maandag 24 augustus 2009

Mobiel


Voor het geval het u nog niet was opgevallen: het is warm. Plakkerig warm. Zweterig warm. Oh, wat heb ik een medelijden met hen. De oververhitte kotstudenten met hun tas vol propere kleren en hun hoofd vol tweede zit. De gesluierde vrouwen naast hun man in short en hemd met korte mouwen. De toeristen met hun allerlelijkste, pastelkleurige, gestreepte vakantiekleren.

Als ik buiten kom bij dit weer kan ik alleen maar denken aan frisse pintjes en een koel glas witte wijn. Dus blijf ik maar binnen. Want daar is het lekker koel. Dat is nog zo'n voordeel van in een honderdjarig huis te wonen. En ik wacht tot de temperatuur buiten zakt.

Intussen doe ik vanalles en nog wat. Zoals een vlindermobiel in origami maken. Met dank aan alle mensen die hun uitleg gratis en voor niks op youtube zwieren. Want soms krijg ik iets in mijn hoofd en dan moet ik dat nog sneller dan onmiddellijk gaan doen. En dan is youtube een geschenk uit de hemel.

In elk geval, er worden zoveel baby's geboren en aangekondigd dat ik maar besloten heb om een paar cadeautjes zelf te maken. Zo gaat dat in het leven he, sommige mensen maken kindertjes, anderen maken vlindermobieltjes. Weent trouwens bijna niet, zo'n mobiel, en proper van zijn eigen! Een gemak in huis, jongens.

Enfin, vooraleer de warmte mij helemaal naar mijn hoofd stijgt: hierboven ziet u mijn eerste, leuk wiebelende -zij het nogal krakkemikkige- mobiel. Och ja, een mens moet ergens beginnen, niet waar?

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Schoon, schoon, wij zijn al 2 weken bezig aan een vilten-vogel-mobiel.

Kakeltrut zei

amai, dat ziet er knap uit! je inspireert me om zelf ook eens wat te gaan knutselen.

Griet zei

Nie schlech, nie schlech ! Moet dringend eens wat babies maken als ik zo'n mobiel in huis wil krijgen...

Knofje zei

Wat een leuk mobiel!
En misschien moet je toch weer eens je naaimasjien van zolder halen ;) Kun je hele leuke babykadootjes naaien (=hint), al is vouwen ook erg leuk!

caroline zei

leuk gedaan!
als ik ooit een baby maak, dan weet ik u te vinden!

Sarah zei

Ja, Knofje, ik moet me serieus inhouden om niet te beginnen naaien, maar: ik ben momenteel met zoveel andere dingen bezig dat vouwen echt een goeie tweede is. Als ik de naaimachine boven haal, staat heel het huis op zijn kop (of de woonkamer toch) - bij gebrek aan een aparte kamer hiervoor.. Jammer hoor! Maar binnenkort vlieg ik er weer in!

Marie: vilt = ook leuk!!
Kakeltrut: doen! Als je binnenkort in b'hout woont, kom je maar af, kunnen we samen een creaclubje oprichten ;)
Griet: doen! :)
Caroline: ook doen! :)

tinneke zei

krakkemikkig of niet, ik vind hem leuk! heb je echt kindjes nodig om er één in huis te halen?

Bieke zei

Volgende uitdaging: een muisjesmobiel.

Voor een handleiding muizenvouwen kan je terecht bij de Saenen. Echt!

Octavie zei

Ik vind hem leuk! Mooie papiertjes ook.

sanneke zei

:) Je gebruikt dezelfde mooie papiertjes als ik!