maandag 6 augustus 2012

Drie dingen en dan zwijg ik

Eén van mijn hobby's is immosites afschuimen. Ik kan daar niks aan doen, ik vind dat plezant. Ik woon hier nog altijd graag, maar het leuke aan deze hobby is dat alles kan en alles mag! Soms duw ik de prijscategorie naar onbetaalbare hoogten, soms zoek ik in regio's waar ik in de verste verte niet zou willen wonen en soms check ik gewoon wat er rondom ons te koop staat.

En vooral: hoe het er daarbinnen uitziet. Want dat is natuurlijk het allerleukste aan zomaar wat immogesurf: kijken welke kleur de muren hebben, hoe mensen hun tuin hebben aangeplant of hoeveel rommel er nog op het aanrecht ligt. Maar zo raar, dat sommige mensen hun huis niet opruimen voor ze een foto maken om het te verkopen!
Dat is toch zo'n beetje alsof je op blind date gaat? Dan ga je toch ook niet in je joggingbroek, maar presenteer je toch de best mogelijke versie van jezelf? Hierbij mijn top drie van meest onbegrijpelijke immofoto's:

  1. Rommel
    Enfin, mensen, die mand met strijk: zet die toch rap weg voor de foto! En uw ontbijtspullen, die zijn toch ook snel opgeruimd?
  2. Vreemde items
    Waarom zou iemand eigenlijk drie keer een foto van zijn (niet eens zo speciale) toiletpot willen tonen? Ik vind dat echt intrigerend.
  3. Slechte foto's
    Gepixelde, bewogen, donkere, onscherpe, mislukte foto's: laat die weg. You're making it worse!

Niet dat ik nu zo de immospecialist ben, maar dan oogt mijn volgende rondje wildsurfen in elk geval toch wat mooier - of dat hoop ik tenminste. Ik dank u vriendelijk!

9 opmerkingen:

Collega L. zei

Ik vul aan:

Mensen die foto's trekken van hun meubelen waarop je de vloeren, plafonds,... niet kan zien. Vreselijk!

Ohja, als je iets interessant ziet... wij zijn terug op zoek!

Hanne zei

Ik dacht dat ik de enige was met die afwijking. Wij maken er zelfs een spelletje van: Bij het zien van de voorgevel wordt er gegokt of we nen home-trainer (ge weet wel, zone fiets om binnen te fietsen) gaat staan. Hilarisch.

Tijmen zei

Wat ik mooi vind, is dat in bijna elk huis (in Nederland in elk geval) een fitnessapparaat staat. Blijkbaar om sportieve mensen het idee te geven dat ze zich daar ook thuis kunnen voelen.
En dan staan die apparaten dus dikwijls zo raar. Naast de wieg, onder een schuine dak op de overloop. Met een hangende plant erboven. Enfin, ik geloof niet dat die apparaten daadwerkelijk door de verkopers gebruikt worden.

Sarah zei

Hahaha, ja, die hometrainers, dat is echt he!

En Tijmen, long time no see, alles oké met jullie?

Annemie O zei

Moh! Wat een interessante opmerkingen...
Onbegrijpelijk toch dat niet iedereen dat vanzelf beseft hé...

Isabelle blogt zei

Nog iets die niet te snappen is... mensen die hun wc-deksel niet naar beneden doen voor het trekken van foto's! #degoutant

Kelly - Ma vie en vert zei

Ik weet niet goed wat ik grappiger vind: je opmerkingen of het feit dat 'immosites afschuimen' een van je hobby's is. Ik vermijd ze nog eventjes, te veel schrik van die hoge prijzen, maar binnen een jaar ofzo zal ik waarschijnlijk ook regelmatig dergelijke foto's moeten aanschouwen...

veerle zei

aha, ik ben dus niet de enige! Ik zag onlangs bij jou (en bij mij) in de buurt een huisje waarbij in de badkamer, vlak naast de douche, een SMEGijskast stond.
Ofwel wilden die mensen dus hun smeg showe(re)n? Of anders hebben die misschien geen keuken en eten ze in de badkamer?

de Oontand zei

Ik kan me daar ook wel mee amuseren. Maar wat dat opruimen betreft: onlangs moest een verre buurvrouw van me plots uit haar huurhuis, het werd verkocht. Op die foto's was het ook alles behalve opgeruimd, maar misschien begrijp ik die buurvrouw wel...