woensdag 19 januari 2011

Een grappige conclusie

Met een paar collega's volgden we pas een cursus rond sociale media, over hoe je Facebook en consoorten moet gebruiken om je doelgroep te bereiken en van die dingen. De lesgever stelde de vraag wie regelmatig iets post op zijn Facebook-account en voor wie dat eerder een opgave is, wie daar echt zijn hoofd over moet breken.

Die vraag leidde tot een bizarre conclusie want daar waar mijn collega een enorme flapuit is van het extraverte soort, vraag je aan mij best niet om iets in een groep te gooien. Ik durf het wel, maar ik babbel gewoon niet zo graag. Vaak denk ik al terwijl ik iets aan het zeggen ben 'Maar wat ben ik hier nu toch aan het zeggen?'. Nee, ik luister liever.

In het echte leven dan. Want nu lijkt dat in het virtuele leven helemaal andersom te zijn. Facebookstatussen, blogposts en reacties rollen er bij mij zo uit, die dienen zich als het ware vanzelf aan in mijn hoofd, terwijl mijn collega zelden zelf iets zal schrijven op haar Facebookprofiel. En dat, beste mensen, vond ik best wel een beetje grappig. 

Enfin, we weten allemaal dat ik dit hier vandaag schrijf bij wijze van afleiding voor mezelf en om mijn zenuwen voor vanavond te onderdrukken, maar laten we nu maar eventjes gewoon doen alsof het echt een wereldschokkende conclusie is, ok? Ok! 

6 opmerkingen:

Sid Frisjes zei

Pfft... ik zie van hier dat het ne jongen is... niks om je zorgen over te maken dus.

Blog, check,
Facebook, check...
dan moet ik in het echte leven wel ne stille zijn :-)

tinneke zei

OK!

ik denk dat ik in de virtuele wereled ook iets actiever ben... omdat ik nog eens kunnen nalezen wat ik wil delen met de wereld voor ik op 'share' druk misschien?

spekvriend zei

Och Sarah, spreken is zilver en schrijven is goud.

En proficiat met uw dochter!

flapuit * zei

Wereldschokkend nieuws, absoluut. Misschien vullen we elkaar goed aan zo?
Het nieuws over het geslacht zal... wereldwonderbaarlijk zijn!

sueper zei

grappig want ik ben ook eerder ne flapuit in t echt maar op facebook raar of zelden - ook op mijne blog ben ik niet de grootste schrijver...

Anoniem zei

Ok, ik ben enorm onder de indruk van dit nieuws. :-)