maandag 10 januari 2011

Hoe ik me een.. euhm.. bult schrok

Ik probeer niet teveel te lezen over zwangerschap en aanverwanten en van die vrouwenforums op babysites blijf ik al helemààl zo ver mogelijk uit de buurt. Bangmakerij en Onnodige Stresserij vind ik dat meestal. Maar soms lees ik wel eens hoe het met den Appie gesteld is op 9maand

Zoals nu las ik dat er blijkbaar al iemand in mij zit die ongeveer achttien centimeter meet. Achttien. Centimeter. Heb je dat al eens bekeken op een meetlat? Een mens van achttien centimeter, ik was eigenlijk nog gewoon in de 'je baby is nu ongeveer zo groot als een peer'-fase. Maar nee, dus plotsklaps zit er al iemand van achttien centimeter in mijn buik. Hoe zot is dat!

Nog zotter vond ik wat er een paar nachten geleden gebeurde. Dat ik opstond om te gaan plassen -dat vond ik al lang niet zo gek meer-, maar toen ik daarna even wakker lag, klopte er ineens iemand aan. Niet aan de deur, nee, ergens in mijn buik, ja!

Tok.......... (Heh? Was dat wat ik denk dat het was?)
Tok.......... (Oh my god dat was de baby! Denk ik.)
Tok.......... (Ja, dat was zéker de baby!)

En dat was het. Dus lag ik op een donderdagnacht om vijf uur 's ochtends met wijdopen ogen en een razendsnel kloppend hart naar het plafond te staren. Magic!

Op het gevaar af om een echte babyblog te worden (vergeef me Sid), nog even een foto van hoe dat eruit ziet, iemand -een baby, voor alle duidelijkheid!- van 18 centimeter in je buik hebben:

20 opmerkingen:

Tess zei

Oh dat lijkt me zo'n geweldig gevoel, dat voor de eerste keer voelen. En wat een mooie buikje!

Lieve zei

Ha, ook iemand bij wie de bewoner ineens van klop-klop deed :) Leuk hé! En inderdaad een zeer mooi buikje.

Oontje zei

Wat een mooie buik! En dat geklop, dat is een wondermooi gevoel. Geniet ervan, nu het nog 'vriendelijk' is, en niet te hard :)

Lily zei

Mooi!
En geniet er inderdaad van! Het is zo'n zalig gevoel, dat ik na 17 maanden nog altijd mis!

tinneke zei

prachtig buikje!

Sid Frisjes zei

't is je helemaal vergeven hoor...

vermiljoen zei

schoon schoon! nu je klop klop voelt kan je terugbabbelen, hé. door zelf zacht terug te "kloppen" kan je de baby naar je hand voelen komen, en nog meer leuke trucs!
have fun!

Riet zei

Maar hé, wat een aardige buik al! Mijn zus' nummmertje-twee-buik is nog niet zo mooi rond, en haar 'peer' is er naar 't schijnt al 26. 't Staat je!

Polkadotjes zei

Prachtig buikje.
Zwanger zijn is echt genieten!

Cyriel zei

J. had de baby alleen nog van binnenuit gevoeld toen ze mijn hand op haar buik legde. "Misschien kun je 'm voelen, hij is nu nogal actief."
En hoppa, ze was nog niet uitgesproken of er trapte iemand tegen mijn hand aan. Zo tof!

Janina Modaal zei

18 cm al, dat is niet mis!
Doe den appie eens de groeten als hij nog eens aanklopt!

sarah zei

moh! dat is wel een hele mooie bult die je je daar schrok!

ik las ook even mee op 9maand en 'den Appie' kan nú al je maag horen knorren, zotjes! :o)

Miss K zei

amaai, mooi buikje ineens!

Manou zei

Hmmm, zalig toch. Even schrikken, maar toch zo leuk! Nog een cm of 30 te gaan ;-), voor de rest niets verontrustends.

elisse zei

Och hoe leuk! Dan speelt dat moedergevoel zéker op! Veel plezier nog met de kleine ongeboren spruit en al je klopgeestavonturen :-)

Katrien G zei

Precies een klein vlindertje dat ah fladderen is... zalig.
Het viel me ook op dat ik mijn buik zoooooveeeeel vast had tijdens de zwangerschap. Ik heb toen nog gedacht: 'zou ik mijn buik na de bevalling ook nog vastnemen'?
Maar nee hoor, eens eruit en de buik was van geen enkel belang meer.
Geniet met volle teugen!

Ruth zei

Ik val hier in herhaling maar 't is echt een mooi buikje! De eerste keer die baby écht voelen moet toch wel iets superspeciaal zijn.

Marleen zei

Hey, ben hier via Tess en haar Babushka beland. Proficiat daarmee, maar nog meer proficiat met je zwangerschap en de inderdaad prachtige buik! Ik ben uitgerekend op 9/6 en al eens uitgerokken door een vorig kind, maar zo mooi rond als jij ben ik nog niet! Geniet er nog van, ik blijf Appies verhaal volgen!!

Nicoleke zei

Wat ben je mooi!

noeks zei

oooh, ik heb al lang niet meer hier gelezen ,althans niet uitgebreid, want ik ontdek nu pas dat je zwanger bent, wat fantastisch!
Mooie buik, geniet er maar goed van :)