donderdag 10 juni 2010

Adem in...

Dat de afgelopen week een rollercoaster was van stress, opluchting omdat ik de deadline ging halen, ambetantigheid omdat er toch nog iets niet lukte, geregel, gedoe, gesleep en gesleur, dat moet ik vast niet meer vertellen. Maar het is gelukt. Mijn eindwerk is af, voltooid, finito, schluss damit! En ook niet onbelangrijk: goedgekeurd.

Op de openingsavond gisteren genoot ik van elke seconde. Van vier (!) van de zes oma's die langskwamen om te kijken. Van lieve vrienden, familie en buren die de moeite deden om langs te komen, van de ontspannen sfeer, van de mooie locatie, van de lieve woorden en de driedubbele kussen.

Ik moest zelfs een klein beetje wenen van geluk, van opluchting, van dankbaarheid voor zoveel moois. Het voelt net alsof ik het afgelopen jaar -niet alleen door het eindwerk natuurlijk, maar toch- heel de tijd mijn adem heb ingehouden, met mijn hoofd in een emmer water, en dat ik nu met een ruk mijn hoofd weer mag opheffen en eens heel, héél diep kan inademen. En dat doet potverdorie deugd.

Nu maak ik tijd voor een rituele zuivering van onze living, die verdacht veel op een stort begon te lijken de laatste weken. Ik ga met de zwabber zwieberen tot alles weer spic en span is. Maar eerst nog een kop koffie en een lekker dikke Flow.

En adem uit.

7 opmerkingen:

Janina Modaal zei

Joehoeoeoeoeoew!
Zalig dat je klaar bent!
Geniet van je herwonnen vrijheid!

Marijke zei

Amai, Sarah,
het is echt de moeite! Ik was onder de indruk en heb me voorgenomen om ook zo'n zalige oma te worden (ooit).

Els zei

Een dikke proficiat! Post je nog wat foto's van het "affe product" want ben de afgelopen maanden wel nieuwsgierig geworden?

En droog je haren ook maar eens goed, nu je eindelijk uit die emmer mag!

sarah zei

Ja hoor, die komt er nog aan maar in alle drukte heb ik nog geen foto's kunnen nemen. Nog een paar daagjes geduld :-)

Anoniem zei

Proficiat, ik kan me nog herinneren dat je vol goede moed aan die studie begon. Ga zeker proberen langs te lopen om je werk te aanschouwen!
JOke

Karen zei

aaah, wat een heerlijk gevoel moet dat zijn!! ik zit momenteel nog met mijn hoofd in zo'n emmer en kijk vol ongeduld uit naar het moment dat ik ook terug kan ademhalen, als alles goed gaat nog een jaartje...duim je mee voor mijn examen morgen? x

Sid Frisjes zei

't was iel schoewen, ge hebt dat goed gedaan. Oh ja, en lekkere hapjes.