woensdag 10 april 2013

Sarah kijkt/kookt vooruit

Geïnspireerd door een artikel in de Standaard van mevrouw Tales From The Crib nam ik mezelf voor om deze week mijn diepvriezer vol te proppen met voedzaam eten. Dat was de vorige keer niet in me opgekomen, maar nu ik weet wat er komt, lijkt het me absoluut geen overbodige luxe. Ik weet niet hoe het mij nog zal afgaan, een hele dag/een paar dagen vooruitkoken op 37 of 38 weken zwangerschap, maar ik kan het maar proberen!

Gelukkig dat ik deze keer nog kan koken, trouwens. Bij de vorige zwangerschap was alles wat ik maakte flauw, smaakloos, aangebrand, mislukt, ... Echt waar! Het eerste wat ik gedaan heb ik toen ik thuiskwam uit het ziekenhuis: een grote pot op het vuur zetten en groentesoep maken. En lekker dat die was! Toch een zot beestje, hoor, zo'n zwangerschap.

Enfin, een lang verhaal om u het volgende te kunnen ontfutselen zonder dat het al te hard opvalt: wat is uw aller-allerbeste diepvriesrecept?

12 opmerkingen:

elise zei

Lasagna. Wordt er alleen beter op. Maar geen paprika in de saus doen: met de komende borstvoeding is dat geen goed idee.

Sarah zei

Ah, merci. En ik heb ergens gelezen dat je de kaas er nog niet bovenop mag strooien. Of maakt dat niet uit?

B. zei

Ik vind alleen ingevroren pastasauzen en puree nog lekker. Al de rest smaakt altijd anders als het bevroren geweest is, vind ik. Ben dus ook wel benieuwd of er niog lekkere diepvriesrecepten zijn.

Buurvrouw zei

Je mag die kaas best al wel op de lasagne doen - kan geen kwaad. Kaas kun je trouwens perfect invriezen.
Mijn lijstje zou zijn:
- spaghettisaus voor minstens vier keer. Die kun je niet alleen gebruiken voor spaghetti, maar ook voor lasagne.
- stoofvlees
- vol au vent (eventueel een beetje room er pas indoen na het opwarmen)
- ongeveer elke soort soep
- waterzooi
- ballekes in tomatensaus, eventueel met selder

Verder zijn van die pakjes wokgroenten (klaar gesneden) ook handig en je kunt ze invriezen. Bij mij zitten er ook altijd een paar groentesoepen in - kant en klaar gesneden groentjes die je in dozen koopt in versvak van Delhaize. Courgettes kun je gemakkelijk invriezen in plakjes (zonder te blancheren). Knolselder ook. Gewone selder ook. Prei ook.

Quiches kun je trouwens ook heel goed invriezen.
Je ziet: ik ben een vriezer.

Unknown zei

ratatouille (http://polkadotjes.blogspot.be/2010/06/lievelingskost.html) zit bij ons standaard in de diepvries.
Heerlijk met couscous en feta, met of zonder vlees.

Unknown zei

De balletjes met seldersaus van Jeroen Meus (Dagelijkse kost) zijn ook heerlijk en makkelijk in te vriezen.

Neisha and William zei

these were a lifesaver for me. i would make a double batch cook and freeze. my toddler loved them. i used green lentils.

http://www.101cookbooks.com/archives/vegetarian-lentil-burgers-recipe.html

Sven zei

Neisha, you speak dutch!

Anouk zei

Ik lees stiekem mee ok.
Want ook hier moet de vriezer vol.
Ik heb al een grote pan van deze bolognese saus gemaakt; http://www.plukdedag.info/de-allerlekkerste-bolognese-saus/

Barbara zei

Spannend, zo de laatste weken zeg! Hopelijk gaat alles vlot verlopen! Ik ben benieuwd hier te lezen wanneer het zover is! Succes ermee alvast!
Ik zou ook een hele hoop spaghettisaus invriezen, dat smaakt altijd. En hetzelfde met soep. Wat wij ook bijna altijd in de vriezer hebben, is chili con carne. Als je 't niet te pikant maakt, zou dat misschien ook wel gaan met borstvoeding (of zijn de bonen een probleem? ik kan het me niet meer herinneren eigenlijk, ondanks dat het hier toch ook zeker geen eeuwen geleden is :-S)Ik gebruik daarvoor een recept van de colruytboek (de dikke nummer 1), maar heb ook een veggie recept daarvan gezien bij jeroen Meus. Daarnaast vind ik allerlei stoofpotjes ook ideaal om in te vriezen, zeker omdat je daar een grote portie van ineens kan maken zonder al te veel moeite. Daarnaast zou ik ook gewoon patatpuree maken, zodat je dat alvast altijd hebt en je de moeite van patatjes schillen en koken al kan overslaan.
Als ik nog op iets anders kom, laat ik het nog weten :-)
Veel kookplezier!!

vee zei

De ballekes van den ikea,
Aar die tellen niet zeker, die zijn niet zelf gemaakt....
Toch niet door mij
Wat ik wel doe: mijn cupcakes invriezen
Anders eet ik ze allemaal in eenkeer zelf op, watniet goed is voor lever en lijn
En dat is lekker, eentje uit de vriezer halen en wat later opsnoepen, niet te snel willen zijn als ge uw tanden niet wilt breken....

elise zei

Maar de kaas die doe ik er wel altijd gewoon bovenop dus. Geen probleem.