dinsdag 13 november 2007

Bericht van uw treinreizende omaatje

Gisteren moest ik uitzonderlijk nog eens naar Brussel voor het werk. Tram, trein, metro, bus, en ’s avonds weer terug in omgekeerde richting. Mijn persoonlijke Trein-Tram-Busdag als het ware.

En vraag me niet hoe het komt, maar ik zou het nog goed doen met een job in de geriatrie. Als er ook maar één oud mannetje of dametje op de bus zit kan je er zeker van zijn dat ze hun hele levensverhaal uitgerekend aan mij kwijt willen. Het lijkt wel of ik zo’n sticker op m’n voorhoofd heb “praatpaal voor oude mensen”. Misschien is het omdat ik zelf zo’n omaatje ben.

Op de terugrit had ik bovendien een wagon met elf mannen helemaal voor mezelf! Helaas niet echt voer voor wilde fantasieën. Daarvoor waren de mannen te saai en te lelijk, de broeken te kort en de sokken te wit.

Het waren krantenlezende mannen, gsm’ende mannen, en mannen die op wonderbaarlijke wijze zeer netjes rechtop zittend konden slapen. Niet zoals ik, neuh- ik doe altijd mijn best om het record publiekelijk kwijlen te overtreffen, liefst nog dooreengezakter en met mijn mond nog wijder open dan de keer ervoor. Om dan met een ruk wakker te schieten en mezelf wijs te maken dat vast niemand het gezien heeft.

Maar ach, arme pendelaars, arm Vlaanderen. Al bolderend stiekem binnenpiepen in winters verlichte huiskamers, ik zie het leuke er wel van in, maar elke avond pas om halfnegen thuis en een zak chips als avondmaal.

Ben ik blij dat het voor mij uitzondering en niet de regel is.

6 opmerkingen:

nats zei

vandaar dat de meeste mensen er nog altijd voor kiezen om samen met mij de auto te nemen en in de file te gaan staan. uiteindelijk ben je met het openbaar vervoer meestal NOG langer onderweg.

Maar het beste is natuurlijk de meest fantastische job vinden dicht bij huis!

Anoniem zei

De laatste weken ook een paar keer in Brussel geweest voor optredens, kan het trouwens zijn dat 'dieje van ellie' gisteren in de AB rond liep?

grtz,
duan de pendelaar.

sarah zei

Jep dieje was da jom! Volgende keer iets ertegen zeggen he :)

.s zei

Ja, volgende keer iets zeggen! Ik vond het trouwens een straf concert...

Anoniem zei

Mijn mening over de show van The National is opvallend gelijklopend met wat jij daar zegt ;)

Tja ik was aan't wachten tot Sarah verscheen om dan met zekerheid te kunnen zeggen 'ziede wel dat da dieje van die fotokes is'.

Next time dan.

duan.

sarah zei

Ik moest normaal naar "dacademie" maar door mijn gependel was ik daar veel te laat voor thuis...