woensdag 25 juni 2008

Anyway


Ik heb me onlangs dus weer een heerlijk stapeltje zomerlectuur aangeschaft bij Proxis. Online boeken bestellen is zo leuk: je kiest een paar boeken uit, je betaalt en... je vergeet het weer compleet. Totdat de postbode je zo'n leuk pakketje komt brengen en dan krijg je -o verrassing!- zomaar een cadeautje. Eentje dat je op het lijf geschreven lijkt te zijn. Oh. Ja. Wacht eens even. Het is je op je lijf geschreven. Je hebt het er namelijk zelf op gezet.
Ja, ik ben altijd weer blij als een kind met mijn postpakjes.

En zéker met mijn laatste aanwinsten: de twee van Khaled Hosseini (al-al-tijd uitgeleend bij de bib!) en -opgelet, want als u dit leest gaat u mij gewoon übercool vinden en gaat het leven nooit meer hetzelfde zijn- "Groenten en kruiden kweken in potten en bakken".
Een zalig boek! Een praktisch boek! Een Sarah-boek! Staan op het programma tijdens het komende jaar: radijsjes, veldsla (voor tijdens herfst en winter), erwtjes en peultjes. Als de tijd rijp is om te komen proeven, zal ik het u zeker laten weten. Meermaals. Veelvuldig. U gaat denken: "rot toch op met die stomme peultjes!" Maar u gààt het weten.

Anyway. Ik ga nog wat (lezen over) plantjes verpotten.

9 opmerkingen:

Sid Frisjes zei

staat er iets in van paddenstoelen? Mijn kweekbak (gekocht in januari) brengt nog altijd niks verder :-ç

Ik ga het spel eens helemaal openbreken en zien of het dan wel werkt

sarah zei

oei! nee over paddestoelen niks...

E. Stilker zei

Tof tof ... we hebben in ons pottentuintje nu ook bieslook, roquette sla, kerstomaatjes, thijm, paarse en groene basilicum, aardbeien, physialis, koriander, platte peterselie, rozemarijn, Oost-Indische kers, courgette en zelfs watermeloen staan etc. Het brengt mijn boerengenen boven :-)

natsalie zei

wij houden het bij basilicum en peterselie in pot, en pompoenen en courgetten in de hof.
Staat er iets in over bieslook: het zit nl zo: ik heb vorig jaar bieslook in pot gezaaid op terras. Bieslook is eruitgekomen, maar teveel. Bieslook is er nu nog, en groeit verder (komen bloemetjes op), maar is niet meer eten. De stengels zijn zo taai, dat ze onmogelijk te doorknabbelen zijn.
Dus, vertel me, wat doe ik fout?

Octavie zei

Sh'leuk! Wij eten al een paar weken peultjes uit de moestuin, heerlijk vooral als ze nog lekker klein zijn.

sarah zei

@estilker: tof! de overschot van je oogst opsturen zal een beetje stom zijn zeker ;)
@natsalie: in Het Boek staat: "Knip het bieslook regelmatig af om zachte jonge scheuten te krijgen. De bloemen van bieslook zijn, net als de blaadjes, eetbaar. U moet ze wel afknippen als u niet wilt dat de plant uitgebloeid raakt."
Any help?
@octavie: hmm peultjes.. en ik vind verse erwtjes ook zoooo lekker! njam njam, ik verheug me er nu al op! :)

Sid Frisjes zei

In onze in te richten minihof moe toch ook plaats voorzien zijn voor een groengroeibak hoor...

natsalie zei

bedankt voor de hulp, de schaar gaat er direct in. Nu is het genoeg geweest!

veerle zei

Ik reken op mijn schoonvader voor zelfgekweekte groentjes.