donderdag 3 februari 2011

Oh, nostalgie!

Als kind was ik nogal een brave. Zo een kind dat het zelf huilend kwam vertellen als ze toch een snoepje uit de kast had gepakt. En dat blijkbaar niet graag naar de scouts wilde omdat ik daar zo vuil van werd. Hm... Ok: zeg maar seut. Maar in één ding was ik wel gespecialiseerd: zagen. Zeuren, zaniken, mekkeren.

Geliefkoosd onderwerp tijdens mijn zaaguurtje: de Curly Wurly's uit de Delhaize. U weet wel, die lange caramelreep met chocola die twee uur later nog tegen uw achterste kiezen plakt. Màn, daar was ik zot van.

"Mamaaaa?"
"Ja?"
"Krijg ik een Curly Wurly?"
-cue voor engelengezicht: nu-
"Maar je hebt er eergisteren al een gekregen en thuis zijn nog zoveel koeken."
"Alleeeeeee, mamaaa... Alstublieeeft?"
"Nee is nee, Saartje." (zo noemden ze mij toen nog)
"Alleeee..."
-cue voor meelijwekkende bambiblik: nu-
"Eéééén Curly Wurly maar..."

Ik weet eigenlijk niet of ik voor de rest over veel dingen gezaagd heb vroeger. Een kinderhand is gauw gevuld, zeker? Maar aan het boodschappen doen, samen met mijn mama, kwam een einde en dus ook mijn gezaag -over de Curly Wurly tenminste- stierf een stille dood.

Tot ik deze week in de Zeeman stond. Lagen daar -naast de koetjesrepen overigens- toch geen Curly Wurly's, zeker! Ik denk dat ik toch zeker één seconde getwijfeld heb en toen griste ik er meteen drie mee. En ik moest daar helemaal niet voor zagen tegen mezelf. Ik zou zeggen: kom eens proeven maar ik heb net het laatste exemplaar opgegeten.

U ziet, mijn hand is ook gauw gevuld.

22 opmerkingen:

Tess zei

Och geweldig! Ik kan ook zo blij worden als ik ineens dingen terugvind na jàren. :-)

marion zei

Haha zalig! Ik heb die nog nooit geproefd! Ziet er very Sjakie & de chocoladefabriek uit :-)

Igor zei

oh, ik voel een flauw mopje opkomen: "aan uw buik te zien hebt ge precies twintig curly wurlies opgegeten" ok, studiopubliek opgelet, cue voor ha ... ha ... ha ... lach: nú!

tinneke zei

ik kan nog steeds niet voorbij kinderbueno's lopen zonder er een mee te graaien....

liesetje zei

ik heb dat met Kindersurprise :)

Sarah zei

Grappig dat iedereen zo zijn eigen nostalgiesnoepje heeft :-)

Marion, het is Brits denk ik, dus misschien zit Sjakie er wel voor iets tussen?

En Igor: en.... cut! ;-)

Emma en Mona zei

Ik at nog nooit Curlywurly en zou daar precies beter niet mee beginnen!
:-)

Miss Stik zei

Nog nooit gegeten noch gezien. Maar ik ben nu wel erg benieuwd. Als ik er ene tegenkom vrees ik dat ik hem zal meegraaien.

Kir zei

Ik deed vandaag identiek hetzelfde, maar dan in het Kruitvat. Ik kon mij echter niet beperken tot 3 en kocht er onmiddellijk tien!

Ruth zei

Nog nooit van gehoord - maar wil dat wel eens proberen! Ik had dat met Bros chocolade (chocolade met allemaal minigaatjes in), die zie je soms ook opeens opduiken als je aan kassa's staat te wachten. Stressss! :)

nina zei

Jaja, dit stukje gaat dan wel over Curly Wurlies... maar zo heb je er toch maar mooi weer een zwangere-buik-foto ingesneakt ;). Mooi hoor!

Miss K zei

mijn vader heeft tijdens het familie-kerstfeest met zijn broers en zussen nostalgische herinneringen opgehaald aan de koetjesrepen... met nieuwjaar heeft hij een volle zak gekregen, en content dat hij was!

Janina Modaal zei

Een verslaving die ik nog niet heb! en een koek die ik niet ken! daar moet verandering in komen! alleen al voor de naam.

Stoffel zei

ik nog altijd op zoek naar een soort chocoladecakeje dat superverslavendlekker was; het had een witte verpakking met bruin/goude letters als ik me niet vergis. Het was een zacht cakeje met een iets hardere krokante chocoladelaagje...

echt mmmmmm

Lily zei

Zoals Kir zei, in het Kruidvat hebben ze die ook en bij Essenza.

Het komt zeker uit Engeland en als kind was ik er ook gek van. We kochten het destijd in een Engels winkeltje. Mmm!

Marijke zei

Stoffel, was dat geen Yes? Inderdaad superzalig! In de Aldi hebben ze iets dat daarop trekt. Ik weet de naam er niet meer van maar als ik ze in huis haal eet ik die ook per 3 op.

Sarah zei

OH! 'ne Yes!

Stoffel zei

@Marijke ooooh jaaaaaaa ne YES!!! dat was het!!!!!!
straks direct naar den Aldi!!!!!

hoera!

Cyriel zei

Het schijnt dat een kind in de buik van zijn moeder al smaak ontwikkelt, afhankelijk van wat zij eet. Dus dadelijk heb je ook een kindje dat in de supermarkt om Curlywurly jengelt!

Octavie zei

Ik ken dat niet, maar ik zie daar wel een buikske achter dat vest uitpiepen! Mooi hoor, een zwanger Sarahke:)

Nele zei

ik ken de curly wurly niet, maar wat ik wel herken is: smakennostalgie in zwangere toestand. ik belkde heel de tijd mijn moeder om de gerechten te kunnen namaken die ik als kind voorgeschoteld kreeg.
en dat wordt daar een schoon buikske zie ik :-)

Storm zei

Lijkt zo te zien wat op een "mousquetaire". Chocolade van buiten en caramel van binnen. Is al oud, hoor. Mijn grootmoeder had dat steeds liggen. Wordt helaas niet meer gemaakt en dus enkel een smaak in de herinnering van de jeugd.