vrijdag 6 oktober 2006

Triestig

Wat doe je als één van je naaste, tofste collega's plots overtuigd blijkt te zijn van het nut van op het VB te stemmen?

En start hier nu asjebliéf geen politieke scheldpartijen op mijn blog. Het is gewoon triestig om te zien hoe iemand die je zo tof vindt er zo met zijn twee voeten in kan trappen. En met geen stokken te overtuigen is.

Ik hou mijn hart vast voor zondag.

11 opmerkingen:

Stoffel zei

idem...

Sid Frisjes zei

Rustig naast je neerleggen vrees ik. Voor sommige mensen is het zondag echt maar gewoon een bolletje kleuren, voor andere iets waar ze al maandag mee bezig zijn.

JOke zei

Verstomd staan, tja wat kan je eraan doen..... Hoop ook het beste voor zondag... Ben eens benieuwd.

Vanuit Portugal (stemmend mét volmacht!)

Sid Frisjes zei

Al maandag, hilarisch... maanden dus

Jo zei

Ja wat doe je dan ? Ik zit hier zelfs op een plek die die partij als favoriete congresplek heeft gekozen. En ze worden hier steeds met open armen ontvangen ...
De laatste keer (01/10) hebben ze zelfs een fototentoonstelling gecensureerd die hier op het moment doorgaat. Gebeurtenissen zoals de moord op Mohammed Ashrak of wat Hans Van Temsche aanrichtte bestaan niet in het universum van het VB.

Wat kan je doen ? Blijven uitleggen dat die partij veel te radicaal is en een achterban heeft die veelal uit extremisten bestaat. Wijzen op blokwatch.be, die hebben trouwens een item101 redenen om niet VB te stemmen. Daar kan je argumenten halen en achterlaten.
Sophie (mijn vrouw - woohoo, ik mag dat echt zeggen nu :-) heeft zelfs een collega die op de VB lijst staat in Wommelgem. Sophie geeft les op een school met een groot migranten gehalte. Wat doe je dan ? Meer uitleg zodadelijk op mijn website.

Bieke zei

Hopen dat het voorbij gaat?

Ik begrijp dat sommige mensen bepaalde redenen hebben om niet voor de traditionele partijen te kiezen. Ik zoek er zelf ook de naar mijn mening "minst slechte" uit om op te stemmen. Maar dat mensen denken dat de oplossing is om op het VB te stemmen, dat begrijp ik nu eens niet sè.

En weet je: we kunnen redenen met hopen aandragen om niet op het VB te stemmen, maar dat helpt niet hoor. Want ik weet zeker dat minstens de helft van hun kiezers de schouders ophaalt als je hen vraagt waarom ze op het VB stemmen. Ze kunnen immers niet één goeie reden aanhalen.

Hopen dat het voorbij gaat en dan liefst vóór zondag?

Sid Frisjes zei

de domme vraag van de dag?
Bekijkt m'n met de pols over A'pen 't stad als de stad, of met alle randgemeenten als Borgerhout ed erbij??? En kunnen jullie op de Patrick stemmen, of is het eerder een mindere lokale held in Borgerhout.

Sid Frisjes zei

Volgens een lezersbrief in Het laatste nieuws (ons bomma haar krant) had het VB er alweer een stemmer bij, omdat in één of ander programma op VTM een jurylid zich tegen het belang had uitgesproken.

Gevolg, die persoon zijn avond was vergald en hij ging op het VB stemmen. Dat zijn tegenwoordig de redenen... Awel, dat vind ik dan weer jammer! Dan heb ik nog meer respect voor iemand die er met overtuiging op stemt :-) Alhoewel.

nats zei

Het lijkt een domme vraag, maar dat is het niet. Want als enige in Vlaanderen, moeten wij zondag op 3 lijsten stemmen: gemeente-, districts- en provincieraad.

Dus voor de gemeente kunnen wij op den Pettrick stemmen, maar die komt niet op in de disctricten (Borgerhout, Deurne, Merksem, Wilrijk,...).
Als men in de pols over A'pen heeft, dan is dat de gemeenteraad.

tinneke zei

Wij hadden erg graag via de belgische ambassade in canada gestemd maar omdat we ons hebben uitgeschreven in belgie, omdat we hier toch een paar jaar willen blijven, kan dat niet. er wordt aan de belgen in het buitenland alleen toegestaan hun stem te laten tellen voor de federale en regionale verkiezingen. we hadden graag onze stem uitgebracht tegen het Vlaams Belang tijdens deze gemeenteraadsverkiezingen, maar dat kan dus niet. succes morgen! en we volgen alles met angst in het hart.

tinneke

xtof zei

nikske angst nie! Met trots begot!