woensdag 10 maart 2010

Heerlijk

Of mijn lief goed is aangekomen, vraagt iedereen. Ja!
Of het een leuk weerzien was. Natuurlijk!
Of hij al weer wat gewend is hier. Ja. Maar dat was niet simpel. Want van een maand alleen maar je eigen ritme volgen plots weer in een ratrace van hier tot in Tokyo geworpen worden, een mens zou van minder krankjorum worden. Maar stilaan valt alles -en gelukkig dus ook mijn lief- weer helemaal in de plooi.

Het raarste gevoel om na een maand weer thuis te komen is het besef dat er meestal helemaal niks veranderd is. Alles is nog exact hetzelfde -uiteraard-, terwijl jij net de maand van je leven hebt gehad. Maar de wereld draait door, en wij doen gezellig mee.

Zo teken ik nog steeds wat. Ik werk wat. Ik schrijf ook hier en daar wat. Ik frutsel wat. Kortom, ik doe dingetjes. Ik doe heel veel kleine dingetjes. Niet één groot ding, waar ik dan ongelofelijk goed en wereldberoemd in ben, nee. Hoe zalig moet het zijn om al vanaf je vijfde te weten: dàt wil ik worden. En dat dan ook echt gaan doen later. Hoe graag ik ook al mijn dingetjes doe, het lijkt me toch echt heerlijk rustgevend om in je hoofd een duidelijk, welomlijnd Strak Plan te hebben.

Maar weet je wat nog heerlijker is? Na een maand alleen slapen wakker schieten en zien dat je lief weer naast je ligt. En dan weer lekker tegen hem aankruipen en terug in slaap soezen.

Dàt is heerlijk.

4 opmerkingen:

San zei

Wat je allemaal mist als je vanaf je vijfde al precies weet wat je later wil worden. Er is tijd genoeg om daar achter te komen. Kan je bvb. ook nog op je zesendertigste ontdekken! Maar dan heb je inderdaad allemaal leuke dingetjes gedaan en ook gezien en met volle teugen genoten. En ja, misschien een beetje minder 'peace of mind' gehad! Who cares?
Veel zalige momenten de komende dagen, weken, ...

Sylvie zei

Ik wil ook een Strak Plan! Blij voor jou dat je lief terug is!

Cyriel zei

Sommige mensen weten al vanaf hun vijfde wat ze willen worden. Jij wist al een maand geleden wanneer je lief thuiskwam. Dat is ook erg leuk om naar uit te kijken!

Marijn zei

Hoi Sarah,

Ik ben een soort van lurkster, maar wil nu toch wel even zeggen dat jij heel goed ben in de 'dingetjes' die je doet, ik ben altijd blij als ik op mn iGoogle pagina ontdek dat je weer wat hebt geschreven, getekend of gefotografeerd!
Glimlachjes ontlokken, dat is eigenlijk best een heel groot ding...
Dat je het even weet! :)

Groetjes,
Marijn