donderdag 8 oktober 2009

Voor de shopper in u


Dit weekend, liefste mensen, gaan we op uitstap. Ik neem u mee in de wereld van de allereerste Antwerp Bloggers Challenge. Negen buitenlandse bloggers bezoeken Antwerpen -om met hun eigen ogen te zien hoe geweldig 't stad wel is- en ik ben een van de Vlaamse bloggers die de buitenlanders welkom mag heten. We nemen hen mee op pad naar de leukste winkeltjes, café's en restaurantjes en tonen hen het echte Antwerpen, of we laten het hen zelf ontdekken.

Deze 'bijeenkomst' is een initiatief van Toerisme Antwerpen. En het is nog een fantastisch initiatief ook! Ze hebben een leuk programma uitgestippeld, met de nadruk op shoppen. De bedoeling is dat alle betrokken bloggers hun ervaringen van dit weekend online plaatsen. Af en toe gaan we samen iets eten of drinken en er is ook een Shop Hunt (helaas enkel voor de buitenlandse bloggers).

Ik kijk er alvast superhard naar uit!

Trouwens, voor wie nog op zoek is naar een citytripje dit najaar: ik kan u onze stad ten zeerste aanbevelen. De koekenstad. De stad met het sappige accent. De stad met of zonder brug. De stad van Rubens en mode en frietjes en Bollekes, waar altijd wel iets te doen is. De enige stad in Vlaanderen. Och, weet u wat? Kom zelf maar eens kijken, 't is in elk geval echt een prachtstad, zeker nu in de herfst.

Tip: boek via de website (vanaf maandag).
Twee redenen:
- Je krijgt 2 + 1 nacht gratis
- En je krijgt de 'First Aid Kit bij shoppen' van op de foto er zomaar bij (vooral de blarenplakkers zijn hàndig!)

Don't worry
, ik krijg geen percent op deze reclame, het is gewoon een keigoeie tip, neem het van mij aan. Wie snel boekt, krijgt er ook een ontmoeting met mij bovenop! (moehaha)

Voor de fans, dit zijn de buitenlandse bloggers:
uit Nederland:
http://thischicksgotstyle.blogspot.com
http://reneesturme.com
http://fadtony.blogspot.com

uit Frankrijk:
http://thecherryblossomgirl.com
http://leblogdelamechante.fr
http://glitzproject.blogspot.com

uit UK:
http://befrassy.com
http://stylesalvage.blogspot.com
http://stylebubble.typepad.com

12 opmerkingen:

Octavie zei

Ha! En ik heb al ooit mijn eigen blogtripje Antwerpen gehad, en ik vond het zeer fijn! Dus gaat dat allen doen mensen!

muriel zei

Ik ben ook gek op jouw stad! Meerdere keren bezocht voordat moederschap aantrad, vooral om te shoppen ja!
Ik overweeg het bijna weer te gaan, na je enthousiaste bericht.....
maar niet met een bijna-4jarige even; heeft toch andere interesses ;)

Sarah zei

Ja, Octavie, was leuk he? Wij gingen ook nog eens naar R. komen zeker? Misschien kunnen we het over een paar maanden combineren met kraamvisite ofzo ;-)

Muriel, Amsterdam-Antwerpen is maar een kleine twee uur met de trein. Dus, ik zeg: een dagje voor jezelf uitkiezen, mij mailen, en shoppenshoppenshoppen! ;-)

Sid Frisjes zei

En ik die er heilig van overtuigd was / is dat ten huize .s & S shoppen en grote nono was. Soit, tof initiatief - leuk voor de bloggers, goed voor 't stad.

En als elke inwoner van de enige echte stad van't land toch licht te roepen dat het de enige echte stad van't land is dan moeten ze er ook maar een echte brug bij nemen. Man wat lachen ze in San Francisco met het dorp Antwerpen :-)

nina zei

He, waarom ben ik hier niet voor benaderd? Met zo'n trouw Antwerpen-fan in de gelederen was het tourismebureau alvast verzekerd van een positief verhaal! Ik ga waarschijnlijk ergens in november weer, op verjaardagsverrassing-maar-hij-is-zo-slecht-in-het-geheim-houden-van-verrassingen-en-ik-zo-goed-in-het-raden-ervan-trip (Volg je hem nog? Vriend was voor mij een verrassingsuitstapje naar mijn favo stad -Antwerpen dus- aan het regelen, maar vergat zijn email-pagina waar hij alle details even op een rijtje had gezet af te sluiten, waardoor ik de informatie dus zonder verder speurwerk zomaar geserveerd kreeg ;)).
Ik wens jullie een superleuk weekend! (en ben dus eigenlijk wel een beetje jaloers dat jij zomaar in dat leuke Antwerpen mag wonen!)

Octavie zei

Ja, dat was zeker leuk! En ook leuk als jullie naar R komen! Gezellig.

.s zei

@yves: Die brug in SF is gebouwd boven water, niet naast en boven woonwijken. Ga bijvoorbeeld eens kijken hoe gezellig het onder en rond het viaduct van Vilvoorde is...

Breek m'n bek niet open :)

Sid Frisjes zei

Inderdaad, maar denk je dat die vissen een referendum hebben gekregen?

Sid Frisjes zei

Enneuh... geen reactie op die 'licht'? Die brug zit precies echt diep.

knofje zei

Wat een geweldig initiatief!
Ben erg benieuwd naar een verslag van jullie avonturen!

spekvriend zei

"Shoppenshoppenshoppen!" :-/
Ik heb nooit de vrouwenlol gesnapt van shoppenshoppenshoppen. Zal wel aan mijn baardgroei liggen.

Wel een mooi initiatief, die blogruil.

Griet zei

Mmmm, was helemaal mee met je enthousiaste oproep ... tot je zei: de énige stad in Vlaanderen ... nope, you lost me there.
En trouwens, ik heb geen baardgroei, en snap het shopgeweld(igheid) ook niet...
Doei!
G