zaterdag 18 april 2009

Something old


Er zijn van die mensen die alles uit de tweedehandswinkel geweldig vinden en hun huis volsteken met een gebruikte garderobe, afgebladderde kastjes en gebarsten kopjes. Ik niet. Ik gruwel van het idee om iemand anders' schoenen aan te trekken. En ik hou niet van de geur van sommige oude spullen, hoe mooi ik ze vaak ook vind. Oude kasten, lampjes en boeken, daar eindigt het voor mij. Ik loop regelmatig rond op rommelmarkten en in kringloopwinkels, maar koop er zelden iets.

Toch werpt het leven (in dit geval Sven zijn bomma) je af en toe een waar goudmijntje in je schoot. Onlangs onderwierp bomma patatjes haar huis aan een grondige opruimbeurt en kijk wat er tevoorschijn kwam: een grote stapel geluk uit de jaren vijftig!
Plakboeken van chocolademerken (Cote d'Or, vriend n° 1!). Spaarboeken van Solo. Een poster van de Congo. Een boek over de eerste Belgische Zuidpoolexpeditie. Het reisschema van de Sabena. En ik kreeg dat allemaal zomaar mee naar huis. Oh the joy!

Als u dus langs mijn huis zou komen dit weekend, wacht dan lang genoeg nadat u heeft aangebeld. Ik moet eerst uit een heerlijke berg boeken klimmen.

3 opmerkingen:

muriel zei

wat een schatten! En bij mij ligt ook de grens bij kasten en meubilair die ik een nieuw verfje kan geven en boeken met prachtige illustraties.
Even een vraagje: hoe maak jij zo'n collage van plaatjes op je blog? Doe je dat met blogger of een ander programmaatje? Mij is het nog niet gelukt....
Fijne dag in de berg boeken! :)

Sarah zei

Dag Muriel, dat doe ik met photoshop... Groetjes!

knofje zei

Ik heb wel iets met de kringloop. En met rommelmarkten. Maar ja, ik heb dan ook niet zo'n bomma die ineens allemaal leuke dingen wegdoet! Die boerinnetjes zijn ook zo schattig!