zondag 1 februari 2009

Sabai di!

Snel even een update want het internet is hier nogal traag maar ik doe mijn best..

Het is hier superwarm, het eten overheerlijk, ik ben al een beetje ziek geweest (verkouden door de airco en dan nog wat minder smakelijk, nl. spetterpoep maarja dat hoort erbij), de mensen zijn ongelofelijk vriendelijk en de uitzichten indrukwekkend... en we zijn nog niet eens halverwege, dat belooft dus!

Vanuit Bangkok namen we de nachtbus naar Chiang Koong. Toen ik op het einde van de rit aan de Thaise mensen in mijn beste Thais vroeg of we er al waren (`Sjang Koong? Yes?`) werd ik prompt stevig uitgelachen door de mensen. Ze stootten mekaar daarbij aan en wezen gewoon ongegeneerd naar mij. Maar ze bedoelden het vast niet slecht.

In Chiang Koong namen we de ferry over de Mekong naar Laos (Hauy Xia). `s Avonds beklommen we nog even de berg naar de `wat` (tempel) en toen we daar van de zonsondergang genoten, kwamen er enkele leerling-monniken heel nieuwsgierig bij ons zitten en probeerden ze een praatje te maken. Met de taalgids uit de Rough Guide erbij viel het nog redelijk goed mee. Op de foto zie je de monniken in onze gids lezen. Dat ging natuurlijk allemaal gepaard met het nodige gegibber en gegiechel... pubers will be pubers, of het nu monniken zijn of niet :) Het was echt een van die Magische Momenten die je soms meemaakt op reis...


Daarna namen we de slow boat over de Mekong. Dat wil zeggen: twee dagen op een oncomfortabel bankje zittend varen met een tussenstop in een piepklein, arm dorpje (Pakbeng), maar wel met het mooiste uitzicht dat ik al ooit heb gezien. De nodige vreselijk dronken Britten en geschminkte poppemiekes waren ook aanwezig, maar het was toch echt de moeite waard. Verder hebben we op die twee dagen iedereen zijn reisschema aan mekaar horen uitleggen (boring !) en een heel lief ouder koppel uit Quebec leren kennen. Onderweg vooral gefascineerd door het fantastische landschap maar ook door de omstandigheden waarin sommige mensen moeten/kunnen leven... gewoon wat vissen en nog wat chips en bier verkopen aan buitenlanders op een slow boat en dan terug naar je houten hutje zonder elektriciteit... wat zitten we hier soms toch te klagen eigenlijk.


Nu zitten we in Luang Prabang: niet de grootste stad maar precies wel de (cultureel) belangrijkste. Het wemelt hier van de (vooral Franse) toeristen. Morgen gaan we zwemmen aan de watervallen en daarna een eindje terug naar het noorden, naar een heel afgelegen plaatsje dat je enkel met de boot kan bereiken.

Dus, tot zover deze update. Rest mij alleen nog mijn allerliefste nichtje Lotte een PRACHTIGE verjaardag te wensen, en jullie allemaal stuur ik een beetje zon van hier jullie richting uit!!

16 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag Sven en Sarah,
Dat ziet er allemaal geweldig uit, ik ben benieuwd naar al jullie foto's en verhalen! Geniet er nog volop van de zon is ondertussen aangekomen, maar een warm briesje mag ook hoor want een zomers topje kunnen we hier enkel gebruiken om onder onze warme winterkleding aan te doen...
Groetjes,
Lies.

thuikkes zei

***PRACHTIG***

Schone foto van dieje visser
en ook van uw verjaardagskaartje.
Het water stond in mijn ogen(zonder liegen)toen ik da zag,echt supertof da gij daar ginder aan denkt,ons Lotte gaat daar HEEEEEEL blij mee zijn ! !

Octavie zei

Aaah, wat lief! Dat briefje! Wat ben je toch een schatje. Ziet er goed uit allemaal, geniet maar fijn. En wat zit je haar leuk!

tinneke zei

officially jealous now. en uiteraard zijn quebecers lieve mensen ;-)

Anoniem zei

Hoi zus,

super dat we jullie vakantie zo een beetje kunnen volgen.
dieje kodak werkt precies wel schitterend.
'K ben een beetje jaloers, maar dankzij jouw verslagen, is het hier toch ook een beetje vakantie.
Merci voor ons Lotte haar superorigineel verjaardagskaartje.
Vrijdagavond verjaardagsfeestje in de speelfabriek.
Zal misschien op zondag hier verslag van uitbrengen, kwestie van ook een beetje up to date te blijven met onze stresserende maatschappij(22 kinderen uitgenodigd, dus dat beloofd dacht ik zo.)
dikke knuffel
Eefje

Anoniem zei

dank u wel lieve tante Sarah en nonkel Sven.
groetjes
Lotte

van ons een ELKE ook veel groetjes

Nicoleke zei

*jaloers*

Leuk, even een logje vanuit Thailand! Ziet en klinkt heel indrukwekkend allemaal. En wat lief, die felicitatie! Geniet nog maar lekker...

Anoniem zei

Blijf leuke ervaringen opdoen! Geniet ervan! Sara x

Sid Frisjes zei

Nonkel Sven klinkt heel grappig. Dat terzijde, ziet er heel cool uit. Snoep ginder maar wat receptjes af voor mij maar vooral... geniet ervan.

Anoniem zei

Helaba, jullie logée hier. Het huisje staat er nog stevig, alles marcheert nog, 't was er ongelooflijk proper (echt, ik was bang Mr Proper in de gang tegen te komen) en wat ben ik blij met de gezellige dekentjes en het pittenkussentje. Amuseer jullie, en geen zorgen, jullie huisje en ik komen heel goed overeen, vrolijke vrolijke vrienden dat zijn wij!
Salukees!
Sara

natsalie zei

Buddhistische monniken zijn echt de grappigste en aangenaamste mensen op aard! Ze zijn heel open, en hebben de mooiste lach.
Dronken Britten daarentegen.....

Het zal wel niet bij die ene ervaring blijven, want je zal er nog wel een paar tegen het lijf lopen. Van beide soorten.

Geniet van het eten, de mensen, de kleuren, de schone lucht, de landschappen en vooral: elkaar!

En oh ja, hier was vanmorgen een sneeuwstormpje. Heel het land weer op z'n kop, en vooral IJSkoud. Vergeet dus ook niet van die warmte te genieten.

xxx

Anoniem zei

Dag Sarah,

Leuk om van je te horen! Die foto met de aspirant-monniken is echt dottig.
Hebben ook het artikel in De Antwerpenaar ontdekt. Hopelijk werkt het inspirerend voor vele Sinjoren.
Hier geen tropische toestanden: alles ziet weer wit!
Take care and enjoy yourselves. Veel liefs van Francis, de Joepie en mezelf.

xtof zei

die monniken hebben trouwens het een en ander gemeen met Schotten die een kilt dragen... zelf gezien! al was ik dat liever bespaard gebleven...

Veel plezier nog en toch maar oppassen met die hemdjes zonder mouwen Sarah. voor ge't weet verleid je zo'n oranje gordijnendrager! :-)

B. zei

Wauw. Meer van dat! En schnell! ;)

Karen zei

Ah Luang Prabang! All you can eat voor 1 dollar! Dagelijkse markt met leuke spulletjes! De koude waterval, met Blue Lagoon-achtige watervalmeertjes... heerlijke herinneringen... Geniet met volle teugen!
x

't Kleine Kikkertje zei

Hoi!
Ik lees al een tijdje mee, maar nu je in m'n huwelijksreisgebied bent beland, móet ik wel reageren. Heerlijk! Mooi! Maak veel foto's, da's altijd fijn. Voor je lezertjes en voor later. Want het is daar echt mooi! En met lieve mensen. Vooral monniken!