donderdag 15 april 2010

n°4: een boottochtje met de Flandria

Eigenlijk had ik al sinds Paaszondag een vierde puntje van De Lijst afgewerkt: eens gaan varen met de Flandria! Zoals ieder jaar bij Pasen kregen we namelijk hoog bezoek: mijn zussen (3) met hun mannen (2), kinderen (7!) en mijn mama (zo is er maar 1). Ideaal moment voor een boottochtje! Jammer van de wolken, maar dat lieten we niet aan ons hart komen.

De ongelofelijk lieve kapitein vertelde trots over de radar waarop je de andere schepen en de kaaien kon zien. Een andere man las in het Nederlands en zijn 'beste' Engels allerlei weetjes over de haven voor in een micro. Awoe voor het vooraf ingesproken bandje! Hoera voor live commentaar!

En dan moest de paasbrunch nog komen. Toen de kleintjes de kids cinema op onze slaapkamer beu waren, vroeg ik of ze het misschien leuk zouden vinden als ik mijn verkleedkoffer zou bovenhalen. De meisjes gilden enthousiast jaaa!! "Maar het zijn gewoon oude kleren van mij, hoor." Nog enthousiaster: Jaaaa!!!!!!!! En zo kwam het dat onze living plots omgetoverd werd tot wat je op de onderste foto ziet. Volgend jaar zorg ik voor een overvloed aan schoenen met hakken, want om het enige paar met hakken werd danig gevochten. Het o zo herkenbare meisjesgekibbel. "Mamaaa, ze zeggen dat ik dat niet mag aandoen." "Seg, ik had die schoenen wel eerst, he!" "Eih, ik vind die platte schoenen lelijk." "Maar ik wil dié sjaal, die zij aanheeft!!" Meisjes. Gotta love 'em.

Na het verkleden kwamen de obligate fotoshoot (1), modeshow (1) en toneeltjes (2). Heerlijk ouderwets entertainment, daar kan geen dvd aan tippen! Tel daar nog wat kleuters (2) bij die niets liever doen dan paardje rijden en wat pubers (2) die sommige dingen cool vinden, maar de meeste dingen stom, en you get the picture van een gemiddelde familiebijeenkomst bij ons. Zalig!


2 opmerkingen:

Cyriel zei

Nou, dat lijstje gaat goed. Nu was het natuurlijk ook geen straf dit weg te strepen...

Karen zei

maar zo tof! verkleden én met flandria op 1 dag!