woensdag 19 mei 2010

Onder het motto 'klein maar fijn'

Vorig weekend kreeg ik voor het eerst in tien jaar mijn lief mee naar een plantencentrum - waar hij prompt de allerlelijkste bloemen uitkoos. Tja, you win some, you lose some. Die bloemen waren gelukkig bestemd voor aan de voorgevel. Ik boog mij intussen over belangrijkere zaken: de potten en planten voor het terras.

Urenlang wroette ik in de potgrond. Ik verpotte, verplantte en zaaide dat het een lieve lust was. Toen alles klaar was keek ik tevreden naar het zwarte randje onder mijn nagels en mijmerde even weg bij de gedachte aan nooit meer een bureaujob en altijd met mijn handen in het groen.

Die groene vingers moet ik trouwens ergens via mijn grootmoeder van mijn mama geërfd hebben, maar met een mini-stadsterras kan je niet zo heel veel. Tot ik op het boekje 'Boven in de stad' stootte. Plots kreeg ik zaai- en plantkriebels in de hoogste graad. Oh, wat zou ik ook graag eens zo'n boekje schrijven!  't Is maar dat u het weet. En je weet nooit wanneer er -ik zeg maar wat- mensen van Aveve meelezen.

Na al dat gedagdroom duwde ik mijn lief kordaat richting hogedrukreiniger om het hout een stevige beurt te geven. En daardoor kunnen mijn enorme stapel werk en ik nu lekker zonnen op een heerlijk proper terras -inclusief kruidentuintje!

Wie wil de eerste radijs?

12 opmerkingen:

.s zei

Huh, lelijk? Ik ben gisteren voorbij jullie huis gekomen en ik vond die gele bloempjes echt fan-tas-tisch!

Janina Modaal zei

O, dat ziet er daar tof uit!

Miss Stik zei

Inderdaad, een fijn terrasje!

Stoffel zei

heel mooi!!! ik zoek trouwens voor op mijn terrasje ook zo van die lichtjes die ik zie hangen op jullie terras, maar bij brico verkopen ze die niet meer, wegens niet meer in de handel te verkrijgen (onveiligheid denk ik, maar niet zeker). waar zou ik die nog kunnen vinden??

sarah zei

Jawel, bij de brico depot aan de Metropolis heb ik die gekocht, ik denk vorig jaar. Het is wel doehetzelfgedoe: je moet zo'n draad kopen en dan gloeilampen en 'sokketten' en dat zelf in elkaar draaien. Een handige buurman heeft me er wel effe mee geholpen :-)

sueper zei

héél tof - ik moet onze wildernis ook eens dringend temmen...

Anoniem zei

cool boekje...waar heb je dat gevonden? dan ga ik ook aan de slag!

:-)
flor

sarah zei

Aja, jij had een terras gekocht zeker! :-) Nog eens proficiat! Boekje komt gewoon uit de Fnac maar je mag het ook altijd komen lenen x

Anoniem zei

Die handige buurman zou hier ook eens mogen langskomen ;-) Nuja, we kunnen altijd langskomen met ons fles Martini rosso om op jullie terras te aperitieven! Het ziet er zéér uitnodigend uit!
K

Sid Frisjes zei

Hey... in mijn kweekbakje staan nu een 27 trostomatenplantjes het beste van zichzelf te geven. volgende week gaan die in een groter turfbakje om vervolgens in een pot te belanden... ik zet er eentje voor jou weg. Mijn pluksla is trouwens ook netjes aan het doorkomen... nee, mannen die niet tuinieren zijn geen echte mannen?

Oontje zei

Dat ziet er een heel gezellig terras uit! Zeker in dat hoekje moet het zalig zijn in een ligstoel in het zonnetje!

Elisa zei

Grappig: dat boekje is sinds een paar weken ook onze terrasbijbel. En ik wacht met spanning op de oogst van mijn eerste vijf radijzen (nog drie weken)...