dinsdag 24 april 2012

Ons terras in april

Een blik op de huidige staat van ons terras. De zaadjes zijn gezaaid en de plantjes zijn verpot. Alleen het groensel moet nog weggeschuurd worden. Kan het daarvoor even stoppen met regenen, alstublieft? Dank u.

Maar wat erger is: ik zit met een probleem. Ik kan geen potten schikken. Hoe doet een mens dat toch, iets er laten uitzien alsof het quasi nonchalant daar is neergezet, zodat het er helemaal uitziet als een gezellig, ongedwongen stadskoertje in het zuiden?

Want dat is namelijk wat ik toch echt wel doe: dingen nonchalant ergens neerzetten. Op goed geluk. Maar blijkbaar moet je eerst een hele dag schikken en arrangeren en herschikken en verplaatsen om alles er nonchalant te laten uitzien. Gewoon nonchalant op zijn eigen is blijkbaar geen goed plan.

Volgens mensen die het kunnen weten moet je dan gewoon zeggen dat dat de bedoeling was. Dat het helemaal is geworden zoals je het bedoeld had. Bij deze noem ik mijn stijl dus Authentieke Nonchalance. En daar moet je aanleg voor hebben, hoor!

12 opmerkingen:

Octavie zei

Oeh, ik vind het wel leuk hoor! En zeer nonchalant;) Nu nog een weelderige roos tegen die achtermuur, of misschien wat stokrozen, kun je die ook uit een pot laten groeien eigenlijk? Of een rommelige klimop.

Buurvrouw zei

Ik ken dat gevoel! Bij mij lukt het ook niet - wat een trendy potten ik ook koop... Misschien moeten we een tuinstylist engageren.

Marion zei

Mooi! Aanrader: in de Ikea hebben ze zo van die gekleurde lichtjes die op zonne-energie branden (effect 's avond oude gekleurde gloeilampjes). Gaan 's avonds vanzelf aan. Instant sfeer! Opgelet, in Ikea Antwerpen al uitgeput, maar in Gent hebben ze ze nog. Check site Ikea voor voorraad. En koop er ineens twee :-) x

Marion zei

Mooi! Aanrader: in de Ikea hebben ze zo van die gekleurde lichtjes die op zonne-energie branden (effect 's avond oude gekleurde gloeilampjes). Gaan 's avonds vanzelf aan. Instant sfeer! Opgelet, in Ikea Antwerpen al uitgeput, maar in Gent hebben ze ze nog. Check site Ikea voor voorraad. En koop er ineens twee :-) x

Sarah zei

Ah, merci, Marion, maar we hebben al van die 'kermislichtjes', echte dan. Nu moeten we ze alleen nog ophangen. ;-)

En Hilde: zouden we geen korting krijgen dan?

Octavie: geen klimop meer bij ons, maar er staan twee kamperfoelieplanten, hopelijk willen die wel wat klimmen. En lekker ruiken...

tinneke zei

Ik ben ook absoluut geen held in het schikken van potten maar ik vind het altijd leuk om wat niveautjes te maken, dat breekt een beetje het beeld. De planten die je achteraan in een groepje potten wil zetten op een houten kistje bijvoorbeeld. Of een omgekeerde bloempot.

Anelisa zei

héél héél héél veel potten (als je niet weet wat er allemaal in te zetten: munt is niet kapot te krijgen :-) ) en nog meer potten en planten aan de muur hangen. dat werkt bij mij het best :-) oh en een tafeltje erbij met daar ook potten op. en stoelen. daar hoeft geen pot op, een luie kont zal hier volstaan.

pumps & luiers zei

denk dat er voor die nonchalance inderdaad meer potten moeten komen - maar t begin is er hé ;p

Sylvie zei

Ik had hier nog een bureau staan die weg moest (ps: die had ik al sinds het vierde leerjaar en heeft mij tot nu toe altijd achtervolgd). Nu heb ik de lades van het bureau gebruikt als plantenbakken haha :) (zal wel eens een fotootje posten op mijn blog). Mooi terras al seg, maar ik zou precies ook met hangplanten werken of zo, ook altijd leuk!

Sylvie zei

Oh trouwens, mooie, nieuwe titelbalk van je blog!

Mme Zsazsa zei

Ik zou ze samen zetten!

Lena zei

waauw, dat is echt wel een leuk terras geworden ! maar pas op voor boktor in de houten onderdelen! dit zou echt vervelend zijn !