maandag 9 februari 2009

Maandag wasdag

Sabai di!

Vandaag zitten we op een eiland in de Mekong (Don Kong), helemaal in het zuiden van Laos, en hoewel hier dan wel internet is, van een bank hebben ze hier nog niet gehoord. Dus zijn we twee uur onderweg geweest om drie dorpen verder, in een onooglijk dorpje, een paar miljoen Laotiaanse Kip te gaan halen. We maken van vandaag dan maar een rust-regel-dagje: de was laten doen, geld afhalen, blog bijwerken, lezen en rondhangen. Ondertussen hebben we al met volle teugen genoten van het relaxte, vriendelijke en wonderschone Laos...

De laatste keer dat jullie iets van ons hoorden, zaten we nog in Luang Phabang. Intussen zijn we al heel wat kilometers naar het zuiden afgezakt, en dat via de meest uiteenlopende transportmiddelen die je maar kan bedenken: met de bus van Luang Phabang naar Vang Vieng, met de prachtige uitzichten op het karstgebergte (foto hierboven), dan van Vang Vieng naar Vientiane (weer 4 uur bus), een dagje rondhangen in de hoofdstad Vientiane en dezelfde avond nog de nachtbus naar Pakse (een fantastische nachtbus, trouwens, waar we met ons tweetjes echt een alkoof met dekentjes hadden!), dan werden we met de tuk-tuk naar een saengthaew gebracht (dat is een pick-up-truck met dak waar ze zoveel mogelijk mensen, bagage en 1 haan in/op/achteraan bijproppen-zie de foto hieronder), daarmee de ferry over de Mekong op (dat waren gewoon twee boten met een paar palletten op) naar Champasak.


In het normaal gezien zo rustige dorpje Champasak was het een overrompeling van jewelste: er vond die dag een buddhistisch festival plaats waar duizenden gelovigen op afkwamen. Waar we ook naartoe gaan, blijkbaar komen wij altijd per ongeluk in van die megafestivals terecht. Maar het was heel grappig om te zien hoor!
En dan zijn we met een iets chiquer minibusje naar Don Kong gebracht en morgen gaan we weer verder met een bootje.

Ondertussen worden we heel de tijd aangestaard door de Laotianen, maar niet op een slechte manier. Ik denk dat ze nog niet veel witte mensen gezien hebben (en geloof me, we zien nog altijd wit hoor, snif snif ;). Ze roepen heel de tijd "falang, falang!" (denk dat het vreemdeling betekent ofzo) en ze zwaaien en roepen "sabai di!!", maar echt bijna iedereen, zeker op het platteland.
Gisteren maakten we een fietstochtje op mini-fietsjes zonder versnellingen, maar het was echt heel leuk (hoewel een beetje te heet eigenlijk-bewijs: Sven zoals hij er niet vaak uitziet).


En ondertussen blijken we alletwee veel meer te dromen dan thuis, heel bizar! Zo hebben we al gedroomd over boterhammen met boterhamworst, mijn Gentse familie die zogezegd in Antwerpen kwam wonen, en ik heb zelfs al een wereldhit geschreven in mijn slaap! Ik was er echt van overtuigd dat het een succesnummer ging zijn. Tot ik het gezicht zag van Sven toen ik het liedje voor hem zong ;)
Met het risico om hier een miljoenencontract mis te lopen wegens plagiaat, sluit ik graag af met refrein van mijn megahit. Zijn jullie er klaar voor? Here it comes... En dan te bedenken dat ik niet eens iets met honden heb!


Dag hondje, kom je bij me slapen
want ik heeeeeeeb toch zo'n verdrieeeet
Dag hondje, kom je bij me slapen
dat vergeet ik van m'n leven nieeeeeeet

12 opmerkingen:

KD zei

hahahahahahahahahahahahaaaaaaaa!!!

xtof zei

Ben (die met vier pootjes) was helemaal mee toen ik het zong! Er is een niche blijkbaar.

En die plaatsnamen zijn echt wel te gek! Jullie zijn in Don-key Kong geweest?! super! met kokosnoten gegooid? :-)

Ziet er echt allemaal zalig uit -zucht - vanuit dit koude Belgenlandje... Have fun en kom vooral terug. Al dan niet met een wereldhit.

knofje zei

Quel surprise! Ik had er helemaal niet op gerekend dat je nog zo'n leuk stukje zou posten! Wauw, ik zou er heel wat voor over hebben om nu ook even in jouw wereldje te duiken.
Die foto van Sven is er echt een voor aan de muur, jij staat er trouwens ook gezellig op ;)
Veel plezier nog en een beetje bruin terugkomen, niet rood..

Sid Frisjes zei

Fuck... iemand is me voor met de Donkey Kong grap.

Ziet er cool uit allemaal. Sven, de Fundamentals hebben gebeld, ze willen hun zanger terug.

Sabai Di (Hoe gaat het ermee)En Falang Falang blijken ze daar idd veel te roepen naar witte westerlingen.

Meijke zei

Wauw het klinkt echt heel tof jullie reis! *jaloers*
Leuk die updates ook. Veel plezier verder!

Anoniem zei

whahahaahah Misschien kan Een vies een vies een vies beest als B-kant van je wereldhit dienen :)xxx

Karen zei

haha! klinkt allemaal geweldig! en het locale openbaar vervoer is super :-)

geniet er nog van!

p.s. falang betekent idd 'vreemdeling' of 'buitenlander'

Astrid zei

Oh jaloers!! Wat een mooie ervaringen! En het lied... ik zeg: EEN HIT. Echt. Snap niet dat Sven dat niet inziet!

tinneke zei

ik wist niet dat je ambitie had als schlager-zangeres maar ga ervoor joh! je moet niet onderdoen voor laura lynn of dana winner.... ;-) jos van oosterwijk bellen!

madelief zei

Dat dromen, dat komt door je anti-malaria medicatie, wat ik je brom!

Karin zei

Klinkt leuk allemaal! Ik heb me laten vertellen dat Falang een verbastering is van het engelse "foreigner" en idd buitelander, vreemdeling betekend. Nog veel plezier op de rest van jullie reis!

Sylvie zei

De mega-hit to be doet me denken aan een Samson-liedje uit onze kindertijd.
'Gertje kom je bij me slapen, want ik ben zo bang'.
Jouw versie is wel stiekem beter.
Veel plezier nog ginder!