dinsdag 4 december 2007

De tand des tijds

Ik heb een scheve tand. Het is een beetje een einzelgänger want hij kruipt hoger en verder weg van de rest van zijn familie, maar verder is het een perfect gezonde tand.
Omdat er stilaan een (klein) zwart gat verschijnt aan de linkerkant van mijn mond als ik lach, dacht ik: hey, ik ga eens terug naar mijn orthodont. De man die bijna tien jaar geleden zo'n mooie ijzerhandel op mijn tanden plakte en die er na twee jaar pas afhaalde. De man die elke maand den draad lekker strak aanspande waardoor ik twee dagen alleen maar soep kon eten en geeneen van mijn lieven kon kussen. Dié man dus.
Die man stelde voor om anderhalf jaar lang 's nachts zo'n gedrocht van een "buitenbakboordbeugel" te dragen (van het woord alleen al loop je toch gillend weg, om nog niet te denken aan hoe sexy het moet zijn voor S. om hier elke avond tegenaan te moeten kijken). Thanks, but no thanks, dus!

Dan maar een orthodont in de Grote Stad geraadpleegd. Wil ze me wéér anderhalf jaar met blokjes opzadelen. En het kost nog eens zo'n goeie 1300 euro ook, waarvan ik niks terugtrek van het ziekenfonds. Nou, dan denk ik: daar maak ik wel lekker een heerlijke reis van!

Tenzij u daar natuurlijk al jarenlang huiverend naar dat zwarte gat in mijn mond zit aan te staren maar het me niet openlijk durft zeggen. Dan denk ik dat daarvoor nù het moment is aangebroken.

Stemmen maarrrr...
zwart gat + heerlijke reis of
mooie tand + op reis naar een zwart gat?

9 opmerkingen:

cpt eddie zei

Wie weet valt .s wel voor 'hobo-chique', Amy Winehouse-style...

d.

Anoniem zei

Houd die tandjes maar. Over x aantal jaar gaat er toch een vals gebit in ;-)

Haha, sorry, was sterker dan mezelf!
Sara.

Dorky the Dentist zei

Ik dacht bij de eerste regel dat het door de Sven geschreven was... :-)

"Image is everything" zegt die ene reclameslogan hé.

En dat clipke van Whale heeft indertijd bewezen dat blokskes cool zijn zolang je maar ten allen tijden een gigantische lolly bij hebt.

En dan is er nog de moneyissue, ...

sarah zei

dorky, wie ben je eigenlijk?
iemand die sven precies wel van héél dichtbij kent :))

en vroeger leek ik idd op die van whale, maar daar voel ik me nu toch al een beetje "te oud" voor.

nats zei

mij was die scheve tand nog nooit opgevallen. Dus als het niet echt nodig is, bv omdat die de andere tanden wegduwt, kapotmaakt, of pijn doet, dan zou ik het niet aanraden. Ik kan het weten. Ik vond het al een marteling om een half jaar die ellendige blokskes in de weg te hebben zitten. Om dan nog niet te spreken van de heropleving van de vervelende kant van puber zijn helemaal opnieuw te moeten meemaken.

Sid Frisjes zei

Mja, ik dacht dat dorky naast SidFrisjes zou komen te staan dus excuses voor dat anonieme. Zoals Nats al zei, als het niet echt nodig is.. waarom dan wel.(ik ga voor de zekerheid zaterdag naar je zwarte gat kijken en dan geef ik mijn definitieve oordeel)

xtof zei

Willen we niet allemaal een beetje naar Sarah haar zwart gat kijken? (en neen, het ís niet te dik in die rok...)
Zeker en vast die reis maken.

Buurvrouw zei

Blokskes en buitenbeugels moeten verboden worden na je twintigste. Vanaf dan zijn zwarte gaten toegelaten - ook in je hersens. Dikke gatten ook trouwens. Dus allemaal niks van aantrekken en vooral op reis gaan!

sven zei

Buurvrouw?? Zit Jeanneke tegenwoordig ook op 't internet? :)