donderdag 21 januari 2010

Over shoppen in een kringloopwinkel en hoe mij dat -bijna- nooit lukt

Een van mijn favoriete bezigheden is kringloopwinkels en rommelmarkten afschuimen, hoewel ik negen op tien keer met lege handen thuiskom. Ik weet niet wat het is, maar het lijkt wel of die speciale koopjesantenne -die iedere bloggende medemens precies lijkt te hebben- niet is aangesloten bij mij. Productiefoutje, misschien?

Verder weet ik ook totaal geen 'echt' van 'nep' design te onderscheiden, ik koop gewoon wat ik mooi vind. En daar wringt het schoentje vaak: ik vind dat iets er als nieuw moet uitzien, ook al is het tweedehands. Theekopjes met een stuk af? Een zetel met een gat in? Een stinkend tasje? Nee, bedankt. Dan is mijn goesting al over. Zeker als de verkoper er dan nog eens schandalig veel geld voor durft te vragen.

En tot slot denk ik vaak op voorhand 'laat maar' als ik een mooie kast of stoel zie, simpelweg omdat ik meestal met de fiets rondtuf en het dus niet direct kan meenemen naar huis. Of omdat ik diep vanbinnen toch weet dat ik er eigenlijk niets mee kan doen. (Ok, op het hebben van die laatste gedachte heb ik wel enkele jaren moeten oefenen...)

Maar gisteren had ik dus wel chance: vier supercute bordjes voor 0,25 euro per stuk, volledig intact, net als nieuw. Yeah, baby! En dat grote bord eronder komt van een rommelmarkt in mijn hometown. Ik denk dat ik me maar eens ga specialiseren in rood-wit servies. Jeej!


12 opmerkingen:

Knofje zei

Inderdaad.. YEAH baby! Je hébt het wel in je! Rood is hartstikke hot en als je dat stippenbord zat bent.. ;)

♥Ilse♥ (Rood met witte stipjes) zei

prachtig!!

Janina Modaal zei

Superleuke oogst!

San zei

Ben ook zo iemand die denkt daar (in kringloopwinkels dus) fantastische dingen te vinden, maar vaak zonder resultaat. Geniet van de borden. Leuke blog! Kom zeker nog eens kijken.
San.

Sylvie zei

I just loooooooove rood-wit servies! Goeie smaak, Sarah!

meisjesmama zei

Ik heb een tijdje regelmatig sjans gehad op rommel-speurtocht. Maar ik baal ervan dat het echt alweer maanden geleden is! Ik snak naar 't voorjaar, dan zijn er weer rommelmarkten, da's beter voor goeie koopkes dan de kringloopwinkel!

Nele zei

ik snap het helemaal sara, ik ben zoals jij
en mijn man het tegenovergestelde. die komt met spullen thuis die hij "op straat vindt"
maar deze bordjes zijn geweldig, misschien komt het nog wel goed met je rommelmarkttalent ;-)

Miss Stik zei

Met deze buit heb je je vorige tochten wel gecompenseerd. Gewoonweg prachtige bordjes. Zo'n schoontjes heb ik nog nooit gezien hoor in de kringwinkel.

Sid Frisjes zei

Daar kun je geluk hebben hoor... kleine glaasjes en toestanden voor een prikkie, great

Riet zei

Superbuit, yes indeed!

Haha Nele, toch wel even moeten glimlachen. :-)

NoeKs blogt... zei

Dat is juist de charme van zo'n winkel, als je dan wat vind, is het gewoon extra leuk. Ik heb ook niet zo vaak geluk hoor en dat zal voor iedereen gelden, alleen dat hoor je dan niet.

rozebril zei

Prachtige bordjes! En ja, bij mij duurt het ook soms maanden vooraleer ik nog iets leuks in de kringwinkel vind.