donderdag 18 juni 2009

Sarah komt tijd te kort

Even niet werken is drukker dan verwacht. Er zijn niet genoeg uren in een dag om alles te doen wat ik wil doen tegenwoordig! Leuk zijn ook alle onverwachte voordeeltjes die mijn kant op komen. Omdat ik overdag toch tijd heb, kan ik 'ja' zeggen op dingen die anders nooit zou meemaken.

Zoals bril-advies krijgen van en mezelf laten schminken door een of andere wereldbekende make-up-artieste, die blijkbaar ook al Naomi Campbell onder haar concealer heeft mogen steken. Maar een toffe madam was het niet, nee, die Mary. Beetje bekakt eigenlijk. Toen ze mij onder handen moest nemen, keek ze mij en de journaliste van een krant aan met een blik die boekdelen sprak. "Wat duwen ze mij hier nù in mijne bak?!", zag ik haar denken. Toen ik vertelde dat ik me amper opmaak, leek de moed haar helemààl in haar schoenen te zakken.

Maar goed, ze wilde het plebs ook wel eens wat gunnen. Dat was goed voor mijn ego ofzoiets. "Ok, darling, you will do EXACTLY what I tell you." Daarna volgde er een mitraillette aan orders die ik moest opvolgen. Look down! Look up! Look down + een tik aan de rechterzijde van mijn wang wilde zeggen dat ik naar rechts beneden moest kijken. En dat een halfuur lang.

Ja, ons Mary was duidelijk goedgezind. Ondertussen deed ze ook nog een zéér vriendelijk babbeltje met de journaliste. "Do I do this to make people happy?? Happy?? I couldn't care less about happy! It's all about ego's!" Make-up-tips voor mensen met brillen? Had ze niet! Er zijn geen regels en de bril is een accessoire voor je make-up, punt.

Tussen al haar welgemikte oneliners door, had ik een van haar vele bevelen niet goed begrepen. Vreselijk geërgerd siste ze me toe: LOOK. AT. ME!
Ok, Mary, I will look at you. En het enige dat ik zie is een vrouw die 's avonds op haar hotelkamer een peperdure fles Sjaardonneej bestelt en zichzelf in slaap huilt.

Maar goed. Het 'officiële' verslag van deze middag volgt in september in bovenvermelde krant. En binnenkort krijg ik ook een bril van Silhouette in mijn bus. Uitgekozen door Queen Mary herself. Wonderful, darling!

O ja. En gisteren ging ik ook nog helpen op een hele grappige fotoshoot van het werk van mijn lief. Ik was manusje-van-alles, aanmaakblokjes-koopster, runner, handdoek-aangeefster en lichtscherm-vasthoudster. Vermoeiend maar heerlijk! Alle jobaanbiedingen in dit genre: één adres!

9 opmerkingen:

Knofje zei

Ik zei toch dat je beroemd zou worden! ;) Wat een verschrikkelijk gefrustreerde vrouw, die Mary..
En, of ze je ego goed deed? Ik geloof dat het heel goed voor je zelfvertrouwen is als je na zo'n sessie nog met beide benen op de grond kunt staan.
Maarrr: heb je nog foto's? ;)

Sarah zei

Die heb ik nog niet nee.. Er was een fotograaf bij maar dat zal voor september zijn denk ik :)

Octavie zei

Haha, nou, dat klinkt toch allemaal erg spannend, zo'n befaamd make-up-artist aan je hoofd:-)

veerle zei

Dus kopen wij in september de krant.

Sid Frisjes zei

Ik durf het bijna niet te vragen maar je bent toch niet in slaap gevallen bij de make-up sessie? Wie weet hoe je wakker wordt

Miss K zei

tiens, die madam was deze week op 'De Rode Loper', maar dan nam ze Sandy Tura en haar moeder onder handen... :-)

Sarah zei

Jep, Sandy Tura werd voor mij geschminkt. Ik heb het zien gebeuren. :)

Anoniem zei

man man man ik heb ze ook gezien op de rode loper; die kon precies zelf ook wel wat style en make up advies gebruiken... binnenkort vraag ik een managersfee he :) go sarita go xxx M.

muriel zei

ik heb genoten van je verhaal en kan me erg goed voorstellen dat dit soort madamen bestaan, gelukkig niet in mijn omgeving ;)