zaterdag 24 november 2007

Sarah leest voor (maar niemand luistert)

Ik had de donkere wolk vorige week al moeten zien hangen: toen ging ik voorlezen bij mijn Bosnische gezin in Antwerpen-Noord. Dat was de vorige drie keren héél gezellig en leuk, hoewel ik wel schrok van het lage leesniveau van sommige kindjes. Maar daar dienen projecten als deze voor, dus:
Zoals de week ervoor afgesproken klopte ik op vrijdagavond, met een pakketje zorgvuldig uitgekozen boeken in de aanslag, op de deur.
Maar: "oei medam, sorry, vergeten, ik juist terug van vakantie Bosnië. Nu niet, straks mensen komen, veel mensen, sorry sorry, vandaag niet."

Ok, kan gebeuren, dus ik maak meteen een afspraak om de week erna op zaterdag -bij wijze van afsluiter- de kinderen mee te nemen naar onze (overigens lichtjes fantastische) bib Permeke. Dat was dus vandaag. Ik neem weer de tram richting Antwerpen-Noord en netjes op tijd klop ik aan. Oudste Zus doet open met héle slaperige ogen in een verduisterde hal. "Gisteren was feest. Rahima en Semra niet hier, die zijn bij mijn tante, daar was feest. Oei, sorry, sorry."
Oudste Zus kon het natuurlijk niet helpen. Ze wist niks van onze afspraak af. Maar een telefoontje van de ouders had ik echt niet erg gevonden.

Dan maar alleen naar de bib afgedropen, mijn boete betaald (jaja, de Eeuwige Boete) en onverwacht nog een leuke kleine tentoonstelling van Klaas Verplancke kunnen meepikken.

Toch niet voor niets om acht uur opgestaan.

3 opmerkingen:

xtof zei

Heel spijtig... zowel voor u als voor de twee kinderen... volgende keer meer succes hopelijk...

Sid Frisjes zei

Tsss... 8 uur opstaan! Was jij die lawaaimaker :-)

Lezende Lies zei

Een stukske K(l)aas bij de boterham gaat er altijd in! Is een superleuke illustrator (een beetje crazy en dus héél plezant om mee samen te werken-tralala) die heel toffe illustraties maakt.
Voor de nieuwsgierigen onder jullie: lees af en toe (of beter kijk af en toe in) Doremi. Te verkrijgen in de betere kleuterklas.

En dommage dat uw leesdates afgelopen zijn. Vond het alvast een fantastisch project!Lang Leve de Leesbevordering!