vrijdag 24 juli 2009

Voor de bomma in mij

In september start ik met mijn vijfde en laatste jaar van de avondopleiding Toegepaste Grafiek. Er zullen boekjes komen, tekeningen, foto's, mooie verhalen, grappige verhalen, ontroerende verhalen, schetsen, misschien zelfs filmpjes en geluidsfragmenten, en hopelijk nog veel meer.
Al die dingen mag ik in juni samensmelten tot een soort van echte tentoonstelling, hoe cool is dat!

En dan nu het goeie nieuws: jullie mogen meehelpen! Sympathiek van mij, he?
Het thema van mijn eindwerk wordt namelijk....

(tromgeroffel)


(ik zei dus: trómgeroffel!)


(dankuwel)... bommaatjes, grootmoeders, omaatjes, oude besjes!

Dus als u nog ergens zo'n prachtexemplaar van een omaatje heeft zitten, laat het mij dan zeker weten. Dikke bomma's, graatmagere bomma's, gracieuze bomma's, lieve bomma's, ze zijn allemaal welkom! Zeker als ze er ongelofelijk schattig uitzien. Of een straf verhaal hebben. Lekkere cake kunnen bakken helpt ook.

Laat uw contactgegevens achter (mail is goed), en als uw grootmoeder door de selectie geraakt sta ik binnenkort misschien wel voor uw deur, gewapend met fototoestel, bandrecorder en tekengerief.

9 opmerkingen:

Riet (Leven met Liv) zei

Heb je ook 'jonge' oma's nodig? Of zoek je werkelijk het type dat al lang gratis met de bus mag maar al bijna te wankel is om nog van dat voorrecht gebruik te maken?

Monalisa zei

Als oude besjes ook mogen zullen overgrootmoeders ook wel ok zijn zeker? Moeten ze nog in leven zijn, of is een foto ook goed?

Mijn ouders hebben ergens een knappe foto van mijn overgrootmoeder naast een echte Leuvense stoof.

Sarah zei

Hm, Riet, mijn mama is zelf al zeven keer een hippe oma dus daar heb ik er al eentje van. Ik denk dat ik meer rond het gebloemde schort/geruite sloefkes/krulspeldtype ga werken :)

Lies, overgrootmoeders zijn ook goed! Als ze maar ongeveer aan bovenstaande beschrijving voldoen.

Sid Frisjes zei

Aaah, ik heb nog een vriendelijk exemplaar van 88 lentes...

Buiten een zere knie, maagpijn en een beetje vergeetachtigheid is daar alles goed mee. U heeft mijn gegevens.

Lieselotte zei

Ik heb nog wel een paar mooie foto's (getrokken door Ben) van Vietnamese en Boliviaanse bommaatjes... inclusief rode wangetjes en grote oorringen. :)

Bieke zei

Die van mij is een altijd-jong-en-actief type, maar met typische bomma uitstraling. Altijd welkom!

En ja, die foto's die Ben genomen heeft zijn heel knap! Wij hebben ze al in het fotoalbum gezien.

Bieke zei

Oh, ja: Raf zijn grootmoeder kan volgens mij ook wel dienen.

Anoniem zei

Mijn bomma -metje voor ons- is 80, maakt de beste vanillepudding met speculooskoekjes, maakt elke dag verse soep en nodigt elke zaterdag de ganse familie uit voor verse chocomelk en pistolets. Ze leest oude boeken bij een oude lamp en is het schoonste metje van de hele wereld. Als je er nog zoekt :)

tantehilde zei

ooh, ik heb geen bomma meer...en dat vind ik nu jammer, want ik had wel graag mijn bomma als model opgegeven, maar ja, ze zijn er al zeker 20 jaar niet meer...