vrijdag 8 februari 2008

Eerste (ook een raar woord eigenlijk)

In de Humo van deze week worden tien bv’s gevraagd naar hun eerste. Eerste kus, eerste keer. Ik word helemaal lyrisch van eerste keren. Ook van laatste keren trouwens, maar die maak je misschien niet altijd even bewust mee.

Dertien was ik. Mijn favoriete nichtje en ik gingen met wat vrienden naar de kermis. Die avond verscheen trouwens ook de eerste (en tegelijk de laatste) fles appeljenever ten tonele. Ik was dus niet bepaald nuchter, gelukkig maar misschien. Wie weet zat ik hier nu anders nog te wachten op Jeremy.

Ik had namelijk een hele voorstelling van hoe die eerste kus moest zijn. De jongen moest er minstens uitzien als Jeremy uit de clip van Pearl Jam, inclusief grunge-hemd en mysterieuze blik. En hij moest razend knap zijn. En beschikken over een voortreffelijke tandhygiëne, dat spreekt voor zich. We zouden mekaar eerst goed leren kennen, en op het moment sûpreme zou hij nét de juiste woorden zeggen, zachtjes over mijn haar aaien en me teder kussen.

Maar nikste romantiek: ik was dus dronken en alle jongens zagen er die avond uit als Jeremy. Alleen heette hij Djamel en hij kuste als een betonmolen. Dames en heren, mijn eerste kus was een ramp. En toch was ik euforisch achteraf en ik wou alleen nog meer, meer, meer!

Gelukkig was ik twee weken ‘op vakantie’ bij mijn nicht in Gent dus dat wilde de volgende avonden zeggen: weer kermis, meer kussen.
Ja, ik ben er direct stevig ingevlogen. Laten we zeggen dat ik een nieuwe hobby had. Zo ontdekte ik dat niet alle jongens zoenen alsof iemand per ongeluk de fast forward-knop heeft ingedrukt en dat er een heel boeiend arsenaal aan kustechnieken bestaat. Jaja. Dat was mijn eerste kus. Of beter: mijn eerste kusdriedaagse.

En dan nu: een bekentenis. Ik weet niet meer hoeveel jongens ik intussen gekust heb. Erg he. Ja, raap uw onderkaak nu maar weer op van de grond en spreek vooral niet uit wat u net wilde gaan zeggen.
Ik kan wel beginnen aan een opsomming, maar die zal altijd onvolledig blijven. Mijn dagboeken van die tijd brengen nog enige opheldering, toch blijft het lijstje (de Lijst) onvolledig: de niet-noemenswaardige zoeners werden namelijk niet vermeld. Ik was best onverbiddelijk, toen.

Heel mijn puberteit is een aaneenschakeling van kussen, vrees ik. Of nee, ik vrees niks, het was verdorie fantastisch! Want oh! Er zaten me daar een paar heerlijke kussers bij, daar in mijn lijstje! Ik krijg het nog altijd warm bij de herinnering eraan. Eentje kus ik zelfs nog elke dag.

O ja. Nog snel enkele mythes uit de wereld helpen. Jaren later bleek namelijk dat veel mensen heel die tijd dachten dat ik allerlei andere Vieze en Smerige Dingen met die jongens deed – en ook een beetje omdat mijn schoon ouders meelezen: niet dus! Kussen was zo goed als het enige wat er gebeurde.

Die andere eerste, die was voor S. En acht jaar later ben ik daar nog altijd even blij om.

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Eerste keer dat ik op zo weinig tijd, zoveel over jou te weten komen ;-)

Eerste collega met dezelfde naam! x

Sid Frisjes zei

En zo komt alles toch nog min of meer goed. Kan je trouwens verzekeren dat .S er "enigte" jaren geleden behoorlijk als Jeremy uitzag met zijn grunge look.

Verder was de Pearl Jam Jeremy een labiel kereltje dat zich van kant heeft gemaakt dacht ik zo...

Sven de grunger en Sarah de marathonkusser... dat waren me nog eens tijden :-)

Anoniem zei

Amaai zus! Ik die dacht dat je toch een beetje een gesloten boek was...
Ik ben jaloers;niet op die kussen, want dat was ook bij mij geen probleem, maar op uw talent om de dingen te verwoorden. Ik moet zeggen dat ik hardop heb gelachen,maar ik denk dat er nu op dit eigenste moment iemand rondloopt met nen ongelooflijke brede lach op zijn gezicht! Nietwaar .S? Een kus van uw zus Lies.

Stoffel zei

ja, ook ik ben wat jaloers met mijn kus-arme jeugd... mssn moet ik nu nog wat schade inhalen?

B. zei

Hey Sarah, troost u: je bent niet de enige die zich haar niet-noemenswaardige kussers niet meer herinnert! Mijn onderkaak zit dus nog steeds waar-ie hoort te zitten. Bij vriendin G. zou dat anders kunnen zijn, want die heeft daar al menig vermanend vingertje over opgestoken (naar mij toe dan!). Hey: toch een geluk dat het de NIET-noemenswaardige kussers zijn die we ons niet meer kunnen herinneren he, het maakt er de herinneringen alleen maar beter op! Delen wij trouwens geen kusser in onzer lijst(jes) met initialen SD uit D? Vond ik best te pruimen Of heb jij alleen gekust met zijn vriend D (waarvan ik me de achternaam niet herinner) Of maak ik bepaalde andere meelezers nu echt te nieuwsgierig naar jouw lijstje? :)

sarah zei

Amai ik moest ZWAAR nadenken maar met SD heb ik nooit gekust. Inderdaad enkel met DV. En BB was toch ook gemeenschappelijk? Beiden zéér verdienstelijk!! ;)

Een pluim voor wie nu nog kan volgen :))

Anoniem zei

Voordat alle familieleden en andere bekenden mij zouden beschuldigen van feiten die hier ten berde worden gebracht : ik ben BB maar dus niet BB van de eerder vermelde reactie.
Als schoon-broertje hou ik het zedig en welvoeglijk in de omgangsvorm met mijn schoon zusje,ook vroeger hoor (voor de zij die menen te oordelen op basis van de werkwoordvervoeging). Zij kan er maar van genoten hebben, en S. die zal nu dan wel meermaals zijn kusdelirium bereiken. Wat die andere BB betreft die heeft het natuurlijk blijkbaar verdienstelijk gedaan, het weze hem ook gegund, edoch Sarahtje had andere en toch betere verwachtingen. Na veel voorproeven is ze nu dus aan een voor haar hemels gerecht bezig. Laat het je maar smaken, schoon-zusje !

BB

Danny zei

Ik vond .s nochtans niet zo geweldig kussen... Eerder een schurend gevoel ...
'k Ben blij dat hij toch het deksel op zijn potje heeft gevonden! :-)

Octavie zei

Hahahaha!
Als een betonmolen. Die eerste kus bij mij leek op een wasmachien. Ik denk dat het overeenkomt:)

cpt eddie zei

Over Jeremy, de echte:

http://www.fivehorizons.com/songs/aug99/jeremy_article.shtml

Verder doet de titel van het stukje mij vooral denken aan de idiote hype een tijdje geleden waarbij volgens mij vooral debiele amerikaanse teenagers bij elke comment-mogelijkheid 'First!', of 'Firrrrrsssstttaaah bitcheeeeees!' te typen.

Anoniem zei

Zo kom ik ook nog eens iets te weten over mijn lieve dochter ,die ik vrijdag avond aan het zwembad moest afzetten zogezegd om te zwemmen en sportief te wezen ,maar die steevast met een droog badpak weer naar huis kwam....maar wel met rode kaken ...misschien van een droogkast!!!!!