donderdag 6 december 2007

Empeedrietje


Ik ga tegenwoordig door het leven met een soundtrack op de achtergrond. Mijn humeur heeft altijd een bijhorende tune (gecombineerd met bijpassende melige dan wel energieke gezichtsuitdrukking - uiterààrd!). Ritmisch knikkend, playbackend en voetentikkend stap ik door de dag. Ik fiets dubbel zo snel naar het werk, hevig stampend tegen de wind in, maar wél op het ritme van de muziek.
Reden: een nieuwe mp3-speler, gekregen voor m'n verjaardag. Héérlijk!

Het is wel even wennen: ik moet uitkijken dat ik niet plots rechtsta op de bus, mijn armen opgeheven voor het pendelpubliek, en vol enthousiasme roep "alright now fellas" (YEAH!) "now what's cooler than being cool?" (ICECOLD!). En dan met een volwaardige vingerknippende negerinnenattitude "lend me some sugar, I am your neighbour!".

Hoe triest is het bovendien om de sirenes en het geklaxoneer van de stad te horen tussen twee liedjes in. Hoe saai lijkt de hele wereld dan wel niet.

Mezelf kennende ben ik mijn netjes geselecteerde Beirut/M.Ward/Amy Winehouse/Beyonce-collectie wel weer zo beu als kouw pap tegen het einde van de week. En dan leg ik mijn nieuwe speelgoed weer opzij (vanwege te lui om de liedjes te vervangen). En daar heb ik nu eens helemaal geen zin in.

Dus! Voor het zover is:
Fietsmuzieksuggesties? Hiero!

9 opmerkingen:

cpt eddie zei

Als dagelijkse pendelaar tussen de stille kempen en 'de meitrowpol' beaam ik de heilzame werking van de geluidsbubbel, versterkt met de lettermuur.

Hoe geweldig is het trouwens als zo'n klaxon of sirene wél tot zijn recht komt in de song, de intro of de outro die net door je oordopjes raast?! Kzallet zeggen, ontroerend cool!

By the way, sarah, niet te luid zetten dat scharminkel hé, trommelvliezen zijn er om gekoesterd te worden. (roept luid, bompastyle, 'Watte??')

Grtz,
d.

Sid Frisjes zei

mijn Ipod is anders dringend aan vervanging toe... de batterij laat het tegenwoordig afweten :-(

Sid Frisjes zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
tinneke zei

gooi er eens een
ok go ('here we go again')
ryan adams ('NY, NY')
mark ronson
en little dragon
op. ge gaat nogal trappen dan!

Anoniem zei

is this the way to amarillo

Joris zei

Ima Robot - Creeps me out
Guns'n Fucking Roses - Sweet Child'o Mine
Stijn - Sexjunkie
Justin Timberlake - Like A Love You
Flaming Lips - Yeah Yeah Yeah Song

En 't is feest oep de velo!

xtof zei

ik ben de laatste tijd weer helemaal voor rap en Hiphop-op-de-fiets. Heeft wel iets NY achtig als je met die muziek door A'penland rijdt... Hoewel... ik ben nog nooit in NY geweest...
Ol'dirty bastard doet het wel qua metropool gevoel.
Trouwens: ik dacht dat jij het woord neger/negerin - laat staan negerinnenattidude - had verbannen? Heb ik iets gemist? :-)

cpt eddie zei

één song die je er zeker op moet hebben staan om elke dag gezwind en goedgeluimd op je werk te arriveren: 'The Gold Song' van The Bouncing Souls.

Werkt gegarandeerd!

grtz.

Sid Frisjes zei

En ik lijk/leek dan weer op ne gitarist van The Bouncing Souls... (zelf gespot in de 013)