dinsdag 23 september 2008

Opstaan, domme Dikkie, opstààn!

U dacht waarschijnlijk al: wordt ze nu écht oud dat ze van die nostalgische filmpjes begint te posten?
De reden waarom ik dat gedaan had was, is dat ik tijdens het zoeken naar een filmpje van het Liegebeest allerlei leuke tekenfilmpjes terugvond. Maar ik zocht er dus eigenlijk alleen maar eentje van Dikkie, dat kleine etterige prinsje, dat niet wilde opstaan. “Opstaan, domme Dikkie, opstààn!” En nu heb ik dat liedje op zo’n ouderwetse elpee staan, weet u wel, zo eentje die al helemaal hobbelig is vanwege teveel zon erop. Maar op joetjoeb? Nergens te vinden. U mag het bij mijn thuis altijd eens komen beluisteren.

Soit. Wat ik wilde zeggen. Ik geraak niet uit mijn bed! Vanaf het moment dat mijn wekker afloopt, om 6u53 stipt, begint het gevecht met de snoozeknop. Elke zeven minuten geef ik mijn wekker een klap waardoor ik toch weer lekker -klap!- zeven zalige minuutjes verlost ben van het vooruitzicht uit mijn bed te moeten komen. En elke dag opnieuw denk ik: na het nieuws van zeven sta ik gewoon op. Geen medelijden, hupakee, bed uit, douche in!

Maar als het nieuws voorbij is dan –klap!- ga ik weer voor de bijl. En na het nieuws –klap!- wil ik toch nog even dat leuke liedje horen. En dan wil ik toch ook weten wat voor weer het wordt zodat ik al in bed mijn outfit kan samenstellen –klap!- . Dat doe ik namelijk niet graag bibberend zonder kleren voor mijn kleerkast. En daarna ga ik over op automatische –klap!- piloot. Of dan laat ik de radio gewoon blèren en slaap ik er lekker door. Tot het acht uur is want dan spring ik uit bed. Héél soms, op een goeie dag, kan dat half acht zijn.

Ik vrees dat het altijd al zo geweest is. Dat ik mijn buurmeisjes heel de middelbare schoolperiode vóór school met mijn moeder opscheepte in onze living omdat al mijn snoozemomenten nog niet voorbij waren.

En als ik thuis ben (morgen dus-hehehe), dan sta ik zonder problemen op. Om zeven uur. Aaah!

11 opmerkingen:

natsalie zei

the same here. alhoewel mijn wekker meestal pas 1,5 later afloopt.
Maar nu het weer ook deprimerender begint te worden, krijg ik het ook op dagen dat het niet écht moet, moeilijk om op tijd op te staan. Maar meestal heeft het er ook mee te maken dat ik de avond ervoor dan wat later erin lig.

Kakeltrut zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Kakeltrut zei

Kaboodle!

Sid Frisjes zei

Tamzakken...

1 keer snooze en opstaan. tussen 7.15 en 7.30h. Jawel, ik kan heel goed opstaan!

Kristof zei

ik kan dat ook helemaaaaaal niet! ik heb drie alarmen, die deskundig om de zoveel minuten elkaar afwisselen in het mij proberen wakker te maken; die doen dat ongeveer 40 tot 50 minuten lang, tot het eigenlijk te laat is en ik weer hals over kop moet vertrekken... elke ochtend opnieuw... ook idd omdat ik er 's avonds 's nachts niet inkan i'm afraid...

Anoniem zei

tiens tiens, ik dacht dat jij tot de flukse opstaanders behoorde. Toch als je bij mij bleef slapen :)
M.

Susy zei

Ach mens. Het gaat zo makkelijk bij mij hier...NOT.
Gelukkig heb ik 2 kinderen, die -klap!- wat deuren opengooien of -klap!-pen in de handjes enzo zingen.
Dat helpt wel tegen een snooze.

Uschi zei

Haha - ik ben één van de buurmeisjes die altijd op ons Saartje stond te wachten! En jep - mama Saartje en ik hebben toen een héél goede band opgebouwd ;)
Heb trouwens geen probleem met opstaan - nu half zeven en zit al te 'werken' in Borgerhout!!
Uschi

sueper zei

Ik ben dat andere buurmeisje - zus van bovenstaande buurmeisje ;) Ik heb ook altijd problemen om op te staan, maar wij werden echter gedwongen door moeder om om 7u op te staan terwijl we 10min van t school woonden en die startte om 8u30. En dan toch nog te laat komen, de schuld van ons buurmeisje !

cpt eddie zei

Wie vraagt zich nog af wat er in de verwijderde reactie stond? Vuil manieren?

grtz.

Griet zei

Nooit gesnapt dat gezever... In plaats van gewoon te slapen tot de seconde dat je moet opstaan! Waar zit de logica van de wekker een uur vroeger te zetten en dan een uur lang nog proberen te slapen? Slaap gewoon!