woensdag 16 mei 2012

Ra, ra, ra

Ra, ra, ra, het is handig, tijdbesparend en naar 't schijnt goed voor uw portemonnee. Wat is het?

Een weekmenu! Normaal ben ik meer van de 'ik kook gewoon waar ik vanavond zin in heb'-methode, maar wat blijkt? Een weekmenu, dat werkt dus echt!

Ik dacht dat dat alleen was weggelegd voor de superstrak georganiseerde huisvrouwen der aarde - het type huisvrouw dat ik niet ben, om eens een eufemisme te gebruiken. Maar nu blijkt dat toch wel echt te werken, zeker, zo'n weekmenu. Don't worry, ik ga hier niet elke week opschrijven wat wij gaan eten of gegeten hebben. Kookprogramma's genoeg, en over eten kan u al gaan lezen bij andere blogs die daar veel beter in zijn dan ik. Tenzij u dat echt wilt natuurlijk, maar dat denk ik niet.

Het grappige is dat zo'n weekmenu een nieuw mechanisme in gang zet. In plaats van te koken waar ik zin in heb, heb ik zin in wat ik ga koken. En dat is -reclamestem aan- een heel nieuwe sensatie voor mij! Nu zit ik mij al heel de week te verlekkeren op wat er nog gaat komen. Bovendien hou ik van een goedgevulde koelkast. Plus, ik moet niet meer om de vijf botten naar de winkel rennen.

Een win-win-situatie, heet zoiets volgens mij.

14 opmerkingen:

pumps & luiers zei

jepjep - madame lijstjesmaker hier doet dat al heel lang - handig want maar 1 keer in de week inspiratie moeten zoeken en ge bespaart daar echt wel mee: alleen is er bij mij tegen het einde van de week dan ook echt niks meer in huis...

Collega L. zei

Het voordeel is ook dat je man al aan het eten kan beginnen als hij thuiskomt ;-).

Sid Frisjes zei

Ha, ken er nog die dat doen. Bij ons is dat een beetje verwaterd, maar we moeten daar eens terug mee beginnen. En inderdaad, een volle koelkast is altijd leuk.

boomie zei

Ja, mijn chaotische zelve geloofde er ook eerst niet in, maar ondertussen doen we het al meer dan een jaar. En 't werkt nog altijd!

Anoniem zei

Ik moet inderdaad ook de draad eens terug oppikken. In de tijd-toen-ik-nog-geen-zoon-had slaagde ik er wonderwel in ;-)
Katleen

Linda zei

Ja. Wij zijn ook om. Nu ruim een jaar en het werkt waarempel. In het weekend maken we het menu en de boodschappenlijst (stapel kookboeken erbij of het internet voor inspiratie). Het scheelt geld en tijd. En inderdaad, wat een voorganger ook al zei, je man kan al beginnen met koken als hij als eerste thuis is. ;-)
Succes en plezier ermee!

lies zei

Ik wil daar ook mee beginnen!

Collega Inge zei

Ja, Sarah, dat werkt inderdaad zo, zoals je zegt; je krijgt zin in wat je zal gaan koken van de week. Hihi, wel grappig ;-)
Nu is het een kwestie van volhouden ;-)

Juffrouw Sanseveria zei

Het is inderdaad super handig, al verwaterd het bij mij na een paar maanden wel eventjes...
Voor het geval je nog wat 'keuzeruimte' wilt overhouden: ik plan minstens één keer per week 'eten uit voorraad (diepvries, kelder,...) in, dan heb ik nog wat schuifruimte mocht ik toch meer zin hebben in iets anders.

Anoniem zei

Ik doe dat ook al jaren! Weekmenu opstellen op zondag en boodschappen voor een hele week doen op maandagvoormiddag. Nog praktischer: één voormiddag per week reserveren om te koken en alvast een maaltijd of vier in de diepvriezer proppen. Tijdsbesparend, gestructureerd en altijd lekker, vers eten.

Anoniem zei

Ik kan er alleen maar jaloers op zijn ;)
Ik heb het al een aantal keren geprobeerd maar zelfs 1week volhouden lukt al amper. Dan heb je alles in huis, maar dan lukt het toch niet om het vooropgestelde recept te koken want later thuis of de vent ziek of wat dan ook...
Ik vind het wel jammer want het lijkt me praktisch.

Anoniem zei

Wij hier @de leopold werken niet met een weekmenu. Maar aangezien iemand anders (voedselteams) bepaald wat er bij ons in de ijskast komt te liggen, toveren we elke week wel een aantal nieuwe dingen op ons bord. En dat is inderdaad super leuk!!
Grtz Evy

veerle zei

Ik ben ook zo eentje die zin heeft in wat ze kookt. Al jaaaaaren...

Judith zei

Vond t vroeger altijd zo saaaaai en burgerlijk van mijn moeder... En nu, heel veel jaren en twee kinderen later doe ik t ook en vind ik t een uitkomst! Alleen een beetje lastig als je tijdens die grote boodschappen hebt bedacht dat je die ene groente beter wat later in de week nog kunt gaan halen vanwege vers, en er dan op de bewuste dag al kokend achter komt dat je dat dan dus net vergeten bent :-(