woensdag 5 september 2007

Kink in de kabel

Vriendlief en ik gingen onze kabelaansluiting opzeggen. Gedaan ermee. Geen rommel meer die via de beeldbuis onze living gaat vervuilen, no siree. Hebben we niet nodig joh, we leggen wel een vinylplaatje op. Of we lezen een Goed Boek. Of beter nog: we klinken op onszelf, met een lekkere Bordeaux uit eenzeeruitstekendjaar, tijdens een Goed Gesprek! Ja, dat gingen we doen. Deze zomer was onze laatste tv-zomer. Want de Canvascrack wilden we toch echt nog niet missen, zeker niet met zo'n druilerige zomer. Maar vanaf de herfst was het gedaan. Dan zou je eens wat zien! No more tv for me. Enkel nog dvd's van goeie kwaliteit.

We betaalden gewoon de rekening niet. Negeren. Hardnekkig negeren. Tussen de stapels rommel op het bureau, alle betaalde facturen en schoolspullen door priemde daar altijd weer de kabelrekening in onze ooghoeken. Maar wij hielden stand. Ondanks de aanmaningen en telefoontjes ja zelfs een huisbezoek van de kabelmaatschappij kon ons niet vermurwen.

We lieten ons niet vangen. Nee nee nee! We zouden er toch geen tijd voor hebben dit jaar. En trouwens, 150 zuurverdiende duiten per 365 dagen, daar kan je toch al eens wat voor kopen, voor in de Nieuwe Keuken bijvoorbeeld.

Dus wij zeiden resoluut NEE en hielden onze poten stijf. Nee aan de zieke consumptiemaatschappij! Nee aan al die irritante reclameblokken! Nee aan mentale vervuiling! Nee aan afstomping en doelloos rondzappen! Nee aan tv-avondjes met chips en dekentjes! Nee aan geile rappers omringd door twaalf halfnaakte grietjes die letterlijk niets om het lijf hebben! Nee aan domme programma's, al dan niet gemaakt met overheidsgeld!

Maar eh.. zondag is er toch wel weer iets interessants op Canvas.
En iets om te lachen gaat er ook wel altijd in, des avonds voor het slapengaan. Catherine Tate, French & Saunders, vaarwel, het ga jullie goed.
En Tribe, op BBC, nog zoiets. En je leert er nog wat van! Hoe had ik anders kunnen weten dat een bepaalde stam in India wormpjes in hun oren houdt om het oorsmeer op te eten? Stel je maar eens voor dat ik dat niet wist.
Of gewoon, eventjes Man Bijt Hond na het eten, altijd goed voor de spijsvertering.
En als je ziek bent, is het natuurlijk ook op doktersvoorschrift verplicht om een hele dag ongegeneerd naar de slechtste programma's te kijken.

Hm. Toch maar eventjes dat rekeningetje betalen. Ondanks alle rommel en onzin toch nog af en toe een paar pareltjes in onze huiskamer binnenlaten.

5 opmerkingen:

Sid Frisjes zei

En kun je dat dan niet beter opzeggen of moet je gewoon die rekening niet betalen? En komen er dan geen verwijlintresten?

Karen zei

ik denk ook dat als je echt wil opzeggen, je best een aangetekende brief schrijft, anders blijven de aanmaningen elkaar opvolgen. Maar ja, ik begrijp uit je bericht dat je toch nog eventjes gaat genieten van televisieland?

sarahzegthallo zei

jaja, we blijven nog efkes kabelabonnees :)

ik denk dat het toch nog een beetje in ons achterhoofd sluimerde en dat we het daarom niet bewust hebben opgezegd, maar hebben laten aanslepen. met als gevolg dat we nu toch weer back in the game zijn..

tinneke zei

don't underestimate the power of tv.... ik mis bbc hier best wel en zou daarom alleen al een uitgebreider kabel-pakket nemen maar we hebben nu al voldoende crappy amerikaanse zenders en die willen we dan wel weer vermijden. zullen we het voorlopig maar bij het canadese afkooksel van bbc houden... snif... en de videotheek is right around the corner!

Jo zei

Wij hebben een DVB antenne gekocht. 1 keer 140 euro en je hebt (voorlopig enkel) één en canvas met kabelkwailteit. Meer dan voldoende.
Want er is het internet, en DVD's en Joost, en ....