door twee vieze oude lesbo`s (normaal echt niets op tegen hoor, maar dit koppel was gewoon echt niet tof) die 4 uur `s ochtends wel een geschikt moment vonden om compleet dronken en/of stoned in de kamer naast ons naar The Doors te luisteren en hevig klaar te komen. Hm, hmm, ow yeah, oow yeah... O JEE!! JUKKIE!

Na deze helaas zèèr moeilijk uit te wissen herinnering kwam gelukkig snel een vlucht van een uurtje naar Siem Reap (Cambodja) en zijn wij blij dat we dat hebben gedaan in plaats van 24 uur op een bus te zitten!
In Siem Reap is het heter dan heet, we douchen drie keer per dag en nog smelten we weg. De tempels van Angkor zijn ongelofelijk indrukwekkend en het is bijna niet te bevatten dat mensen zoveel eeuwen geleden zo`n prachtige gebouwen konden neerplanten.

Onze poepkes liggen al bijna open van al het fietsen dat we hier doen, en het stof van de straten irriteert mijn contactlenzen, maar het loont echt wel de moeite. Gisteren zijn we voor dag en dauw (dat wil zeggen iets voor zes) opgestaan om in de koele ochtend een paar kilometer te fietsen, zodat we voor de massaladingen toergroepen de tempels helemaal voor onszelf hadden (bedankt voor de tip, K!).Het verschil met Laos is wel enorm, en dan niet zozeer in het landschap of de levensstijl maar des te meer in het opdringerige van de mensen. Sir, you want tuk-tuk? Sir, you want tuk-tuk? Sir, you want tuk-tuk? Sir, you want tuk-tuk? Sir, you want tuk-tuk? Sir, you want tuk-tuk? Sir, you want tuk-tuk? Sir, you want tuk-tuk? Sir, you want tuk-tuk? Sir, you want tuk-tuk? Sir, you want tuk-tuk? Sir, you want tuk-tuk? Sir, you want tuk-tuk? Sir, you want tuk-tuk? Sir, you want tuk-tuk? Sir, you want tuk-tuk?
NEE WIJ WILLEN GEEN TUK-TUK!
SEBIET TUK-TUK OP UW BAKKES JA!

Maar verder: prachtig, hier! En ik hoop voor u hetzelfde, daar. Tot de volgende update, vanop een of ander tropisch Thais eilandje... (O ja, bij jullie ging het sneeuwen zeker? ;)

16 opmerkingen:

Octavie zei

Oh, wat zalig, die verhalen van jullie. Geniet nog maar heel erg, maar volgens mij hoef ik dat niet te zeggen. Liefs!

knofje zei

Leuk! weer een update met mooi-weer-foto's. Dat uitzicht op de Mekong is echt wel onbetaalbaar.. waarschijnlijk besef je het pas als je thuis je foto's op de comp. zet.
Tuktuks zijn heel handig :P

liezie zei

plachtig! echt plachtig!
geniet er nog van sarita & sven!
xies

Anoniem zei

Ik kijk al uit naar jullie volgende reisverslagje. Geniet van alle mooie dingen daar!
Groetjes, Sara.

Sid Frisjes zei

Cool verslagske... ziet er echt goed uit.

kd zei

maar kom toch ook maar snel weer eens terug, anders tuk tuk op jullie bakkes (hoewel dat dan moeilijk gaat zijn, als jullie daar blijven, dan moet ik helemaal naar dat tropische oord om tuktuk te komen geven en mssn blijf ik daar dan zelf wel daar, en...)

Nicoleke zei

Ik geniet bijna net zo hard door het lezen van je log. Mooi allemaal!

Hugo zei

Ik sluit mij bij Nicole aan! :-)

Karen zei

ooh! heerlijk! geweldig he, die tempels, ik krijg nog kippevel als ik mijn fotos bekijk, heel bijzondere sfeer daar! op onze trip zat tussen Laos en Cambodja nog een weekje Vietnam, geloof me, dààr zijn ze pas opdringerig, wij waren blij om in het kalme Cambodja aan te komen. Geniet er nog met volle teugen van! x
(p.s. nog geen sneeuw gezien in antwerpen hoor, maar t is wel frisjes)

natsalie zei

als jullie hier de mensen opdringerig vinden, wacht dan maar tot in Thailand.
Maar de omgeving is er idd wel supermooi hè. En goed idee om te fietsen. Wij wilden het risico niet lopen om in een moessonbui terecht te komen, en hebben alles met riksja gedaan. Maar dit is veel beter.

Geniet er nog van, en tot binnenkort
xxx

joris zei

Mooie foto's, s & s. Geniet nog van Cambodja en Thailand en bestel zeker eens Pad Thai, mijn Thias lievelingsgerecht!

Anoniem zei

Alles is al gezegd, dus ik wou gewoon nog even zeggen dat ik vol spanning wacht op míjn souvenir! ;)

Nee, geniet nog van de laatste week, en koop snel een set oordopjes, want die Thaise eilanden zitten vol met dronken Russische pooiers ...

Anoniem zei

Tof om nu al die mooie foto's van jullie prachtige reis te kunnen zien!Pas maar op dat je niet helemaal wegsmelt met al dat fietsen en dan al die warmte !!!Ik zie er al naar uit om jullie terug te zien,maar geniet er nog maar ferm van!!!tot binnenkort mams

Cyriel zei

Leuk, die updates!

Astrid zei

Ja, sneeuw. Inderdaad ja. Sneeuw. Tsss. Zit daar een beetje op een fietsje met een mandje in de zon. TSSSSSSSSSSSSSSS. Sneeuw is ook heus best wel leuk. Behalve dan in Antwerpen. Daar niet. Maar ik zit nu in de Alpen. Daar wel.

Maareh, hoe zit het nou met die potten?? En dus niet die lesbo's (te erg, OMG) maar die potten uit Pakse??

Anoniem zei

sabaidee-kaaa S&S !

Echt schandalig dat dit mijn allereerste reactie is op jouw blog sinds het begin van jullie reis.. staat zeker niet in verhouding tot het aantal keren dat ik aan jullie gedacht heb !
Jullie verhalen en foto's klinken zo zalig (de meeste toch, die spetterpoep en luidruchtig-sexhebbende-buren niet meegerekend), ik kijk al uit naar de rest !
Enjoy it while it lasts honey !
en persoonlijk zal ik zeer heppie zijn als jullie binnenkort terug in het land aankomen, maar dat is natuurlijk een geheel egoïstische wens ;)

liefs,
An & Johan