vrijdag 19 september 2008

Laat ik eens een potje jeugdsentiment opentrekken om het weekend mee te beginnen


Vrouwtje Theelepel! Dat vond ik zó cute! Lalalaa... vààààààngeeeeeeeeen... Dat laatste moest je natuurlijk echt wel met overdreven veel theatrale intonatie in je stem zingen he. Ik was hier precies altijd te laat voor. Dat ik het programma nét opzette tijdens de eindgeneriek. Want die lieten ze toen nog zien, ja, de aftiteling.


Boes Boes, Boes Boes. En een fietsband repareren.. Dit programma vond ik altijd véél te kort duren.


Er was eens.. het leven. Wist ik veel dat dat programma zo heette. Ik deed het gewoon voor die catchy elektronische drums! Maar het coolste was toch wel dat die mannetjes gewoon zuurstofbellen in hun rugzak hadden. Handig! Mam, heb je nog een zuurstofbel voor me? Maar natuurlijk, schatje, hier..


David de Boskabouter. Ik geloofde dat toen echt, denk ik. Dat-ie ergens bestond, die immer vriendelijke, eerlijke en nooit eens slechtgezinde, klagende, ambetante kabouter. Dat zou ik wel eens willen zien, die aflevering: "David heeft een rothumeur"


Ovide! Kijk uit..lalaa.. een kokosnoot.. Instant happiness was dit!


De Snorkels. En die goeie ouwe kapitein Ortega. Allstar vond ik echt de stoerste van heel de bende. Ja, ik wil graag mee naar Snorkelland! Toetoetoetoetoetoooooooooooet!

En dan heb ik het nog niet over Seabert, de Gummibeertjes, Babar en Foofur gehad!

Als ik deze filmpjes terugzie ben ik plots weer het Saartje dat op zondagochtend in de zetel zat (ok, ok, ik zat al-tijd in de zetel, maar toen zéker), meeknikkend met de muziek, stilletjes meemompelend met de tekst, hopend dat mijn mama nog làng niet wakker zou worden (wat ze om één of andere bizarre reden ook nooit deed ;) zodat ik het hele zondagochtendrijtje zou kunnen doorlopen.

Fijn weekend!

16 opmerkingen:

joris zei

Haha, gisteren hebben Katrien en ik het nog over Vrouwtje Theelepel gehad!

Griet zei

Damn! Zoooo herkenbaar !! Raar toch, hoe ik dat zondagochtendgevoel gewoon kan proeven op dit moment! De tv niet té hard om niemand wakker te maken, in de winter in je pyama en deken rond je dichtbij de tv, ... Zalige tijden toch! Ooit dat boek gelezen van kabouter Wannes (ja, mijn broer had dit boek kado gekregen)? Die kabouter leefde dus ook echt, he!
Doei,
G

Griet zei

By the way, met mijn snertinternet gaat 't hier zo'n half uur per filmpje duren om ze te downloaden, maar ik zet door!
x

Octaview.nl zei

Ik dacht op z'n minst nog een aflevering van Merlina tegen te komen hier. Daar was ik zo gek op.

Karen zei

heel herkenbaar :-)
seabert en gummibeertjes zeggen me niet zoveel.. was wel gek op de Freggels

sarah zei

Joris: ehm, in welke context? :)
Griet: de aanhouder wint! maar kabouter Wannes ken ik niet..
Octavie: Ja, Merlina! Met die parafix! Keek jij daar dan naar? Ik dacht dat wij als Vlaamse kinderen alleen naar NL TV keken en niet andersom. Ik ben natuurlijk ook nog het Liegebeest vergeten.. maar dat was op zondagavond ;)
Karen: Gummibeertjes, ken je dat niet? Met dat gummibessensap? Allez!! Freggles: ook cool natuurlijk.

Anoniem zei

En de Troetelberen niet vergeten!!
Katleen

sueper zei

Ik herinner mij de speelsessie met de kleine david-de-kabouter poppetjes nog, en ook hoe sommige van de kaboutertjes van de blokker stiekem in mijn jaszak kropen, oeps stoute kaboutertjes!!!

Mme Zsazsa zei

Ik werd altijd pas wakker wanneer "De zevende dag begon" héél triest.

Nele zei

Ik heb me zo onlangs een paar uur bezig gehouden met het ene 'Kinderen voor Kinderen'-filpje na het andere te bekijken op youtube. Ook écht jeugdsentiment, maar dan van een paar jaar later!

http://www.youtube.com/results?search_query=kinderen+voor+kinderen&page=1

natsalie zei

ik was grote fan fan de freggels, reizende oom roel en sprokkel

én mik, mak en mon!

Octaview.nl zei

Wij keken vaak naar de Vlaamse televisie, maar ook naar de Duitse. Wat ik me afvroeg: was dat programma van Carolientje in dat bootje (Carolientje werd heel klein en dat ging ze in een duikbootje) ook Vlaams? Dat vond ik wel het allermooiste kinderprogramma ooit gemaakt.

Octaview.nl zei

En Jacobus en Corneel, oooh, dat was ook zo leuk!

sarah zei

Ja Octavie, dat denk ik wel :)
Mooi he, dat rode salopetje! (of zeggen jullie tuinbroek?)

Sueper: schaam op jou :)
Mme Zsazsa: ocharme!
Nele: ik was helaas niet zo kinderenvoorkinderen-achtig.. ik weet ook niet waarom. als ik het zag vond ik het wel superleuk maar het was, laat ik zeggen, geen prioriteit :)
Natsalie: ja, mik mak en mon, met die vingerdraai!

Sid Frisjes zei

Tekenfilms waren cool... En ik kan toeter van de snorkels kei goed nadoen...

Marion zei

Niks gaat boven vrouwtje Theelepel! NIKS!