vrijdag 30 oktober 2009

Tien dingen

Er was eens een land dat Blogland heette en daar circuleerde een stokje waarin de bloggers tien feitjes over zichzelf mochten vertellen. Niet dat ik dat stokje gekregen heb, maar ik pak het gewoon, want wie ben ik om gratis inspiratie zomaar te negeren? Dus bij deze: tien dingen over mij die u misschien nog niet wist.

1. Ik ben zot op chips en nootjes. Ik kan er niet afblijven. Daarom haal ik het ook nooit zelf in huis. Behalve nu dan. Want ik moést gewoon even het weekend ritueel inluiden met een glas rode Martini en tijgernootjes van Duyvis. Niet dat er hier een fuif is.

2. De meest overschatte huishoudelijke toestellen vind ik de weegschaal en de friteuse. Die eerste omdat ik het zelf wel zal voelen aan mijn kleren wanneer ik er niet meer in pas. Het tweede toestel omdat je dan veel te snel rap efkes iets in de friteuse kletst. En omdat je hele huis, kleren en haar ervan gaan stinken.

3. Mijn twee vroegste herinneringen zijn: ik, schrijvend aan een zwart gelakt bureautje. Het was geloof ik een verhalenbundeltje. Dat ik nu helaas niet meer heb. De tweede herinnering: ik, in mijn broek plassend tijdens het gebed in het eerste studiejaar. Moeder Maria vol van genade... psshhhh....

4. Hoewel ik dolgraag woon waar ik woon, dagdroom ik regelmatig van een dutje onder een appelboom of 's ochtends gewoon even de boerenbuitengeur opsnuiven. Misschien. Ooit nog wel eens.

5. Ik bewonder mensen die één ding héél erg goed kunnen. Ik vind het hatelijk dat ik een paar dingetjes een beetje kan, maar niets echt supergoed. Maar: oefening baart kunst, zeker?

6. Een jaar voordat Sven en ik samen waren, zei ik tegen mijn vriendin: 'Dat is de man van mijn leven, hij weet het gewoon nog niet.' En kijk. Tien jaar later blijkt het nog altijd te kloppen!

7. Ik zou heel graag een grote bek hebben. Zeggen waar het op staat. Roepen als iemand mij voorbijsteekt aan de kassa. Zomaar korting vragen in een winkel, gewoon omdat je dat dan waarschijnlijk ook krijgt. Altijd een supergoed antwoord klaar hebben.

8. Ik luister liever dan ik praat. Als ik praat, word ik me altijd bewust van mijn gekke stem en lispelende tong. En als ik lang praat, hoor ik mezelf praten en denk ik 'waar ben ik eigenlijk over bezig??' Dus zwijg ik liever. Hoewel veel mensen dit zullen tegenspreken, maar dat zullen dan mensen zijn die ik goed ken. Daar heb ik dat iets minder bij. Deze blog is ook handig, want tegenwoordig krijg ik vaak het antwoord 'oh ja, ik heb het al gelezen.' Dus moet ik niet meer zoveel vertellen.

9. Mijn ouders zijn gescheiden, en ik heb mijn papa al jaren niet meer gezien. Maar ik mis hem eigenlijk niet, want ik ken hem niet. Bij deze kan ik alleenstaande moeders geruststellen: kinderen die opgroeien zonder vaderfiguur kunnen absoluut 200% gelukkig worden!

10. Vroeger kuste ik de posters van Dylan van Beverly Hills 90210 die op mijn kamer hingen.

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat zwart gelakt bureautje staat hier bij ons, als je het graag hebt wil ik er ev. wel afstand van doen hoor!!!
Sarah, ik ben er ondertussen toch echt wel zeker van dat Sven doorheeft dat hij de man van je leven is:)
Lies.

sarah zei

ah merci!
maar ik bedoelde dat het nog altijd klopt, dat sven de man van mijn leven is, niet dat hij het nog niet weet :-D

Riet zei

Ik vond je al leuk, maar nu nog leuker! Want al zijn het misschien niet de dingen waar je zelf heel blij mee bent, er staan heel wat dingen die je sieren in dit lijstje.

En verder doe ik helemaal mee met nummer 5 en kan ik toch meteen dingen bedenken die jij meer dan een beetje kan. Schrijven, om te beginnen!

Hilde zei

awel, ge hebt gelijk dat ge u dit recht toeëigent, ik vind het in ieder geval leuk het te lezen !

Puck zei

4, 5 en 7 zijn heeeeeeel herkenbaar!

annelies w zei

hahaha... ik kuste john travolta van grease :))) wat zijn wij toch romantische zielen hé...

Anoniem zei

Was dat nu niet donderdagavond dat wij ook al aan de rode martini hingen (mét pistachenootjes). Nuja, als we deeltijds werken mogen we het weekend meermaals per week inluiden zekers ;-)
Katleen

muriel zei

Jeetje Sarah, wat hebben we stiekum veel gemeen!(4. droom ik ook van, 5. kan vanalles maar wat nou écht?, 6. al 13 jaar blij met man, 7. dat van die korting, ja!, 8. check, ik haat mijn stem, 9. check, 10. check) Ontzettend leuk om je op deze manier beter te leren kennen....misschien ga ik ook ongevraagd het stokje over nemen, al is mijn blogje eigenlijk meer van de sfeerfoto's...

Lichtindeduisternis zei

Een weegschaal vind ik ook compleet overbodig. De friteuse gebruik ik toch heel af en toe. Voor zelfgemaakte kaaskroketten bijvoorbeeld. Mmmm.

Astrid zei

Ik hartje Dylan. Zucht. ZUCHT.

Maar ik raad je aan: NIET OP GOOGELEN. Nee. Niet doen.

Je deed het toch hè.

Tsja.
Ik had je gewaarschuwd.

Manman, die is echt supereng nu. Ieuw.

Sid Frisjes zei

Haha, Sven is Dylan...

Rozemarijn zei

Ik ben het ook volmondig eens met 5, 7 en 10 (maar bij was het wel dieje Brandon alhoewel ik nu wel niet meer snap waarom)