maandag 26 mei 2008

Onverklaarbaarheden

Er zijn van die rare dingen die je niet kan verklaren, maar die toch zo zijn en altijd zo zullen blijven tot in het einde der tijden. Dingen die echt geen moeite kosten of geen weldoordachte reden hebben, maar die je toch altijd blijft doen.

Zoals S. die de ronde bovenkantjes van de plakjes kaas hardnekkig weigert te consumeren. Waarna ik ’s morgens een puzzel op mijn boterham kan maken met allemaal droge boogjes kaas en hij zijn brood kan beleggen met uiterst nette vierkante lappen.
Of ik die het haat om het gft-bakje leeg te maken. Het is zo idioot van mezelf en toch blijf ik steevast koffiefilters en etensresten bovenop/tussen/aan de zijkanten proppen van een inmiddels gevaarlijk balancerende hoop groente-, fruit- en tuinafval. Ik vrees nu al de dag van The Revenge of The GFT-bakskes.

Waar ik ook heel goed in ben, is het staren naar een stofje in de hoek/spinnenweb aan het plafond/stapel strijk die mee naar boven moet/schroefje dat er al weken ligt en waarvan ik niet weet waar het bij hoort/hoop rommel en er dan fluitend voorbij lopen. Dit vreemde gedrag kan twee redenen hebben.
Eén: ik ZIE het gewoon niet. Of beter: ik zie het wel, maar het wordt niet geregistreerd door mijn brein. Zie je wel, ik kan er ook niets aan doen. Blame my brain.
Twee: selectieve blindheid. Ik kan dagen door een rommelig huis laveren –intussen hardnekkig een lichtjes wanhopige S. negerend- zonder me ook maar aan één vuiltje te ergeren. Dan heb ik er gewoon eventjes geen tijd voor en dan schakelen mijn hersenen over naar een soort van eliminatie-van-niet-prioritaire-zaken. Wat handig is. Maar ook zenuwslopend. Want enkele dagen later maakt standje-eliminatie natuurlijk weer plaats voor standje-paniek gecombineerd met standje-wanhoop.

Maar verder zal ik u niet vervelen met mijn huishoudelijke gedachtegangen op deze manic Monday. Ik ga u gewoon veel sterkte wensen om de dag door te komen. I know I’ll need it.

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Sarah,
Je kan natuurlijk ook vierkante plakjes kaas kopen, dan is dat probleem toch al opgelost...
Groetjes,
Lies.

M zei

Nodig nog eens wat mensen uit, meestal is dat een goede reden om het huis, of toch de zichtbare delen op te ruimen. Ideaal voor zo'n gelegenheden zijn moeders of schoonmoeders :) M.

M zei

Nodig nog eens wat mensen uit, meestal is dat een goede reden om het huis, of toch de zichtbare delen op te ruimen. Ideaal voor zo'n gelegenheden zijn moeders of schoonmoeders :) M.

Anoniem zei

Zonder slechte bijbedoelingen, misses m, maar moeders of schoonmoeders uitnodigen om het huis aan kant te krijgen?
Voor kinderloze quasi dertigers (jajaja .s nadert 'the big three O') is dat toch eerder gelijk aan 'standje-paniek'... :-)

Bij .s en .s is toch iedereen AL-TIJD welkom?! zeker moeders en schoonmoeders!!!

Kakeltrut zei

amai, dat kaas-verhaal,
als dat geen liefde is...

esther zei

Ik ken het. Mijn schoonmaakster ziet allemaal dingen die ik NOOIT zie. Daarom is ze hier elke week, om ons te verlossen van zaken die ons nooit opvallen maar anderen wel :)

Sarah zei

@Lies: yech!! dat kan je toch geen kaas noemen zeker :)
@M: jij wil zeker nog eens komen eten? pick a date girl ;)
@xtof: zeker, zeker, iedereen is al-tijd welkom! willen jullie ook nog eens komen eten? ;)
@kakeltrut: GROTE liefde!!
@esther: you lucky bastard!

Anoniem zei

Mijn schoonmaakster zag nóg minder dan ik zie... Ik doe het allemaal dus weer zelf.

Anoniem zei

Weet je Sarah, ondanks woorden als Bakskes, schrijf jij niet alsof je een Vlaming bent. Je schrijft eh... brutaal. I like.

Sarah zei

Goh.. ehm.. bedankt!!

Of moet ik zeggen: gatverdamme, Hollandse trien, is brutaal nu ook al een complimént?!?

;o))

Anoniem zei

Haha, nee, niet per se. Maar ik hou er wel van:)

Tine zei

Ik zie het wel en denk dan, ik doe het straks wel... En zo gaat dat dan, enkele dagen of weken aan een stuk, tot ik dan toch meteen tot actie overga en alles er aan moet geloven. Dwangmatig wordt het dan.

Ik versta S. wel met zijn kaas, ik probeer ook altijd te zorgen dat ik een recht stuk heb, als er bovenop een stuk ligt met die boog, waarover je spreekt, neem ik wel iets anders, of wacht ik tot iemand anders eerst het bovenste stuk genomen heeft.

Sarah zei

My goodness, jullie zijn gewoon
ka-asociaal! Wel sympathiek voor de persoon die na u zijn boterhammen komt smeren he ;-p

Het is al zover dat S. het op zijn vader steekt 'want hij liet dat stukje ook altijd liggen'. Tss.