woensdag 29 juli 2009

Weg

Mijn lief is weg. Vertrokken. Foetsjie. Geen zorgen, het is maar voor een week. Sinds zaterdag ben ik home alone. En dus bijna niet meer home, want ik probeer mijn dagen zo vol mogelijk te plannen. Vrienden en vriendinnen durven al dagen hun mailbox niet meer checken uit schrik dat er weer tien smeekbedes voor pintjes en volk rond mij inzitten.

Als ik dan toch een keer thuis ben, bedank ik onze lievenheer op mijn blote knietjes voor de dvd-speler. (Gegen die wand: indrukwekkende film met een ontzettend stoere, sexy hoofdrolspeler. Aan te raden voor vrouwen die home alone zijn dus hehe. Betty Blue: beetje bizarre (en lànge!) Franse film met veel gevogel.) En ik bedank hem ook voor de kabel die wel opgezegd maar blijkbaar nog niet afgesloten is. Dan kruip ik in bed met Herman Van Molle en de Canvascrack. Kinky!

Het missen gaat beter dan een paar jaar geleden. Het wordt na een tijdje meer uitkijken-naar-de-dag-dat-we-weer-samen-zijn dan mezelf wentelen in medelijden omdat hij weg is. Het is best leuk, efkes alleen, efkes op 't gemak, efkes niets moeten, efkes geen rekening houden met iemand anders, toch zal ik blij zijn als het weer zaterdagochtend is. Dat ik weer tegen hem kan aankruipen als ik nog geen zin heb om op te staan. Dat ik weer koffie voor twee kan zetten. Dat ik weer zin heb om te koken. Dat het bed niet alleen naar mij maar ook naar hem ruikt. Dat ik nog eens een warme knuffel van hem krijg.

Dat ik hem kan vertellen dat ik hem toch eigenlijk best wel heel hard mis. Of zoals die van The Gossip zegt: it feels alright, but never complete without you.

7 opmerkingen:

Sylvie zei

Mijn lief is weg, als jouw lief terug is! En ik ga hem ook heel hard missen. Wat een sentimentele kneuten zijn we toch hè ..

Anoniem zei

Maar stiekem vind ik het ook leuk om mekaar nog eens te moeten missen: dubbel zoveel plezier om mekaar weer terug te zien na al die tijd!!
Een ervaringsdeskundige xxx

NoeKs blogt... zei

Wat lief!
Ik vind het in het begin altijd heerlijk als ie weg is, vooral juist net voor zijn vertrek. Ga ik bedenken hoe heerlijk het is, mijn eigen plan te trekken, de bank voor mezelf te hebben, te kijken wat ik wil, te eten wat ik wil...En als ie dan eenmaal weg is, vind ik het reuze saai! En mis ik hem enorm ;)

Griet zei

Is hij op vakantie?
Ik heb het trouwens best wel moeilijk om mijn lief ineens helemaal niet meer te moeten missen ;)
x

sarah zei

Nu ben ik echt benieuwd wie de anonieme lezer is :)

Noeks, da's ook lief! En een goed teken!

Griet, ja, hij zit een week in Budapest met een kameraad. Maar jij bent dan ook opeens van 0 naar 100% gegaan he, dat went ook wel!

Madelief! zei

Die van mij gaat eind september een weekje duiken. Dan wordt het weer lekker me - time with the boys (mijn honden en ik)

Roezemoezen zei

Gegen die wand is zeker een goede troost!