vrijdag 30 april 2010

Over hoe ik een brillie werd terwijl ik helemaal geen brillie wilde zijn

Ja, lieve mensen, ik ben nu officieel een brillie. Het begon vorig jaar met irriterende lenzen, rooddoorlopen ogen en een boze oogarts. Die zei dat ik een jaar lang ab-so-luut geen lenzen meer mocht dragen. Iets met lenzen die als een zuignap op mijn ogen werken, waardoor er geen zuurstof meer in mijn oogbol kwam. Blijkbaar een probleem dat wel vaker voorkomt bij vrouwen die tegen de dertig aanlopen. Hmpf.

Toen ik enkele weken terug geleden naar de oogarts ging, was ze niet meer boos. Ze zei zelfs dat ze goed nieuws had.
"Yes!" juichte ik, mijn bril alvast enkele kilometers in de verte weggooiend.
- "Je ogen zijn weer helemaal gezond en vol met zuurstof."
"Joehoe!" riep ik en sprong enthousiast mijn brillendoosje aan gruzelementen.
- "Zo," zei ze "maar je mag nog steeds geen lenzen dragen."

En dat is het moment waarop ze in de film inzoomen op de patiënt die dan met grote ogen recht in de camera staart en dan hoor je 'huuuunk?!' of het geluid van brekend glas. Hoe toepasselijk. Nee, de oogarts stelde daglenzen voor, om af en toe eens te dragen. Maar dan moest ik echt mijn momenten goed uitkiezen, bijvoorbeeld een trouwfeest of een speciaal jubileum. Dus nu vraag ik aan u, allerliefste lezers, nodig mij uit op al uw feesten en partijen. Zo'n 365 per jaar, lijkt dat u iets? Mij alvast wel!

Want zeg nu zelf: God kan me toch niet zo'n grote ogen hebben gegeven om ze te verstoppen achter van die stomme brilglazen? Glazen die altijd weer vuil worden en waar de regen zo lekker tegenaan spat. Ik krijg zelfs al van die mensen-met-brillen-wallen onder mijn ogen. En hoe vaak mijn lief ook zegt dat dat niet waar is: hier is het onomstotelijke bewijs. Sarah is een brillie.

18 opmerkingen:

Cyriel zei

Voor zover het iets kan verzachten: je kunt het wel hebben, zo'n bril!

Janina Modaal zei

Ik wil je niet tegenspreken, maar ik vind je echt knap met bril!
Maar goed, ik zal eens een feestje geven zodat je nog eens die lenzen kan indoen :).

zusjesenzo zei

Goh... ik vind jou eigenlijk echt wel heel mooi met een bril. Lenzen zullen wel makkelijker zijn en die dampen natuurlijk ook niet aan, maar toch, als ik moet kiezen, vind ik je op de linkse foto het mooist.

Anoniem zei

Ik denk dat je beter staat met een ander montuur. Deze is een beetje te groot voor je gezicht. Een kleiner en strakker model zouden heel mooi zijn.

Sarah zei

Damn dat zeg je dan anoniem natuurlijk :-)
Ander montuur: zoiets? http://sarahzegthallo.blogspot.com/2009/09/eh.html

Bedankt lieve mensen voor alle complimenten en tips. Die dingen zei ik ook altijd tegen andere brillies, maar als je er dan zelf een wordt, verandert de kwestie natuurlijk helemaal... Ach ja.

marion Aussems zei

Als het een troost kan zijn: ik heb ook daglenzen!
Mij is ooit hetzelfde verhaal vertelt van geen zuurstof meer in oogbol en aders die dat dan in uw pupil zelf gaan halen.
Ik moest toen ook bril dragen, maar ben gewoon op daglenzen overgeschakeld en dat gaat eigenlijk al jaaaaaaaaaaaaren heel erg goed! Zou nog iets meer met bril moeten afwisselen, maar voor de rest alles ok.
Ik wil maar zeggen: don't panic. Daglenzen zijn best wel ok én handig.
X

Octavie zei

Ik vind het je een sprekend gezicht geven en ik vind het montuur bij je passen! Niks om voor te schamen dus:)

marion Aussems zei

is verteld dus :-)

Knofje zei

Maar je bent wel een hele trendy brillie. Dat wel.

xtof zei

zie ik het nu goed? hangt dat schap achter u scheef? ;-)

eloleo zei

Ach, brillen is wel leuk. 't Is gewoon een beetje wennen. Ik bril al 20 jaar en ik kan geen lenzen verdragen. Heel af en toe probeer ik dan toch eens daglenzen en dan heb ik de hele dag het gevoel dat ik m'n onderbroek ben vergeten aan te doen... zoiets dat je echt voelt dat aan je lijf mankeert. Doe maar gerust die bril, je staat er goed mee.

annelies zei

Draag je daglenze alvast op 11 juni! En je bril maakt je nog specialer!

Inge zei

Ha, dit herken ik . Ik heb zelf bijna 20 jaar lenzen gedragen en kon niet wennen aan een bril. Een maand geleden heb ik mijn ogen laten laseren en voor mij voelde dat aan als een klein wonder. Het is verdorie pokkeduur, maar het is het me waard geweest.

Sid Frisjes zei

Veel beter met bril... al was het maar omdat ik je zonder niet zo goed zie :-)

E. Stilker zei

Hmm, ik het toch niet laten om toch ff reclame te maken for LASIK. Echt een simpele oogoperatie en je bent van je bril verlost. Akkoord, het is niet goedkoop maar een bril om de zoveel jaar is dat ook niet. Ik verbaas me er over hoe weinig dit bekend / populair is in Europa. Maar iedere voor zich hoor (T wil ook niet) :-)

KRuiMeL zei

Als je dan toch een brillie moet zijn, doe het in stijl en koop er verschillende. Kleurtjes, monturen, ... het kan een waar accessoire worden.

(zegt zij die net hetzelfde boven haar hoofd hangen heeft)

Katrien zei

Ben het met je eens dat het soms erg vervelend is, zeker als de glazen aandampen als je op café binnenkomt in de winter of als je iemand een kus geeft die ook een bril heeft...

Tess zei

Ik ben ook gedoemd tot het brilliesdom. Nooit gedacht dat ik "Tess, ahja die met haar zwarte bril" zou worden. Snif...