donderdag 5 oktober 2006

I love lezen

Wij hebben een heerlijke languit-liggen-zetel. Daar nestel ik me somtijds gezellig in, met een dekentje (het onvermijdelijke dekentje), een tasje thee en een knabbeltje en dan begin ik vol goeie moed en vol goeie goesting te lezen.
Dat gaat dan als volgt:

één bladzijde (wat zit ik hier toch heerlijk gelukkig te wezen)….
tweede bladzijde (knikkebollen)…..
derde bladzijde (nog meer knikkebollen en diep ademen)…..
vierde bladzijde (in een onmogelijke positie, met mijn tong pijnlijk tussen mijn tanden geklemd, bij wijlen kwijlend maar wonder boven wonder toch met mijn vinger stevig op de juiste bladzijde in slaap gevallen)…..

Dan word ik na een half uurtje terug wakker: kussen vol zever, nek vol pijn, lenzen uitgedroogd.

Ander voorstel: lezen in bed.
Ander probleem: de positie.
Op mijn buik en met mijn handen mijn hoofd ondersteunen? Beste positie, maar niet lang vol te houden wegens pijnlijke polsen.
Op mijn rug dan maar? Niet te doen want een boek in de lucht houden is niet mijn sterkste kant.
Op mijn rug, half tegen de muur rechtop? De muur is te koud en ik vind nooit mijn draai op deze manier.

Gelukkig hebben we net een prachtige eetkamertafel gekocht (bye bye citytrip naar Madrid). En daar horen gelukkig ook nieuwe stoelen en een nieuw tapijt bij. Zo kan ik toch nog gezellig in de living zitten om te lezen, zelfs mét dekentje maar zónder in slaap te vallen. Hopelijk....

Ik wacht nog even tot onze tafel geleverd wordt.

18 opmerkingen:

.s zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
.s zei

Ondertussen zit vriendlief .s als een sardientje in een blik ineengedoken in de andere hoek van die lange zetel met een boek. Monter, fris en af en toe het kwijl uit de mondhoek van z'n liefje vegend. Wanneer hij begint te knikkebollen en besluit te gaan slapen, is Sarah plots weer klaarwakker. "Ik ga nog even tv kijken", roept ze. Vijf minuten later gaat vriendlief nog eens piepen. De tv staat luid, maar sarah laat zich daardoor niet storen in haar slaap...

sarahzegthallo zei

DAT is liefde se! :))

nats zei

ik ken het slaapprobleem. Ik ben nu bezig in een boek van 650 pagina's!!!! Ik ben er sinds eind juli in aan het lezen, en zit nu aan pagina 150! Dus dat duurt nog tot maart ofzo vooraleer mijn boek uit is, en dan weet ik niet meer wat op de eerste 100 pagina's stond.

Alleszins, ik lees bijna altijd in bed (omdat dat zo gezellig warm en rustig is). Maar ik lig altijd op mijn zij. In deze houding heb je het minst last van allerlei pijnen in rug, nek polsen. Maar meer dan 10 bladzijden lukt dus ook moeilijk bij mij.

Ben trouwens wel benieuwd naar tafel en bijbehoren...

sarahzegthallo zei

Maar dan moet je toch constant afwisselen van kant? Bij mij slaapt mijn "steunarm" binnen de minuut :(

nats zei

Jamaar, je moet niet steunen op je arm. Je zorgt dat je kussen niet te dun is, en je boek houd je met 1 hand zodat de pagina die je wil lezen in een hoek van 90 ° op je bed staat.

Ik zal het eens komen voordoen.

Sid Frisjes zei

Diagonaal lezen gaat natuurlijk veel sneller...(enkel voor de met een of ander psychologisch mankement voorziene medemens)

een boek in pdf formaat voor op het werk??

Rechtop in de zetel, rechtop in bed met een kussen tussen muur en rug,... dingen die bij mij allemaal werk(t)en.

Voor de alerte Turnhoutenaren, ja ik lees mijn humo op de fiets!

activeradio zei

Lees je die humo op de fiets om zoals op de trein blonde stoten aan te trekken, of enkel uit zoveel nieuwsgierigheid dat je niet meer kan wachten tot op het werk. :)

Anoniem zei

ik lees hetzelfde als nats. Op mijn rechterzij en het boek laten steunen op het bed. Enig nadeel, mijn brilleke is er schots en scheef van gaan staan. En net als je denkt ik moet dat toch eens gaan laten rechtzetten, ontsteekt je oog en moet je zo gaan werken... M.

Liebet zei

Volgens mij zit het 'm echt in het dekentje. Ik had dat probleem nooit voor de fleece in de zetel is geraakt. Dat zou ook al uw canvaswens oplossen. Zonder deken haalt ge de laatavondprogramma's wel!

sarahzegthallo zei

Maar dat is zo ongezellig... :(

Klinkt wel logisch natuurlijk.

En mijn bril staat er ook scheef van.

Wat moet ik toch doen?!

Sid Frisjes zei

de oplossing... nen hometrainer kopen en daarop lezen...

Bieke zei

Neenee, dé beste manier om te lezen in bed is de volgende:
taratataaaa (ja, nu zijn jullie allemaal ra-zend benieuwd he!;)
je gaat op je buik liggen met je kussen onder je borst(en)/(kas) en je houdt dat kussen met je twee armen omklemt. en je boek: dat ligt dan op de plaats waar je kussen normaal ligt.
Snappie?!
Géén last van slapende armen of pijnlijke polsen! En je krijgt gegarandeerd meer dan 10pg's gelezen!
B.

sarahzegthallo zei

JOEPIE!!! Bieke for burgemeester van Antwerpen!

Bieke zei

Helaas kan ik nog geen remedie aanreiken voor het fleece-probleem, noch voor het probleem in het stukje Triestig...

Ik ga het voorlopig toch maar aan den Patrick overlaten, denk ik.

Sid Frisjes zei

Pfft, lezen mijn poep... Sarah lag gisteren met de afstandsbediening in haar handen genkeld te slapen voor den tv alwaar er een of andere grote neger in purpere tanga (met ingesmeerde billen) stond te dansen.

sarahzegthallo zei

met de nadruk op TE SLAPEN!!! heb ik dus allemaal gemist he!

Anoniem zei

Ik weet niet of ge die ouderwetse zalige zetel nog hebt,maar als ge u daar gezellig in instaleert met kussens en eventueel een fleecke en een mooi boek dan kunt ge u in een comfortabele houding zetten en zonder krampen wel meer dan 10 blz.lezen! Eigenlijk had ik een ander gedacht van wat je in bed kan doen....zoals slapen en.....