donderdag 12 juni 2008

The Sicily Selection
Palermo
Helemaal bovenaan ons superzalige appartementje. Let u vooral op het drama en het bruidstafereel op de tweede foto (we hebben maar liefst vier koppeltjes op een kwartier daar hun trouwfoto's/trouwvideo zien laten maken).
In het 'restaurantje' op foto vier hebben we de lekkerste mosselen ooit gegeten (nipt gevolgd door die van Sid F). Alles lag er gewoon op het tafeltje en je kon je (inkt)vis lekker zelf uitkiezen. Ik weet niet wat de hygiëne-inspectie ervan zou denken, maar hey, we hebben er die avond zowel nette mannen in pak, toeristen als een hele bende Hell's Angels zien passeren dus it must be some serious good food.


The coolest chick in natuurreservaat Zingaro. Ow yeah.

Dit was drie dagen geleden, dames en heren. En wij komen terug, en wat krijgen wij op ons bord? Regen, regen en nog eens regen. Tof.


En dan nu cultuur. Deze tempel staat in de Vallei van de Tempels, bij Agrigento in het zuiden van het eiland. Het is een ongelofelijk mooi zicht als je komt aangereden en je ziet enkele -bijna intacte- Griekse tempels op zo'n heuveltop staan. De bergen zijn in Sicilië trouwens overal en I love it.
De 'bikini girls' zijn eigenlijk dames die athletische sporten uitbeelden: een mozaïek in de Villa Romane de Casale, in het binnenland. Heel gek om zomaar met je flipflops over tweeduizend jaar oude kunst te mogen lopen. (nee niet over deze dames, maar over sommige stukken mocht je zo stappen!)


Als kers op de heerlijke taart was er de begeleide wandeling op de flank van de Etna , typische hapjes en wijn proeven, in een soort van lavagrot kruipen en en en ... (scroll maar naar beneden)... Spannend he!

....ja nu kan u echt niet wachten he!...
O ja tussendoor toch ook nog even meegeven dat ik echt heel enthousiast kan wandelen.
Maar echt héél enthousiast dus he!

Nog snel even een fotootje van onze geweldig sexy speleologen-outfitjeuh en dan nu het mafste, zotste, geweldigste van alles:

...de Etna is gewoon uitgebarsten!
We waren met de gids al op de terugweg downhill toen hij plots merkte dat de vulkaan vuur aan het spuwen was. Iiiiiiiiiiiep, direct alles toegegooid, omgekeerd en terug langs een nog hobbeligere weg naar een heuveltop, vanwaar we echt eersteklas zicht hadden op dit Wonderlijke Spektakel. Spijtig genoeg is deze foto niet heel duidelijk maar believe you me: het was ongelofelijk. En we hebben het weeral mogen meemaken.

Echt waar, wij zijn twee lucky bastards.

8 opmerkingen:

knofje zei

Believe you me, dat ziet er goed uit :D

Anoniem zei

Bellissimo!
Joris

xtof zei

Sicily selection of Silly selection...
Damn ik ben jaloers. You lucky bastards you.
Ziet er echt dikkement de moeite uit.
[zucht] vakantie... iz naajz.

Octavie zei

Wat een cute couple zijn jullie. En damn, de Etna aan het uitbarsten. Ik kan me nog herinneren dat ik naar de rand van de Vesuvius geklommen was, zwaar uitgaand van siswolkjes en gesputter. Misschien zelfs wat lava. Niks dus. Een kaal, leeg, dood knikkerputje.

sarah zei

Octavie, het was echt ongelofelijk indrukwekkend.. Niet alleen de lava zien maar ook het geluid en het gevoel dat je eigenlijk maar heel klein bent op deze bol aarde.. Maar je moet er ook wel geluk mee hebben, volgens de gids komt het maar 1 à 2 keer per jaar voor!

Sid Frisjes zei

howla, ziet er cool uit...

cpt eddie zei

Zoals het voetbalcliché zegt (en uiteraard zijn clichés altijd waar) "Geluk dwing je af"!

nina zei

Hey, daar waren wij ook! In april... Inclusief dezelfde grasjes op de voorgrond!

Ziehier: http://www.flickr.com/photos/ninainvorm/2733991484/