zaterdag 21 januari 2012

Lekkere Vrijdag #1

Met die lieve dochter van ons is het altijd kiezen of delen: koffie of douchen, meespelen (= koude koffie) of laten zeuren (= wel warme koffie), een dutje of opruimen, mail checken of eten, vroeg op de avond (= snel-snel) eten of laat (= relaxed), iets nieuws koken of iets makkelijks. Meestal gaan we voor het laatste.

Maar aangezien het avondeten een van de weinige momenten van de dag is waarop ik echt eens rustig ga zitten om te eten (en om iets gezonds naar binnen te schuiven), roep ik een nieuwe traditie in het leven. Ik noem het: Lekkere Vrijdag.

Het concept gaat ongeveer als volgt:
1. 18u: aperitiefhapjes om de eerste honger te stillen en klinken op het weekend
2. 19u: met drie in bad
3. 20u: laatste fles aan de dochter
4. 21u: met twee aan tafel voor een -bij voorkeur nieuw- topgerechje

Gisteren beten we de spits af (ha) en ik heb meteen al een paar dingen heleerd:

1. Stel de oven nooit in op 'groot grilloppervlak'. Er kwam rook uit de oven en de warme uientaartjes met geitenkaas hadden een zwart randje. Dat stak wel mooi af tegen de witte geitenkaas, maar toch.

2. Wacht tot uw man thuis is om de hapjes in de oven te zetten. Zo alleen met een glas wijn naast uw hapjes zitten wachten is redelijk onnozel.

3. Verse pesto is altijd beter. (mocht u dat nog niet weten, verse pesto smaakt een triljoen keer beter dan die zoute uit het potje en het is echt geen werk om zelf te maken, ik zweer het)

4. Uw man rept zich naar huis voor een Lekkere Vrijdag.

Dit stond op het menu:

Verbrand, dus. 


Et voilà, iedereen tevreden!

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Wauw! Wij zitten voorlopig nog even in het stadium van 'iets makkelijks', maar na onze eerste heerlijke dinsdag is dit zeker en vast een geslaagde opvolger! Hopelijk volgen wij binnenkort jullie voorbeeld ;-)
Katleen

Op het platteland... zei

Eigenlijk hè, Eigenlijk is dat een heel goed idee.
Ga ik voorstellen aan Manlief.

Katrien G zei

zo doen wij dat hier ook op vrijdagavond:
met de boys aperitieven (Cas eet toch warm op school en Emiel bij de onthaalmoeder...), en eens dat ze gewassen zijn en in bed liggen, eten we op 't gemakske een risotto of iets dat wel snel klaar is / niet teveel werk en toch superlekker is.

zalig!

Anoniem zei

dat lijkt mij nu eens eens goed plan

Noëmi zei

een zeer strak plan.

Anoniem zei

sounds nice! nu nog een man en een kind en ik kan het ook. M.

Tess zei

Wat een goed idee! Geniet maar van jullie vrijdagen samen :)

la merlette blanche zei

Nu heb ik zin in verse pesto!

nina zei

Wat een goed initiatief Sarah! Daar kunnen wij nog van leren ;).

Buurvrouw zei

Héél chique. Maar bij ons is het intussen 'luie vrijdag' waarop bij voorkeur pizza's, snelle pasta's en biefstuk-friet wordt gegeten. Meestal zit man op café, vertrekt zoon naar café en heeft dochter afgesproken met vriendinnen... Maar daarvoor heb je dus pubers nodig! Dus geniet van die Lekker Vrijdagen zo lang het duurt!