donderdag 6 januari 2011

Een date met een kanjer

Sinds kort heb ik elke avond een date met deze kanjer. Dat komt door een erfelijke factor in ons familiebloed, genaamd 'de Factor V (5) van Leiden', waardoor er meer kans is op stollingsproblemen, waardoor er meer kans is op bloedklonters, waardoor er meer kans is op minder eten voor de baby.

Stoer als ik ben ram ik dus elke avond deze klepper in mijn bovenbeen. Eigenlijk spuit je dit best in je buik, maar gelukkig zei de gynaecologe dat het ook in mijn been mocht.

En zo stoer ben ik nu eigenlijk ook weer niet. Want elke avond probeer ik te doen alsof het niet meer hoeft. Of zeg ik dat ik het een keertje ga overslaan. Maar dat krijg ik dan ook weer niet over mijn hart. En er zijn echt wel veel grotere spuiten dan deze. Ach ja, het is voor een goed doel, hee, mensen, alles voor het goede doel!

En met welke uit de kluiten gewassen knaap heeft u elke avond rendez-vous?
Ik hoop dat het er een is waarvan het stokje niet zo prikt.

18 opmerkingen:

Janina Modaal zei

Aw!
Courage met je kanjer!
Maar zoals gezegd: alles voor dit wel heel goede doel!

Riet zei

Brrrrr...

Maar ook: ik dacht dat in je buik minder pijnlijk was dan in je been? Eens aan Celestine (Being My Own Hero) vragen.

Celestine zei

Lol, Riet. Ik heb geen idee of het pijnlijker is in je been of in je buik. Diabeteci spuiten zowel in buik als been, afhankelijk van hun voorkeur.

Ik ben alleen maar expert in het plaatsen van deze kanjers. Voor bloedname ken ik wel een regel in verband met pijn, maar die van spuitjes ben ik waarschijnlijk vergeten (als het al gezegd werd in de les).

Misschien weet liezelmoedertje het wel (aangezien zij haar diploma al op zak heeft)?

Een troost is misschien dat diabetici meermaals per dag moeten spuiten met zo'n naaldje?
Maar ik vind de beste troost toch het argument van Janina: alles voor het goede doel, he.

Sarah zei

Hihi, bedankt voor de professionele raad! Het valt wel mee met de pijn, maar ik treuzel soms met het door mijn vel prikken waardoor het meer zeer doet. In de buik is inderdaad minder pijnlijk want meer vet - maar ik vind het zo'n niet-fijn-idee, daar te prikken!

vermiljoen zei

jeetje meteetje, wat een engerd. Is dat dan for life,of "gewoon" nu je zwanger bent? brr. sterkte, missy!

Catweazle zei

als de baby het later maar apprecieert

Bieke zei

Hey Sarah,

ik heb ook zo'n spuitjes moeten zetten toen ik zwanger was van Lilith en ik verkoos toch mijn buik hoor... Wat bij ij hielp om als de bliksem op te schieten was Raf die dan dichterbij kam staan en zei: "Zal ik het spuitje zetten? Njènjè!" ... en dan ging het ineens een pak vlotter! :)

Succes!

PS wanneer krijgen we een geüpdatete foto van je buik? Allez, de rest mag er natuurlijk ook op staan he. :)

meisjesmama zei

Alles voor goei boeleke! Maar liever zo weinig mogelijk ambetantigheid natuurlijk!
Ik heb een date met een gelijkaardige kanjer (B-12, levenslang), gelukkig niet elke avond maar eerder twee- à driewekelijks. Bij mij zit er wel roze vloeistof in ;-) en pleurt de vader in spé die al maanden koelbloedig in mijn bilspier. Romantisch zenne!

Courage!

Tess zei

Is het erg dat ik dat een schattig spuitje vind?
Ik zou het natuurlijk niet zo schattig vinden, mocht ik het mezelf moeten inspuiten, maar zoals eerder gezegd, alles voor je boeleke! Sterkte lieve Sarah :)

Ruth zei

Een vriendin van me heeft suikerziekte en die spuit al jaren in haar buik - vnl. omdat ze van in haar been te spuiten op den duur blauw plekken kreeg en ze dat niet zo sexy vond (begrijpelijk).
Zelf vind ik jou momenteel het dapperste ding in blogland (hoewel mijn extreme naaldenfobie daar ook voor iets tussen zou kunnen zitten natuurlijk). Go go go dus!

Ruth zei

Een vriendin van me heeft suikerziekte en die spuit al jaren in haar buik - vnl. omdat ze van in haar been te spuiten op den duur blauw plekken kreeg en ze dat niet zo sexy vond (begrijpelijk).
Zelf vind ik jou momenteel het dapperste ding in blogland (hoewel mijn extreme naaldenfobie daar ook voor iets tussen zou kunnen zitten natuurlijk). Go go go dus!

Lien zei

Ik heb net dezelfde genetische belasting! Ben dit te weten gekomen nadat ik flebitis in mijn beide benen kreeg door de verkeerde pil...ik (aja, want mijn lief is ongelofelijk bang voor spuiten) zette die toen zelf in mijn buik; belangrijk is om een stuk vel samen te nemen,loodrecht in te spuiten en uw vel niet te snel los te laten. Ik ben ondertussen aan het proberen om zwanger te geraken en ik huiver al bij de gedachte dat ik die spuitjes dan ook zal moeten zetten... Ik zou het ook in mijn been doen, denk ik. Maar hey, het is beter dat je weet dat je die bloedafwijking hebt en er iets kan aan doen, zowel voor jouw gezondheid als voor die van jouw kleintje. Veel succes!

madelief zei

hoei, moet dit je hele zwangerschap lang? brrr, succes ermee!

Anks zei

Mmm, geen leuk vooruitzicht, om dat maandenlang te moeten doen. Maar als het een troost kan zijn: alles went! Ik ben nu voor de tweede keer spuitjes aan het zetten voor een fertiliteitsbehandeling, eentje 's morgens en eentje 's avonds. De eerste zijn altijd wat onwennig, maar intussen plof ik ze er bijna routinematig in, in mijn buik of bovenbeen. Maar leuk is het nooit natuurlijk. Zeker niet als 't voor zo'n lange periode is.

Courage! 't Gaat wel weer voorbij, volhouden, het doel heiligt de middelen!

sueper zei

iiiiiiiiiii - heel dapper, weet niet of ik dat zou kunnen!

Lies zei

Och zusje, ik heb het ook zelf gedaan tijdens mijn zwangerschap,in mijn buik en geloof me nog 10X liever een spuitje zetten dan een longembolie krijgen zoals ik, want dat is doodgaan... Ah ja en ik heb nog van die sexy kousen die je binnenkort mag dragen, geloof me dan is da spuitje niks in vergelijking :)
Lies
En zoals iedereen zegt alles voor uw boeleke!

Sarah zei

't is waar, en intussen lukt het alweer wat beter om de spuitjes te zetten dus het went wel.
Bedankt voor jullie medeleven, superlief! En sterkte aan alle mede-spuiters!

Susy zei

Krijg nou wat?!
Sarah heeft een baby'ke in de buik!
Ja, zie, ik loop gigantisch achter.
Oeh, en dan ook nog met zo'n 'kanjer' in de weer!

You go girl!
Inderdaad voor een goed doel,
dus hopsekee!