zondag 29 januari 2012

Waarom ik in de tofste buurt van heel de wereld woon

Als uw buurt op Vlaanderen Vakantieland komt, dan is het ver gekomen. Zeker als het zo'n buurt is waarvan mensen spontaan hun hoofd schuin gaan houden als je vertelt dat je er woont en nog net niet "arm schaap, toch" prevelen, terwijl ze een bemoedigend kneepje in je arm geven.

Maar dat lijkt stilaan verleden tijd te worden. Want onze buurt, dat is een dorp op zich. Maar dan wel een dorp-middenin-de-stad. Met een magnifieke zaal én een fantastisch café op kruipafstand. Het is een buurt met weinig roddelaars en des te meer warmte. Met veel feesten waarop we veel te lang blijven plakken en weinig gezaag. Een buurt met melk, koffie verkeerd, mokka en pure chocolade.

Het is een buurt die van aanpakken weet, maar ook van genieten en u niks aantrekken van 'de mensen'. Sinds kort is het tijdelijk een buurt met straten vol plassen en auto's vol modder, maar ook met een pak nieuwe bomen en zicht op een prachtig nieuw plein.

Maar het allerbelangrijkste: ik woon in een buurt vol zotte madammen en praktische mannen en wilde ideeën en heerlijke plannen. Dus binnenkort aan onze bomen en in onze straten: gepimpte nestkastjes en vrolijke vlaggen.

Ik doe alvast wat inspiratie op. Of had u een beter idee?

6 opmerkingen:

Nina zei

Ik prevel eerder van "Jaloers!!" :)

Juffrouw Sanseveria zei

Ik heb ooit eens nestkastjes gezien die gemaakt waren van lege tetrabrikken (van die lange, smalle), dat was ook tof!

Miss and Mrs. zei

Ewel, ik werk in Borgerhout maar ik zou er nu toch echt niet willen wonen... Er zijn inderdaad supergezellige straatjes, maar wat er dan rond ligt staat mij toch echt niet aan.
Die vogelkastjes daarentegen: wauw!

Anoniem zei

waar we lang blijven plakken ... als ge niet per se thuis wilt gaan pissen ja :) zoooo koud was het buiten toch ni hihihi

Buurvrouw zei

Ik heb ook nog een keitof patroon voor een vogelkastje. Een houten kastje met een gebreid hoesje!!!!!! En ik heb ook een BOOM voor mijn deur! En Sarah, de meneer van het nieuwe winkeltje onder die appartementen op de Turnhoutsebaan is ne keivriendelijke!

Sid Frisjes zei

Kastjes met het gaatje naar de juiste windrichting hangen, anders kruipen er geen vogels in. Niet onbelangrijk weetje.