maandag 9 oktober 2006

1

Vandaag heb ik maar een ding te melden:
Hoera voor Patrick!

Hoera voor Borgerhout!


(ok twee dingen dan)

15 opmerkingen:

Jo zei

fijn voor Antwerpen, fijn voor Borgerhout.
triestig voor Deurne ... 43,5%
help ! waar ben ik gaan wonen ?

sarahzegthallo zei

Dat komt nog wel goed, Jo, kijk maar naar Borgerhout! Wel triestig nu ja... :(

nats zei

Ook in Wilrijk is het VB erop vooruit gegaan. Maar het belangrijkste blijft Antwerpen natuurlijk. De rest volgt wel, ooit....

Jo zei

Ooit komt het goed, ik hoop het, maar wanneer?
Volgende keer mogen we zelf ook in Deurne stemmen (Vlaamse overheid dacht dat we nog in Borgerhout woonden) dus in 2010 weer 2 stemmen in de goede richting...

JOke zei

Opgelucht ademgehaald deze morgen toen ik online de kranten las :o) Antwerpen is gered (of zo lijkt het toch voor eventjes)!
JOke

(Al spreken de Portugese kranten wel enkel over de groei van het Vlaams Belang)

sarahzegthallo zei

In Borgerhout is het VB 4,5% gedaald he seg! Jihaa!

Zij zeggen dat het komt door het vreemdelingenstemrecht (waar zeer weinig allochtonen van gebruik hebben gemaakt trouwens) en de "stadsvlucht van de autochtonen". Yeah right! De jonge autochtone (wat een woord) gezinnen komen net daar wonen!

.s zei

"Antwerpenaars zijn trendsetters", aldus Jan Decleir. Het komt allemaal wel goed. Ik kan niet stoppen met lachen!

En wat Deurne & co betreft: het zou niet slecht zijn als het stadsbestuur zich daar misschien nog wat meer op concentreert. Antwerpen en Borgerhout zijn gered, nu de rest nog :)

Sid Frisjes zei

Oud-Turnhout en Turnhout hebben toch ook maar mooi weer het blok als 2de partij... En daar loopt dan eigenlijk geen ruk verkeerd hé, straf.

.s zei

Maar in vergelijking met de verkiezingen van 2004 zijn ze daar toch niet vooruit gegaan? Ok, het VB vindt dat je die vergelijking niet mag maken, ik vind dat wel. En ze belanden weer overal in de oppositie, weer zes jaar waarin ze niks kunnen verwezenlijken. Ik vind dat fantastisch nieuws...

Stoffel zei

ja want dat is het uiteindelijk he, opnieuw 6 jaar geen vb aan de macht op lokaal niveau, wat uiteindelijk toch ook wel belangrijk is voor mensen en voor het 'gezicht' van de politiek!
Kd

Sid Frisjes zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Sid Frisjes zei

Aan de resultaten van de verkiezingen te zien kan je toch makkelijk afleiden dat het merendeel van de mensen de partijen getaxeerd heeft op federaal niveau. Ook het uiteindelijke resultaat draait in sommige gemeenten goed uit, maar er is volgens mij niet doelgericht met lokale belangen gestemd hoor.

Peter zei

Er is sowieso niet doelgericht gestemd. De partijen worden door heel veel mensen totaal niet "getaxeerd". Ze doen gewoon maar wat op. Desinteresse is eerder de regel dan de uitzondering. Fantastisch dat het Belang hier en daar achteruit gaat. Maar da's al bij al geen reden tot groot optimisme. Het belang is een symptoom van een kwaal dat zich niet in stemmen laat meten. Sorry voor de pessimistische noot, maar het moest er effe uit.

sarahzegthallo zei

Dag Peter (en welkom),

Ik snap wat je bedoelt, maar ik denk dat iedereen in B'hout en A'pen schrik had, echt schrik dat het nóg erger ging worden. De opluchting was dus groot. En als je het VB wil achteruit zien gaan zal dat toch niet in één dag gebeuren? Je moet toch ergens beginnen?

En dat is niet erg van die pessimistische noot, wat eruit moet, moet eruit :)

peter zei

Ja, ik begrijp maar al te goed dat dit resultaat een enorme opluchting is. Zo, nu heb ik eigenlijk eens iets gepost op uw blog. Met een knoert van een taalfout, maar kom, de kop is eraf.